Navštíveno 858x

02.06.2009, 13:39 |
Ravo | Upraveno: 2009-06-02 13:39:46
Ahoj,
potřebuju zakoupit v blízkém časovém horizontu (14 dní) pračku. Podmínky jsou následující:
- plnění horní
- kompatní rozměry (v koupelně není moc místa, přesný rozměry případně dodám)
- cena max 9tis
- spolehlivost a kvalita (doporučte značku-AEG, BOSCH, Elektrolux?)
- posunutý start, indikace kdy dopere.
- Na designu nezáleží, hlavně když bude kvalitně prát
- není třeba extrémní blbosti navíc co nevyužiju (ždímání stačí třeba 800-1000 (víc ne) atd atd).
Díky za rady
me treba prijde daleko vetsi blbost indikace konce cyklu, nez treba 1300ot

02.06.2009, 14:45 |
hanzz Já jsem řešil pračku s horním plněním pro rodiče a protože sám mám všechno od Bosch a Siemens, tak jsem chtěl zase něco od nich, ale kamarád prodávající bílé zboží mě přivedl na pračky Brandt s tím, že jak Bosch, tak Siemens stejně ty pračky s horním plněním vyrábí u týhle fr. firmy (a opravdu ty pračky jsou až na logo na pohled stejný, dokonce prý Brandt do těch svých dává lepší ložiska a podobně...). Rodiče ji mají už asi 3 roky a bez jakéhokoli problému.

02.06.2009, 16:49 |
Pakik Tak řešim něco podobnýho, jen chci nějakou s bočním plněním. A zatím mám vybranou nějakou whirpoolku.

02.06.2009, 17:01 |
Bulík Zdar,přidám naší zkušenost s Bosch,která má horní plnění.Pračka super,funkcí moc,spotřeba vody rozumná.Jedinou výtku bych měl k mechanismu zavírání bubnu.Ten jsem hoši měnil za 4 roky již dvakrát.Je tam taková zvláštní přeska či jak to nazvat a ta rupne.Upozorňuji,že se k tomu chováme slušně.

02.06.2009, 17:20 |
CervinVega | Upraveno: 2009-06-02 17:24:44
ted jsme to resili asi 2 mesice zpatky, nakonec AEG Lavamat 47330 (tusim 12tis), so far max spokojenost, jen pri 1300 ot to dela nizkofrekvencni vibrace, mozna je to umistenim v rohu, ale tam prekvapive stoji asi dost pracek :-) neni to nic hroznyho a staci dat 1200 a zmizi to kompletne, ale pro poradek uvadim :-) jo a pradlo je z toho prakticky suche...
jinak jsme meli s bocnim plnenim a nevidim v tom zadnou vyhodu, krom debilniho shejbani se a prohledavani bubnu...
a co jsem prochazel ruzny fora, Whirpoolkam bych se vyhnul, vsude o nich bylo nejake ALE a reklamace... Miele (jinde cenou), AEG, Bosch, Siemens, Brandt, HotPoint... pak ten zbytek

02.06.2009, 20:39 |
deda vybírám ted do noveho a co jsem procetl tak v rámci CENA/VÝKON bych to videl na AEG nebo ELECTROLUX:
jinak zatim muj výber:
ELECTROLUX: EWN 10470 W INSPIRE
GORENJE: WA 74143 Premium
SIEMENS: WM 14E442 BY
BOSCH: WAE 28462 BY Maxx 7
BOSCH: WAA 2027 SBY
WHIRLPOOL: AWO/D 6202/D
AEG: LAVAMAT 72850 M

02.06.2009, 20:40 |
deda vybírám ted do noveho a co jsem procetl tak v rámci CENA/VÝKON bych to videl na AEG nebo ELECTROLUX:
jinak zatim muj výber:
ELECTROLUX: EWN 10470 W INSPIRE
GORENJE: WA 74143 Premium
SIEMENS: WM 14E442 BY
BOSCH: WAE 28462 BY Maxx 7
BOSCH: WAA 2027 SBY
WHIRLPOOL: AWO/D 6202/D
AEG: LAVAMAT 72850 M
nenapsal jsi jestli jsi limitovanej místem , takže pračka s předním plněním může bejt 39 cm hluboká nebo taky přes 60 cm hluboká
a na kolik kg prádla by taky měla bejt
Siemens 10x460
Bosch WAA2027SBY
Electrolux EWF 10470 W Inspire
Whirlpool AWG 910 D
Electrolux EWS 10410 W Inspire
AEG LAVAMAT 1046 EL
z osobních zkušeností , nebrat SAMSUNG ( dost reklamací ) a LG ( řekl bych že nízká životnost - jedný zákaznici odešla po 2 letech a 2 měsících )
Brandt neznám , ale docela bych chtěl vidět jak Siemens a Bosch dělá pračky u nějaký "takovýhle" značky . Neříkám že to není možný , ale zdá se mi to divný .
řadil bych to nějak takhle :
1) Semens , AEG , Bosch
2) Electrolux , Whirlpoll , Gorenje
3) Zanussi , Candy , Fagor
4) Indesit , Ardo
5) Samsung , LG
( Brandt sem nikdy neviděl takže nemůžu srovnávat )
pracky se tu uz tusim parkrat resily ale ten Whirlpool fakt raci ne , jinak pokud to ma byt v rozumne cene tak jako nademnou AEG nebo elektrolux i tak budes mit honicku do 9tis raci bych priplatil
zminovany HotPoint: meli rodice a vic byla v oprave, nez v cinnosti (bez nadsazky) , bo se
a) furt neco sralo
b) furt cekalo na nejaky dil, udajne z anglie.
ted me tak napada, jestli ma pracka s hornim plnenim aspon chyceny buben z obou stran, kdyz uz tam nejsou ty dvere?
hotpoint = Ariston = neco jako indesit , radsi nebrat
myslel jsem HotPoint (UK firma) nez se spojil s Aristonem, nedoslo mi to, souhlas, nebrat
taky mě doma umírá pračka, cca 9 let stará obyč Philco...
našel jsem si toto
AEG Lavamat 64840L
[ Link ] a
ELECTROLUX EWF 10771 W
[ Link ] co z toho, případně jinou volbu v týhle cenové relaci...
thx
tak jsem četl o trochu více a seznam se rozrostl...
chci předem plněnou,6-7 kg, A++ případně A+, cena do max 14 tis.
vybral jsem do užšího výběru toto:
AEG Lavamat 72850A
AEG Lavamat 62840
Electrolux EWF 10771W
Bosch WAE 20463BY
Siemens wm12E361BY
jen přidám zkušenost s Whirlpoolem:
[ Link ] máme ji 5-7 let, fakt už si nepamatuju, pere se průměrně 2x týdně celkem dost hader, a funguje zcela bez problémů...dle mě je jakýkoliv displej a cena nad 10tis za pračku zbytečnost, tedy pro 4-5ti člennou normálně se špinící rodinu.
jinak k Aristonu...ten máme sporák, stejného stáři jako pračku, vaří se denně, peče 2-3x týdně, cena taky kolem těch kdysi 9tis, a taky zcela noproblem