Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nový iPhone

o Navštíveno 4879x o
o 09.06.2009, 09:58 | muSlim
[ Link ]

Akože chlapci na tom makali trochu... nechce niekto iPhone 3G White 16GB? :oD

o 09.06.2009, 10:16 | Daryl (A)
Mam na prodej 8GB :)

o 09.06.2009, 10:33 | kamil306
Už je přesný datum, kdy tu bude?
o 09.06.2009, 10:33 | SALL
a kdy to bude u nás....??
o 09.06.2009, 10:37 | Daryl (A)
mno 17.6 bude jak novy FW pro dosavadni iPhony, tak asi i novy iPhone, ktery ma co jsem cet navic jen vylepsenej procak, fotak a pameti (16/32GB oproti 8/16GB).

Takze po nahrani noveho OS do stavajiciho 3G mate veskere features noveho 3Gs.
o 09.06.2009, 10:38 | Nismo.Power
a dál ? :)
o 09.06.2009, 10:38 | Daryl (A)
Upgrade OS je zadax.

POckam az na aukru budou 3Gs zase za 6-7t.
o 09.06.2009, 10:45 | TROY
:) nemá to HW klávesnici tak to beru jako kvalitní Mp3 player
o 09.06.2009, 10:51 | muSlim
2 Daryl: kompas, skoro dvojnásobne rýchlejší procesor, skoro dvojnásobok pamäte, foťák s touchfocusom a autofocusom a nahrávaním videa a všetko spravené zas hrozne juzerfrendly :o) Dosť veľká konkurencia pre Pré...
o 09.06.2009, 10:54 | kamil306
mám 16GB a stejně by bohatě stačila i 2GB, když to neumí fungovat jako flashka...snad to změní.

Ten foťák bude fajn, třeba mysleli i na přísvit..

Troy: Ty si ten telefon měl max chvíli v ruce viď?:-) Už s tím umím psat i za jízdy:-))
o 09.06.2009, 10:54 | Yawor
Pré není konkurence...
o 09.06.2009, 10:54 | Downland
Samsung i8910 je lepsi ne ?
o 09.06.2009, 10:58 | kamil306
Apple iPhone bude ke koupi 19. června a postupně se dostane na 80 zemí. Česká republika přijde na řadu 9. července. U kterých operátorů se dozvíme až zítra z tiskových zpráv, tipuji, že to budou opět všichni tři.
o 09.06.2009, 11:02 | Daryl (A)
TROY: naco HW klavesnice ? Je to pro lamy a zabira misto (tlusty jak cihla z baraku).

Downland: to fakt ani zdaleka :) Ani hooodne zdaleka.

Kamil: tak mne sotva staci tech 8GB, uz se musim krotit a promazavat alba. Na prenos souboru mam bud 32GB flash na klicich, nebo 320GB WD prenosnej disk.

Slim: jo kompas jsem zapomel.Ad focus: pisu vylepseny fotak. Video podle mne pujde i na 3G.

Konkurence zase splace nad vydelkem :)
o 09.06.2009, 11:16 | HIGHTOWER
Tak páni, za kolik budete prodávat ty svoje, vlastně staré, nezáživné, chudé iPhony? :-D
Snad nebude mít H.E.R.O. žně :-)
o 09.06.2009, 11:19 | muSlim
2 Daryl: s tou klávesnicou nesúhlasím, mrkni na Pré. Pebble like, krásne to je, malé to je a má to klávesnicu :o)

2 Yawor: z môjho pohľadu teda rozhodne je :o)
o 09.06.2009, 11:26 | Yawor
Slim : tys byl ale dycky mimo :-P :o))
o 09.06.2009, 11:26 | Mr.Scully
Hele, tak o co je iPhone lepší než ty nový Samsungy a HTC? Mně iPhone vždycky přišel spíš jako "hračka, co náhodou umí i telefonovat", která byla marketingově protěžovaná a navíc i předražená, ale možná se mýlím, tak si to rád nechám vymluvit.
o 09.06.2009, 11:28 | Nismo.Power
a Touch Pro2 je taky tenký a má klávesnici :)

a vůbec strčte si jabka někam právě flashuju HD romku na 6.5 :-p
o 09.06.2009, 11:33 | Luke-Jeep
Mr.Scully: nevrže ani po roce nešetrnýho používání :-))) a další debaty viz. vyhledávač...
o 09.06.2009, 11:45 | Downland
Teda nechci nas.at majitele iphonu :D Taky sem mel ten kram pul roku ale ze by to bylo lepsi nez muj novej samsung i8910 ? :D Jediny co me tenkrat dostalo byl peknej vzhled a vymakanej display. A uplne nejvic co me dostava jak ted vsichni rikaji ju ono to uz bude mit mms BT a fotak se zaostrenim a makro :D Kua dyt tohle umi kazdej mobil :) A pristi rok bude novej iphone 3gSS :) A jediny co na nem bude novy a cool bude prisvetlovaci led a bude svitit to jabko na krytu :D
o 09.06.2009, 12:05 | Daryl (A)
Downland: to sice ma kazdej mobil (ty 2 veci) ale kazdej mobil nema ten zbytek, kterym iPhone vlacuje konkurenci a co se snazi vsichni napodobit.

ASi tak: co iPhone neumel (minus 3 body) vyvazil zbytkem vyhod(plus 10bodu). A ted nejen ze nabral ty minusove 3 body, ale pridal k nim dalsich 15 v novych funkcich, vychytavkach, aplikacich atd atd ...

O tom to je.

iPhone neni dokonaly, ale vede ve vetsine veci, kterou vetsina lidi pouziva a potrebuje.

Napriklad v USA (primarni trh iPhone) teprve dnes zacinaji pouzivat SMS (potazmo MMS) jelikoz tam je jina mentalita a zpusob komunikace. Proc bys psal SMS, kdyz to muzes rict zadarmo (vetsinou jsou volani ve vlastni siti zdarma). Proto se drive nekladl takovy duraz na MMS, BT transfery (ty mimochodem nebyly proto, ze nebylo mozne je bezpecne a intuitivne ovladat [nastavit], coz uz maji vyresene a opet doslova revolucne jednoduchym zpusobem).

Downland: stav se nekdy po 17.6 (budu mit naistalovanej novej soft) a muzem porovnat vyhody a nevyhody. Dokonce i co kterej umi a neumi a hlavne jak se ktera sragora ovlada a nastavuje :)
o 09.06.2009, 12:10 | Mr.Scully
Vždyť iphone nemá ani GPS modul, ne? Kdybych vyhodil x tisíc za novej mobil, tak si určitě koupím něco s GPS modulem, což mobily/MDA ve srovnatelné cenové hladině mají.
o 09.06.2009, 12:35 | Downland
ja mel bohuzel iphone 3g ten gps ma ale uplne na h... :D Az ted si vzpomeli ze by tam mohli soupnout nakej soft TomTom :) jinak ja si umim nastavit vse pokud umim cist :) A duvod proc to nemelo mms a ze lidi v USA vic volaji je spis hanba pro jabko ze si nezjisti co se kde pouziva aby to vyhovovalo vsem :)Jinak ja osobne mms pouzil 2 x v zivote :)Takze by to pro me extra vylepseni nebylo :)
o 09.06.2009, 14:00 | Daryl (A)
downland: 3g ma gps uplne v pohode. Spise myslis asi navigaci, ze ? Ted si nevzpomeli, ted pro to udelali SW podporu ...

Asi si to chce neco precist a nastudovat co a proc je a bylo ...
o 09.06.2009, 14:45 | Nismo.Power
prostě brát to tak že iphone dokáže umět to co konkurence akorát s tim že dostaneš prostě aušus a "dodělej si sám" :)))

já si teda myslim že Iphone/Pre/Touch HD,Pro2,Diamond2 jsou naprosto konkurenceschopný telefony jeden druhýmu akorát záleží na tom co kdo upřednostňuje a co mu vyhovuje :)
o 09.06.2009, 15:01 | kuja
Jeste ste panove zapomneli na Android,kterej je na tom funkcne konkurenceschopne :) Nemyslim HW nedostatecnou G1,ale novej Sapphire :) Nehlede k tomu,ze se vsim,s cim Iphone prichazi jako s horkou novinkou(HW modem,kompas),tak mela G1 uz pri vydani :) A hlavne ma Android velkou vyhodu v multitaskingu :)
o 09.06.2009, 15:19 | Nismo.Power
multitasking má každý Win Mobile zařízení už od dob krále klacka :) android je taky schopnej to ano :)
o 09.06.2009, 16:00 | muSlim
Dá sa spraviť nejaký list appleignorantov a nepúšťať ich sem? :o)))) Sám ho nemám najradšej, lebo veľa vecí nevie, ale ako to už odznelo, to čo vie a ako to podáva, to robí tak, že celý Android a hnoj HTC s kvalkomom mu múžu leda tak fajať kár ;o) Punkt. Nie je dokonalý, veľký hype okolo vecí ktoré vie všetko ostatné už roky, áno. Ale iPhone to vie inak a o tom to je, hotovo. Nie je potreba sem ťahať čo je lepšie alebo horšie :o)
o 09.06.2009, 16:03 | Daryl (A)
nismo: u iPhone neni nic "dodelej si sam". POkud to ma, tak je to promakany ..zadny kiksujici nedodelky ala beta win. A ausus ? Co se ti na nem rozsypalo ? Spise ty win diamondy maj za chvili vyvrzanou vyjizdeci klavesnici, vosoupany tlacitka a vydrz tak akorat na beh mezi nabijeckama :)

Vetsinu fci sice ty zarizeni mely, ale co si budem povidat ... 10 restartu a nekolik bezesnych noci ..protoze to kurva nejde nastavit ... a obcas to dela neco jineho nez ma ...pak to vytuhne ....atd.

multitasking je cool, pokud nepotrebujes vydrz. iPhone ho nema jen a pouze z tohoto duvodu. A maji reseni, ktere zajistuje, ze zadny multitask nepotrebujes.

iphone nema za cil umet vse, ale to co umi, umet dokonale a spolehlive.
o 09.06.2009, 16:08 | War
Daryl: a jak se teda na iphonu přepíná mezi icq a skypem, když to nemá multitasking?
o 09.06.2009, 17:07 | Daryl (A)
War: je to jedna aplikace :)
o 09.06.2009, 18:29 | Verano
taky prodávám:)
o 09.06.2009, 18:39 | H.E.R.O.
mě je fuk co bude umět,hlavně abych na něm vařil z vody :-) jinak taky mam na prodej jeden kousek od t-mobilu s krabici
o 09.06.2009, 18:40 | Downland | Upraveno: 2009-06-09 18:41:13
.
o 09.06.2009, 18:40 | Downland
heh jak se Daryl drzi sveho iphonu zuby nechty to se mi libi :D Ale ono je umeni rict co me na mem telefonu se.e pred iphonem sem mel k750i :D a sr.lo me na nem ze nemel 3,5 jack ty konektory byly na palici :( u iphonu me sr.lo vsechno kazdou chvilku sem musel delat reset :( o itunes ani nemluvim to mi prijde jako nejvesi volovina no a ted sem zatim spokojenej jeste sem na samsungu nenasel vec ktera by me stvala :)
o 09.06.2009, 18:45 | Daryl (A)
Downland: tak to bude asi problem jinde :) Ja za pul roku resetoval 3x. A iTunes mi maximalne vyhovujou :) Delaj praci za mne. Najdou muziku kterou chci, setridi playlisty jak chci, samy delaj backup, samy delaj update :)

Je to asi o tom co clovek ceka :) Ja cekam pohodli, spolehlivost a funkcnost.

Nechci resit prepalovani romek, hackovani, breakovani, zdlohave instalace a konfigurace vseho mozneho. Na iPhone mam vse na jedno tuknuti prstem a vse HNED FUNGUJE jak ocekavam. Nejvice casu trva pouze to stahovani na EDGE :)
o 09.06.2009, 18:54 | Downland
No koukam ze to proste nema cenu resit :) Ja budu doporucovat lidem klidne i detskou vysilacku jenom ne iphona :) A ty mozna iphona a ne nic jinyho :)Tak at ti slouzi co nejdyl :)
o 09.06.2009, 20:25 | kuja
slim: Nikdy sem proti Iphonu nerek krivy slovo :-) Ale jako geekovi je my blizsi Android :-) Ale je pravda,ze uz nejakou dobu uvazuju o Iphonu jen tak na bezduchy hrani :-) Preci jenom u pouzivani Iphonu clovek mozek nepotrebuje :-D
o 09.06.2009, 21:28 | muSlim
kuja: všimni si, že iPhone vyhovuje väčšinou hodne technickým ľuďom a smejú sa mu len rádobygeekovia, ktorí si do HTC alebo podobnej hávede hodia niekým iným vytvorenú ROMky podľa niekým iným popísaného návodu a sú hneď najväčšími haxormi pod slnkom a ich telefon vie všetko a iPhoneprostesajekua, najlepšie exponenciálne každým pripomenutím onej značky :o) väčšina ľudí totiž nadáva až kým to neskúsi a neuzná, že to čo mu vytýkajú a chýba z neho, vlastne ani tak nechýba a dá sa bez toho žiť a že veci môžu byť aj takto jednoduché, funkčné a to im začne byť moc príjemné ;o) neber to osobne samozrejme :o) len som sa vyjadril, keď už si to nakúsol... Prešiel som si všetkým, aj Androidom (stačilo mi ho používať v práci cca 2 týždne) a nič mi zatiaľ tak nesadlo, že by som oželel jeho nedostatky a nechal si to... iPhone mám asi 3-4 týždne a nie, zatiaľ by som ho nemenil. Pozor však, som si vedomý jeho chýb a nedostatkov a kľudne ich rozpíšem po x-tý krát, ak bude potreba... Takže asi takto :o)
o 09.06.2009, 22:30 | petrbanan
Na iPhonu mě nejvíc se.e ta dementní hláška o výpadu signálu. V metru velice fajné :D Na 3.0 se taky moc těším.
Jinak spíš sem čekal na MacBooky a to co předvedli je superžrádlo. Novej 13inch MacBook Pro asi brzo nahradí mýho bílýho dědečka. Zvlášť když zlevnil na $1199
Jinak mě naprosto fascinoujou ty řeči o iTunes, ikdyž asi od člověka co má songy ve složkách, pojmenovaný Track01 a ládující je po jednom na svou mp3ku nelze asi čekat nic jinýho.
o 10.06.2009, 07:34 | kuja
slim: No ze vyhovuje spis technicky zdatnejsim lidem sem si moc nevsim :) Vzdycky kdyz na ulici potkam nekoho s Iphonem,tak je to barbinka s umelejma nehtama nebo ji podobnej Ken :) A ty asi IT krom FB,ICQ a webu moc zajimat nebude :) To ze ma Iphone nektery nedostatky mi vubec nevadi :) Protoze MMSek sem za zivot poslal tak 15,to ze ma spatnej fotak je jedno,nerek sem,ze bych si Iphone nekoupil.....Jde o to,ze Android a WM zarizeni nejsou pripraveny k praci out-of-box jako Iphone....to je jeho nejvetsi plus,intuitivni nastavovani taky....ale to je vec,ktera me na tom trosku stve....ja se rad v necem vrtam,proto sem si koupil Androida a hlavne i kvuli tomu,ze sem velky fanousek Linuxu a Google technologii.
o 10.06.2009, 08:54 | Daryl (A)
petrbanan: jaka hlaska ??? Mne to nikdy nevyskocilo :) Kde se to zapina ?

Ad iTunes: to bude ono :)

Ja si jen vzal mou CDteku, naimportoval do iTunes a hotovo. Samo rozrazeno, pojmenovano i s artama. A kdyz chci neco noveho, uz nekupuju CD ale pouzivam iTunes. Stahnu, zazalohuju prehravam.
o 10.06.2009, 09:47 | Nismo.Power
no co se mě týče tak za víc jak půl roku sem měl nucenej reset HDčka možná 5x víc ne, a nějak mě to rozhodně nevadí a nepovažuju to za závadu.... bejt to jednou za tejden tak to nechci

co se itunes týče tak z mýho hlediska jakožto IT je to jedna z nejhorších aplikací vůbec, nesnášim to a nehodlám nikdy používat , nehorázná díra do světa už sem tu ve firmě měl x incidentů průniků na naší síť právě díky týhle aplikaci neb to je nehoráznej tunel,lepší aplikace je opravdu už jen ICQ toolbar ten rozhodně vede proti itunes.... dementní řazení písniček a převody kvůli nahrávání na zařízení me taky srali, když sem měl ipod (trvalo to necelej tejden než šel do *** ) tak první věc byla aplikace ala floola (opět dodělej si sám) abych nemusel používat itunes, věc druhá je občas neschopnost "normálního člověka" nainstalovat itunes a spojit s ipodem.... minimálně 10 lidem co si koupily ipod (řikal sem jim NE) tak sem jim to musel rozchazovat neb to spolu prostě nemluvilo (tomu řikám to co umí, umí fakt bezvadně)
když porovnám s přehrávačem co jsem měl po ipodu

Ipod Video vs. Cowon A9
*výdrž na baterky
ipod možná 10hod hudba a "AŽ" 1,5 video , cowon 30hudba (při obrovskym LCD s obr rozllišenim) a 10hod video
*podpora formátů
ipod nulová, to co se mu dá z itunes nebo jinýho synchronizáku, video leda h264 prostě nic a na nic, cowon cokoliv krom jednoho typu MPEG jinak vob, avi, xvid, flac atd......
*titulky
ipod ne, cowon sub, srt, txt
*přehrávání videa na výstup což jsem potřeboval a ideálně na display i vystup nazár
ipod složitě už jen na výstup a pouze při přehrávání videa, menu na výstup neumí.... cowon umí celý menu, oba displaye naráz a to v lepší kvalitě
*FM radio
ipod hovno, cowon ano, možnost z něj nahrávat a to i silent a při tom si pouštět film
*nahrávání z libovolnýho vstupu
ipod sci-fi , cowon bez problému přímá komprese do avi z jakýhokoliv vstupu
*přehrávání videa na pozadí
ipod těžko, cowon umí i HD video na pozadí menu a při tom se dá číst ebook nebo dělat cokoliv jinýho
*ovládání
ipod krkolomný, jediná výhoda kolečka že lze i přes bundu ale jinak neintuitivní a musí se na display koukat co se dělá, cowon lze ovládat bez koukání
*možnost připojit dvbt
ipod samo ne, cowon ano přikoupitelný a lze pak nahrávat z dvbt přímo do avi v super kvalitě
*dálkový ovládání
ipod ano dokoupitelný akorát těžko funkční, lámající se dole z posranýho konetoru, cowon lze ovládat celej včetně a je možnost i externího IR
*procházení složek
ipod rozhodně ne, cowon se nechá vybrat bud řazení dle id tagů či procházet složkama
*mass storage
ipod dodělej si sám my neumíne a když tak stejně si země hudbu nezkopíruješ, cowon usb 2.0 mass storege bez problémů
*kvalita přehrávání
ipod normální, cowon i z origo sluchátkama neskutečně čistej, na přehrávání flac ještě čistější, výkon proti ipodu opět mnohem větší mW
*možnost ekvalizéru
ipod přednastavený nepoužitelný, cowon asi 9ti pásmovej + 4 různý funkce k úpravě zvuku

aneb chtěl sem přehrávač kterej by nahradil sotrage v autě a šel by video + audio propojit s navi co mám, ipod šel ale nesplnil skoro ani jeden bod kterej sem potřeboval, cowon šel bez problému

a ono iphone je ipod s telefonem takže co od něj očekávat když sem tu jak 2 ta 3G měl a stále si myslim že to je prostě masírka pro děti do školy či pro amíky který sou líný.....

ale jak sem řikal nejsem proti tomu zaujatej a když bude novej FW na jáfounu použitelnej tak je dost možný že to zkusim i když si myslim že proti WM6.5 mě to opět nepřesvědčí, zatim jediný co je na iphonu lepší než na mym HD je psaní textu neb HD s 6.1 neumí na ležato takže na founu se píše rychlejc ale já většinou volám takže mě to tak netankuje.

co se multitaskingu týče tak ten používám dosttřeba když jede tomtom a do toho telefonuju nebo píšu sms tak tomtom jede napozadí a dál naviguje, ještě do toho samo lze mít zaplý icq a přehrávat muziku :)
o 10.06.2009, 11:11 | Daryl (A)
A jeje, Nismo :) Nevadi ti, ze te uz asi nikdo nebere moc vazne, ze ne :)

Ad itunes ala dira ala prunik. Mam na tom PC firewall a o nicm takovem nevim a ani si to neumim predstavit. Konkretne jak se tam co dostalo ?
o 10.06.2009, 16:31 | Luke-Jeep
no a co se tyce multitaskingu... sem jedinej komu stacilo nahrat backgrounder a jede to? :-)

download: castej reset? :-) nemels treba na iPhone narvany Win? :-)))
o 10.06.2009, 16:51 | Daryl (A)
LJ: to je fakt, ja mluvil o ofiko softu. ALe vony se vsechny ty win placky taky prepalujou ..romky nebo cikanky ... :)
o 10.06.2009, 16:53 | ruffrider
tu slohovku musí mít nismo někde uloženou a pohotově jí vytáh, už to tady jednou bylo:-D
o 10.06.2009, 17:14 | Daryl (A)
ruff :-)))
o 14.06.2009, 15:18 | petrbanan
Daryl: Tadleta hláška
Jinak moje zkušenosti s HTC vystihl docela hezky tady: [ Link ]
Železo výborný, daleko před iPhonem, ale systém na po.rání.

foto k příspěvku  od petrbanan

o 14.06.2009, 16:44 | muSlim
2 petrbanan: s touto som sa ešte nestretol... je ale pravda že metrom som už dobrých pár rokov nejazdil :o) Aspoň si teda nespomínam kedy som s ním jazdil :oD
o 14.06.2009, 20:36 | JP
Co máte pořád s tim resetováním WM? Já používám WM od doby iPAQu 3870 (7 let? Každopádně už tenkrát to umělo BT přenosy, multitasking apod.) a nevzpomínám si, že bych nějakou věc s WM musel restartovat častějš, než +- 1x do měsíce. Třeba současnýho Looxe mam skoro 3 roky a resetoval (soft, ne hard) jsem ho naposledy někdy v březnu (a že to byl šok, když se kousnul, protože to prostě normálně nedělá). Fakt nechápu, jestli ten systém používám nějak "špatně", nebo ho iPhonisti resetujou jen tak pro zábavu. Co se týče vytažení z krabice a používání - zase vůbec nechápu o čem je řeč, já vytáhnu novej WM foun z krabice a do půl hodiny (instalace navigace a asi 4 programů) funguju na několik let. Nemusim nic pirátit a ztrácet záruku, abych z toho měl plnohodnotnej telefon. Mechanický zpracování a rozvrzání záleží na modelu, iPaq 6515 se mi kompletně rozpad za necelej rok a na Looxu po 3 letech a několika pádech na beton nevrže nic. Je fakt, že třeba Diamond je v tomhle ohledu poněkud slabší (kvůli tomu jsem ho nakonec nekoupil).

K iPhone se vyjadřovat nebudu, jestli někomu vyhovuje, ať si ho prostě koupí:)

Já se těšim na Pré 3G, asi konečně vystřídá mýho stařečka. Jenom se trochu bojim toho zpracování, nevypadá to zrovna robustně.
o 14.06.2009, 20:41 | JP
Jinak třeba začít psát SMS znamená zmáčknutí jednoho tlačítka, stejně jako cokoliv jinýho co normálně dělám. Nastavení něčeho složitějšího (připojení apod.) je často vojeb, to je fakt, ale to dělám jenom když to začnu používat (aktuální připojení jsem nastavil v roce 2006 během 5 minut a žiju s tim dodnes), takže mě to fakt neubíjí:-))
o 14.06.2009, 20:43 | muSlim
2 petrbanan: chlapec asi číta toto fórum, presne tie veci som mu vytýkal v jednom staršom threade...
o 14.06.2009, 23:27 | Daryl (A)
petrbanan: tak si nastav ntwork na auto a nebude to skakat. Mas tam sit nastavenou natvrdo, coz je v CR zbytecne.

JP: bt prenosy jsou zalezitosti autorskych prav a itunes (kdyby to slo, nedostali by prava na distribuci contentu pres itunes), multitask zase kvuli vydrzi.

o 15.06.2009, 07:43 | muSlim
2 JP: tak ešte raz, nevyhovuje mi úplne a mám ho krátko, ale išlo mi o to hlavne, vedieť ho používať prstom, keď už to tak vymysleli že bude telefón dotykový. Chceš sa hádať či to zvláda aj Winmo? Jedine nové TouchFlo u HTC sa už začína chytať, ale božínku to im to ale trvalo pochopiť, čo tým uživateľ myslí, že sa to nedá prstom používať... stylus mi je úplne k hovnu, ja mám telefón, nie ťukadlo :o)
o 15.06.2009, 13:01 | petrbanan
Daryl: Jo, fakt to funguje. Díky moc, deptalo mě to tam 3/4 roku a konečně klid :D
o 15.06.2009, 14:39 | Lefi
i phone nic moc,to je jasny :)

foto k příspěvku  od Lefi

o 15.06.2009, 14:47 | muSlim
2 Lefi: toto bol dobrý pokus pred rokom, dvoma... :o) BTW. načo pamäťovky, keď mám 16GB pamäte? :o))))
o 15.06.2009, 14:52 | Lefi
Slim: ja vim že je to starý,ale pořád prudící :)))
o 15.06.2009, 15:02 | Daryl (A)
Lefi: uz ne :)
o 16.06.2009, 08:38 | kamil306
Hlavně ty videohovory u nás:-)
o 16.06.2009, 10:14 | JP
Slim: No já mam plnohodnotnou klávesnici (pod displejem, ne vysouvací), na který jsou i směrový tlačítka, "OK", winklávesa a na boku cosi jako JogDial s čim se dá pohodlně listovat nebo vybírat z nabídky a zároveň potvrzovat, takže sice nemam touchflo ani nic podobnýho, ale na stylus jsem taky nešáhnul už několik měsíců (ani ho netahám, hodil jsem ho z5 do krabice)... Je příjemný se ráno vzbudit a vybrat mail ještě než otevřu oči:-)). Proto jsem taky pořád neupgradoval, čekám na něco s pohotově dostupnou klávesnicí (ne vysouvací). Většina HTC je z tohohle pohledu naprosto nepoužitelná, 4 tlačítka k ničemu a konec. Kdybych měl vytahovat stylus kdykoliv něco potřebuju, tak s tim telefonem jebnu o zeď. Asi by se mi líbilo Blackberry, ale vim že když jsem po tom koukal naposledy, něco zásadního mi na něm chybělo, už ani nevim co.

Já chci prostě něco použitelnýho, nechci se v tom telefonu vrtat ani do něj nic dohrávat, restartovat, chodit po servisech apod. (to neni narážka na iP ani na nic jinýho konkrétního, v tom si nemaj co vyčítat). Je mi úplně fuk jestli to ovládám prstem a přitom se na displeji objeví 10 blejskavejch animací, nebo to ovládám oldskool tlačítkama. Důležitý je, jak moc námahy mě stojí udělat to co chci. Vůbec nejvíc mi vyhovoval starodávnej Siemens S40. To jsem vzal do ruky a do 2s jsem volal, nebo psal SMS, neuvěřitelně rychlej telefon. Škoda že potřebuju 3G, BT, GPS a WM, jinak bych si ho dneska koupil. Za SD paměťovky jsem rád, protože to vytáhnu a strčim do PC jako flashku, aniž bych potřeboval nějaký kabely. Jinak paměť kromě navigace nevyužívám, stačilo by mi i 1GB.
o 16.06.2009, 18:58 | kamil306
Takže zítra?:-)
o 17.06.2009, 10:42 | muSlim
TAK KDE TO VÁZNE?!?!?! :oD
o 17.06.2009, 10:44 | Daryl (A)
prej se da ocekavat po 12:00 az se kluci v ty emerice vyspinkaj.

o 17.06.2009, 10:47 | muSlim
A ako vysvetlíš toto?

Latest stable release 3.0 / 2009-6-17; 6 hours ago

:oD
o 17.06.2009, 10:50 | Daryl (A)
kdes to nasel ?
o 17.06.2009, 10:58 | muSlim
2 Daryl: Wiki
o 17.06.2009, 11:03 | Daryl (A)
to ze existuje stable jeste neznamena, ze je v distribuci. Predpokladam, ze je k dispozici zatim jen u reg. developru a k dispozici na itunes bude postupne podle pasem aby se jim neuvarily lajny :)
o 17.06.2009, 11:34 | DJ.UFÍK
Tak i ja se pridam:o) protoze asi jako jedinej z vas mam moznost si vzit iPhone i HTC nezaujate do ruky. Asi takhle iPhone je proste desing par funknci jinak nic moc. Jinak si nedovedu predstavit proc technik jablicka pouzival radeji HTC nez svuj iPhone:o) kdyz se srovnal u nas iPhone 3G a HTC Topaz (diamond2),rychlost uplne stejna,stabilita byla stejna,konektivita u HTC lepsi,propracovanejsi ovladani i rychlost aktivace a pripojeni rychlejsi. Vydrz baterie srovnatelna,ovsem fotak rozdil coz je jasne,vyhoda Micro SD mluvila jasne pro HTC, velikost je taky pro HTC,vaha tam je to srovnatelne diky velikosti. Co se prostredi tyka, WM 6.1 odpovidal tej 2.7. ale dohravani aplikaci,bylo mnohem lehci u HTC. Skoda ze jsem nezkousel 6.5 ale verim ze by dopadlo stejne,vypadaji oba OS stejne ale WM 6.5 jsou nejrychlejsim OS v posledni dobe,otazkou je co ted 3.0 ukaze:o) zatim vypada lakave ale jsou to vsecko jen faceliftove zalezitosti:-)pro HTC jednoznacne hovori i cena/vykon:o) takze u me je to naprosto jasne ze HTC forever:o) Jablicko proste domu nechci ani omylem,mam doma asi 3ipody:o) a nebejt toho ze jsem chtel ty HDD tak jsem to ani nekupoval:oD takze kdyby mel nekdo zajem mam doma 160,120 a 2x80gb hdd s ipodu:o)
o 17.06.2009, 11:42 | Daryl (A)
technik jabka pouzival radeji HTC ? To asi nebyl moc technik, nebo nebyl moc jabka :)

A ostatni uz se tu probiralo. Iphone je vse jen ne design. A lehci nahravani aplikaci ? Na iPhone jsou to 2 tuknuti prstem bez nutnosti nahravani, pretahovani a janevimcehovseho.

WM ma zasadni minus v ovladani.

A cena vykon ? novej iPhone muzes mit i za 1Kc :) TAm bych se o cene moc nebavil.

Je to o tom co clovek chce. Pokud si potrebuje hrat s nastavenim a delat z toho flash pamet na pretahovani veci, nebo fotak, tak asi jo ... staci si vybrat ty funkce u kterych iPhone zaostaval a volbu mas jasnou.

Jeste koukam: propracovanejsi ovladani u HTC oproti iPhone ? Jak dlouho jsi mel to jabko v ruce ?

:)

never mind .. OS 3.0 neni kosmetika. Je to to, co se budou zase vsichni snazit napodobit (a moc jim to nepude).
o 17.06.2009, 12:03 | DJ.UFÍK
Ale Daryle, jake pretahovani?Stahnu,kliknu,potvrdim a hotovo:o)
WM nemaji problem s ovladanim jde jen oto ze jsou proste lidi co to nechapaji protoze nechteji.
O tom se bavit nebudeme vem ci ceny v open marketech ne dotovanejch od operaturu,to je nesmysl to srovnavat.
jj je to o tom co clovek chce a co mu vyhovuje:o)
mel jsi v ruce diamonda 2?:o)
jen je otazkou jestli se 3.0 nesnazi napodobit to co uz tady davno je a funguje:o)

jako neber to spatne ale proste tam kde HTC zacina tam apple konci:o) nebo do ted koncil. uznavam ze neco z iphonu je fajne ale jsou to vetsinou image:o)

pojd posleme me si Vcard po BT,nebo mp3 nebo cokoli pres BT a uz jsi proste v loji...uvidime co ted na to 3.0 vs 6.5,ju?:-)

jako obrovskou vyhodu WM beru podporu aplikaci,sluzeb,zarizeni atd..:o)Co chci si mohu lehce ve WM upravit:o) nastavit,pripojit:-)
o 17.06.2009, 12:04 | muSlim
Tak vraj 7pm CET podľa engadgetu LOL :o)))
o 17.06.2009, 12:22 | Daryl (A)
kolik jsi poslal vcard v zivote ?

a prenosy BT ? na co ? Apple to ma zablokovany ucelove. Ne ze to neumi. On to nechce proto aby mohl pouzivat itunes kvuli pravum. Nikdo ti neda prava pokud nema garantovany, ze nebude blokovany piratsky kopirovani.

A hlavne na co BT prenosy ? K cemu ? Fotky ? mam mail. Muzika ? Viz predchozi veta.

Prave WM se ohani jen temito vecma, ktere pouziva malokdo (jen "technici") a ktere jsou popravde spise minus. Na prenos dat mam:
intenet
hdd
CD
DVD
flash.

tak proc si zasirat telefon ? Podle mne je to spise archaismus. Tohle jsem NIKDY nepouzil ani na telefonech, ktere to umely.

iPhone ma zasadni vyhodu v ovladani. Intuitivni, funkcni, jasne, prehledne a jednoduche.

POkud dam moji mamce do ruky iPhone a Diamond 2, jsem si jistej, ze se rychleji szije s iPhone nez s diamondem uz jen kvuli stylusu.

A to doma bezne pracuje na woknech.

Ad podpora: konkretne ?
aplikace:
sluzby:
zarizeni:
atd:

A ted to same, ale s tim, ze vyber co z toho potrebuje BEZNY uzivatel. Ne technik. iPhone je totiz pro bezne uzivatele. Ne pro techniky. I kdyz ja jsem technik a jeste jsem nenarazil na vec, co by mi na telefonu chybela.
o 17.06.2009, 12:32 | TROY
koukám Daryle,že jsi styl příspěvků převzal od Nisma :)
čim delší tim zbytečnější :))
o 17.06.2009, 12:35 | DJ.UFÍK
Vcard casto:o)
dobre proste BT neumi:o)§
zasirat telefon proc?
ale diamond ma taky je to jen o tom ze jsou lidi tupouni a proste wokna nechapou:o)
dalsi lolec to ze ma diamond stylus jeste neznamena ze ho pouzivam.za celou dobu jsem ho vythnul jednou kdyz jsem si ho prohlizel:o) a kdyz jsem chtel zkusit reset:o)
aplikace,jakou koli budu chtit najdu si ji na netu,sluzby to mas uplne to same:o)reknu si ze chci aby sam posilal smsky nebo volala nebo filtroval kdo se mi dovola a kdo ne,neni problem:o)
HTC se mi vzdy podarilo pripojit v pohode k cemu jsem chtel jak pres BT tak kabel:o)
hlavne jsme oba kokoti srovnavame jabko z hruskama:o)
srovnavas linux a winndows? kazdej ma neco pro a proti kazde zarizeni ma svoje pro a proti:o) kazdemu vyhovuje neco jineho:o) to je jako srovnavat BMX a Mercedes:o) Pavel 528i bude pro BMW a kral007 zase pro MB:o) a co kazdej z nich si sedne navzajem do auta a stejne rekne "moje znacka" je lepsi:o) a proc protoze se mu libi to a tomu zas nelibi tamto atd..:o) takze bych uzavrel tady tu traparnu celou jedni slovem:o) Jabka do USA a HTC do taiwanu a nam zustane jablotron :o) ne ted vazne je to jen o lidech a o tom co se komu vic libi nebo nelibi:-)
o 17.06.2009, 12:35 | DJ.UFÍK
troy:oD ty mas taky iphone,ne?:o)
o 17.06.2009, 12:38 | TROY
mUFÍK
nemám - mám E71čku a jsem spokojenej - až bude jabko za 3ooo káče tak sito koupim jako dobrej prohlížeč netu a mp3 přehrávač
o 17.06.2009, 12:50 | DJ.UFÍK
troy :o))))) :o) spokojenej to clovek:-)
o 17.06.2009, 13:00 | muSlim
[ Link ]

Download the 3.0 Software Update.

Available June 18th.

To si dělaj prdel :oD Ja to snáď predám :oD
o 17.06.2009, 13:12 | Yawor
:-P
o 17.06.2009, 14:13 | Daryl (A)
slim: to je pro 3Gs
o 17.06.2009, 14:15 | Daryl (A)
[ Link ]

Download the 3.0 Software Update.

Available June 17.

Nejsi sam nachytanej
o 17.06.2009, 14:35 | muSlim
Neviem ako Tebe, mne tam píše iPhone 3G a v tech. specs 8/16GB :o)
o 17.06.2009, 15:00 | luda551
os3 už je davna na stažení ale je to jen beta verze a je strasne nestabilní...
o 17.06.2009, 15:10 | muSlim
Ježiš to je zas múdrosť :o) My tu hovoríme o ofiko release.
o 17.06.2009, 16:25 | Bucci
mam HTC Diamond (ještě jedničku) jedu třetí měsíc na WM 6.5 (zatim nějaký prerelease) restart... max při změně romky, když vyjde novej build, vše v pohodě...

GPS luxus i s TMC bez externích věcí,

výdrž baterky přes rok starýho stroje přes víkend v pohodě s GPS tak 4 hodiny...

cokoliv jsem s telefonem dělal... neni problém, 4GB mi stačí až kam...
o 17.06.2009, 16:46 | Verano
tak co je s tim novym firmware???furt ne a ne kde stáhnutí
o 17.06.2009, 16:54 | muSlim
Zatiaľ sa hovorí o večernej siedmej hodine...

[ Link ]
o 17.06.2009, 17:50 | Verano
já schválně vstával o půl hodky dřív do práce abych si udělal update a vono nic :(
o 17.06.2009, 17:55 | muSlim
Ja som čakal ako dement po polnoci a potom zas a zas a nerobím z toho tragédiu :oD
o 17.06.2009, 18:10 | Daryl (A)
56 minut ?
o 17.06.2009, 18:18 | Verano | Upraveno: 2009-06-17 18:19:00
42 minut
o 17.06.2009, 18:19 | choze
že by?!
o 17.06.2009, 19:06 | Verano
je po 7 a stéle nic:(
o 17.06.2009, 19:07 | muSlim
Tak čo?
o 17.06.2009, 19:10 | Verano
je to tuuuuuuuu
o 17.06.2009, 19:11 | Daryl (A)
kdeee ? ja furt niiiic
o 17.06.2009, 19:12 | Verano
už to stahuju přes itunes
o 17.06.2009, 19:12 | axetom
je to tuuuuuuuuu stahujuuuuuu
o 17.06.2009, 19:12 | petrbanan
jj, už taky stahuju
o 17.06.2009, 19:15 | Daryl (A)
no heureka ... zase jsem udelal dnes howno ...
o 17.06.2009, 19:16 | Yawor
a já na to seru :o)
o 17.06.2009, 19:18 | muSlim
Dopijem ľadové vínko v tom fajru a pomaly sa na to dám tiež... Pár minút ma už nezabije :o)))
o 17.06.2009, 19:28 | Daryl (A)
hehe na zacatku se to rozlitlo ze to napsalo 3 minuty ...a na 150M se to zastavilo ... a mam tam 4 minuty nuz asi 10 minut :) Tam se musi varit ty lajny
o 17.06.2009, 19:31 | Verano
to je pěkně přetížený,už abych to měl stáhlý než vyhořej:D:D
o 17.06.2009, 19:55 | choze
kuwa, padlo mi to a jednu znova od nuly
o 17.06.2009, 19:57 | Daryl (A)
huhuhuhuuuustyyyy :) Sice sem cet co to umi, ale pod pazourou je to lepsi :-P
o 17.06.2009, 20:05 | choze
Daryl - kuwa neser :o)
o 17.06.2009, 20:18 | muSlim
No... Neviem, možno budem sám komu to nepríde revolučné, len že to konečne vie to, čo som od toho čakal odjakživa, ale budiž. Konečne je to plnohodnotný a konkurencieschopný mobil :oD
o 17.06.2009, 20:23 | Ace_FIAT
Už jde nový fw jailbreaknout? rád bych updatoval, ale ztratil bych více než získal.. :-(
o 17.06.2009, 20:23 | Daryl (A)
Slim: nejde o technologii ale provedeni.
o 17.06.2009, 20:27 | muSlim
2 Daryl: myslíš MMS ktoré mi neidú odoslať? ;o))))
o 17.06.2009, 20:29 | muSlim
Skúška copy&paste:

No... Neviem, možno budem sám komu to nepríde revolučné, len že to konečne vie to, čo som od toho čakal odjakživa, ale budiž. Konečne je to plnohodnotný a konkurencieschopný mobil :oD

No ale toto je teda fakt luxus :o))))
o 17.06.2009, 21:08 | axetom
tak se mi nevede synchronizovat hudbu:(
o 17.06.2009, 21:11 | Daryl (A)
jak synchronizovat hudbu ? Nechapu ..v tom s enic nezmenilo ... po upgradu restart a vse je jako driv.

Teda az na ty MMS. Taky mi nejde odeslat. Asi blby config. VDF
o 17.06.2009, 21:18 | axetom
nejde mi do toho nakopirovat hudba:(
o 17.06.2009, 21:19 | Downland
Slim: Teda nevim ale trochu ti poopravim predposledni vetu :) KONECNE JE TO MOBIL
o 17.06.2009, 21:23 | Daryl (A)
downland: definuj mobil :) Ja mel doposud za to, ze mobil je zarizeni umoznujici telefonicky rozhovor pomoci bezdratove technologie :)
o 17.06.2009, 21:27 | kamil306
activation server is temporarily unavailable...please try again later...krásný:-)
o 17.06.2009, 21:36 | Daryl (A)
no jo no, pretizeny :)
o 17.06.2009, 21:51 | muSlim
LOL tak tomuto sa hovorí náhoda je blbec :o))) výpadok služby MMS ;o)))
o 17.06.2009, 22:22 | Daryl (A)
Slim: zrovna jsem to chtel napsat :)

podle mne ted nainstalovalo asi 100.000 lidi OS 3.0 a prvni co zkousi jsou MMS :)
o 17.06.2009, 22:33 | TROY
já to nechci vidět zejtra v práci
o 17.06.2009, 22:44 | Daryl (A)
hihihi troy nam to vypnul ... to je zmetek
o 17.06.2009, 23:19 | kamil306
mms fungují:-)
o 18.06.2009, 06:30 | Daryl (A)
Je to až skoro divny , jak to na mne mluvi česky. A dokonce funguje správně i naseptavac nebo jak se tomu říká.

Nicméně rozhodne půjdu do 3Gs 32G. Jen co se objeví u našich operátorů.
o 18.06.2009, 12:33 | TROY
nj lidi volali,že nejdou MMS :D a už i první jedinci co nevědí jak na update FW u ajphóna :)))))))))
o 18.06.2009, 12:51 | kamil306
některý obraty jsou opravdu povedený...dnes ráno jsem tedy dřímal:-)
o 18.06.2009, 13:11 | JP
Tak to je moc:-)). Člověk tady od iFanatics pořád čte, jak je to pro normální lidi, jak se nemusí nic instalovat, vytáhneš z krabice a jedeš, všechno super intuitivní a všechno hned funguje... a pak se tady objeví tohle (mam na mysli těch posledních +- 20 příspěvků) :-)). Vidim, že iPhone pro mě fakt neni, nikdy bych kvůli telefonu nevstával o půl hodiny dřív. Já potřebuju fungovat, ne si pořád hrát s telefonem:-). Ale je pěkný, že už to v roce 2009 umí dokonce i copy&paste, vo tom žádná... vskutku revoluční počin X-D
o 18.06.2009, 13:16 | Bucci
JP: heheheeh hřebíček na hlavičku si trefil :-P
o 18.06.2009, 13:40 | Šlaušek
asi su debil, ale jak odeslat mmsku?
o 18.06.2009, 14:04 | Ace_FIAT
Dej psát jakoby novou smsku a vedle pole pro psaní textu je ikonka foťáku. Do ní klikni a vyber fotku do mms. Kdybys chtěl poslat např. zvukový záznam, tak v diktafonu se přepneš na seznam nahrávek a dáš "sdílet" pak MMS..

Jinak pro ostatní, kteří nechápou revoluční počiny Applu. Jsem zvědavej, kdy Microsoft předvede svůj revoluční počin a WM se budou dát aspoň trošku ovládat prstem bez všemožných továrních nadstaveb. Tipuji rok 2015..
o 18.06.2009, 14:38 | petrbanan
Mě by zajímalo, jestli si WM chytrolíni ještě vzpomenou na začátky Windows Mobile? Taky to nebylo zrovna nejrůžovější, co? Třeba až do 5.0 ztráta dat při vybití baterky, předtím míchačka emailů s SMSkama, nebo když se telefon rozhodnul, že tenhle hovor prostě nevezme? Taky to byly věci, který jiný telefony uměly.
Chce to jen čas, přeci jen je OSX venku 2 roky a kroky, kterejma kráčí sou docela veliký, oproti tomu jak postupovaly třeba WM.
o 18.06.2009, 15:48 | Daryl (A)
JP: mno, kdyz ti nekdo nabidne novej mobil zadax :) Coz diky novemu OS se defacto o novej mobil jedna.

A zadny problemy nejsou, njen nedockavost. Update probiha na 2 kliky v iTunes sam. Ze nesly MMS byl problem vodafonu.
o 18.06.2009, 15:53 | kamil306
Daryl: Zkoušel jsi už sdílení kontaktů? Funguje to jen mezi iphone, popř. e-mail?
o 18.06.2009, 16:26 | choze
sdílení kontaktů je přes MMS a email
o 18.06.2009, 16:27 | muSlim
2 Daryl: žiadny Vodafone! Provider! My za to nemôžeme :o)
o 18.06.2009, 16:34 | Daryl (A)
jj podVODnici ...jsem zvedav, kdy bude u VDF 3Gs
o 18.06.2009, 17:25 | JP
petrbanan: Zrovna to "přehození" RAM a ROM, díky kterýmu teď nepřijdeš o data při vybití byl pro mě jeden z největších průserů. Pamatuju si na ten přechod, předtim byly ty PDAčka rychlý jak hovado a jak to přehodili, tak z toho udělali mrtvolu, která je z toho dodnes. Naprosto netušim proč měl někdo problém s tim, že telefon nedrží data tejden po vybití baterky. To by se mi mohlo stát snad jedině při výletu někam do Afriky. Já přijdu domu, fláknu telefon do kolíbky, ten se synchronizuje (takže bych stejně přišel o data třeba z posledních max. 12 hodin), nabije a víc neřešim. Víc jak pár hodin vybitej nikdy nezůstane, protože ho používám.
o 18.06.2009, 17:46 | Daryl (A)
jo a jeste neco JP: co tu vlastne ctes ?Myslim tech cca 20 poslednich prispevku ?

Ja tu vidim pouze nedockavce na novy OS, coz nijak nevyvraci tvrzeni all in box (vybalis, zapnes a pouzivas), nehlede na jednoduchost.

A ze potrebujes mobil pouzivat a ne si porad hrat s telefonem ? coze ? Jaky hrani ? JO mam ho plnej her, to je fakt. Auta mne proste berou :) ALe jinak s tim nic nedelam. Teda nic vic, nez co bezne delam s novym telefonem kdyz si ho koupim :)

Dovoluji si tvrdit, ze iPhone co se tyce bezneho uzivatele trumfne v jednoduchosti a pouzitelnosti jakykoli WM. A po technicke strance uz dnes nezaostava ani z pohledu technika, co by si rad hral s janevimcim.

Ad copy&paste: mozna jsem divnej, ale mel jsem hodne telefonu v ruce a nikde jsem to nezaregistroval. A rozhodne ne c&p mezi ruznymi aplikacemi.

Ve vsech vecech, kter pouziva bezny uzivatel/manager ma iPhone navrch. Jediny minus z pohledu technika muze byt prenos souboru (transfery) at uz BT nebo kabelem, coz je ale dusledek licencni politiky iTunes/Apple. Ochrana proti nelegalnimu kopirovani/sireni zakoupeneho contentu.

Myslim, ze po 2 letech (myslim ze to tak je) existence iPhone jako takoveho je tohle pokrok, o kterem se ostatnim mobile OS ani nesnilo.

ad search: taky neznam telefon, ktery umi na jednom miste prohledavat cely telefon od kontaktu, pres SMS, maily, muziku, videa, aplikace, kalendar atd ..proste celej telefon.
o 18.06.2009, 22:02 | kamil306
choze: no slepej nejsem, ale když jsem to poslal v mms na SE, tak ten to neotevřel, proto se ptám, jestli jen iphone - iphone nebo je chyba na tom SE...
o 18.06.2009, 22:54 | muSlim
Ja som skúšal mms na E60, N95, E90, SE W810i a všetko funguje oboma smermi...
o 19.06.2009, 08:28 | muSlim
Ešte k tomu iPhone... :o)))

[ Link ]
o 19.06.2009, 08:31 | Daryl (A)
Slim :)
o 19.06.2009, 08:39 | kamil306
Slim: Díky! Jinak hezký video:-)
o 19.06.2009, 09:01 | Bucci
Daryl: BT používáš??? asi ne... páč kromě sluchátek je nepoužitelnej..
o 19.06.2009, 09:19 | Daryl (A)
BT: ? Jasne ze jo :) V aute je pripojenej na alpinku pres BT (konecne nepotrebuju kabel) a to jak HF, tak samotne prehravani hudby. A funguje excelentne :)
o 19.06.2009, 09:20 | RedBaron
On iPhone dodneška neumí poslat MP3 nebo fotku přes Bluetooth? :-O
o 19.06.2009, 09:34 | Dudelina
Nikdy jsem Iphone nesledoval, ale jak koukám, tak opravdu to asi nejvíc poškozují ty SMS, MMS...(který opravdu v USA doteď moc nejely).
Zrovna včera přijel kámoš z Austrálie, Iphone tam dostal darem, tak říkám, pěknej telefon a on. "No zas tak ne, SMS naprd, musíš používate slovník, píše se mi na tom touchscreenu blbě, neumí to MMS..."
Zrovna teda i potáhnul ten novej firmware (čico) a říkal něco, že půlku věcí má v řiti.
Jen prodávám, jak jsem koupil.
o 19.06.2009, 09:39 | DJ.UFÍK
zja nevimm ale to co tady vsichni pisete muj diamond 2 umi:o) no stress :-)
o 19.06.2009, 09:39 | muSlim
2 Dudelina: blbosť :o)
o 19.06.2009, 09:43 | Daryl (A)
RB: ne ze neumi, nesmi. Licence. Ochrana proti nelegalnimu kopirovani. Bez toho by nemohli mit appstore a itunes primo na telefonu. Uz samotny "posilani MP3" je ve sve podstate piratstvi. Proc bys posilal sam sobe MP3 kterou mas na pocitaci anebo se ti tam pri prvni sync zkopiruje (pokud jsi ji koupil pres founa) ?

Dudelina: ehm ... slysim prvne, zeby nekdo o neco prisel updatem. Uz jen z toho titulu, ze update ma jako prvni proceduru kompletni backup telefonu.

A pokud se mu pise na tom touchscreenu blbe, pak bych rek, ze na jinym telefonu byt s HW klavesnici to o moc lepsi nebude.
o 19.06.2009, 09:44 | Daryl (A)
UFIK: ale potrebujes k tomu tycku a vedet kde to najit a nakonfigurovat :)
o 19.06.2009, 09:45 | Daryl (A)
UFIK: a neboj, nepretahujem ti potencionalni kupce :) Pouze si tu povidame o iPhone a novinkach. Nevim proc vsichni zacali panikarit a snazi se hanit iPhone za kazdou cenu :)
o 19.06.2009, 10:21 | Šlaušek
ace, díky, ale ikonka foťáčku tam není, tipuju, že to je kvůli tomu, že nemám mms nastavený, jak jsem zjistil, poradí někdo jak nastavit mms od vdf?
o 19.06.2009, 10:21 | kamil306
Dudelina: On kamoš trochu asi kecal...jak píše Daryl, telefon se při každým připojení k počítači zálohuje, takže když tel ztratíš, koupíš novej, tak máš automaticky úplně stejný prostředí telefonu...

to co píšeš v první části, bylo vše vychytáno novejma verzema, to s tím slovníkem už je solidní doba třeba.

o 19.06.2009, 10:40 | Daryl (A)
Slausek: pro update by mel probehnout automaticky i update nastaveni podle operatora. A telefon umi detekovat zda mas MMS nebo ne (aspon tak sjme to pochopil).

Zkus restart, pokud jsi ho po updatu nedelal.
o 19.06.2009, 10:49 | kamil306
ještě zkusit jestli je má aktivní u operátora
o 19.06.2009, 10:51 | Šlaušek | Upraveno: 2009-06-19 10:56:02
mam, na předchozím telefonu normálně mms běžely

edit: restart taky nepomohl
o 19.06.2009, 10:57 | muSlim
2 Šlaušek: po update by to malo automaticky spraviť. Skús ešte vypnúť/zapnúť prístroj, ja som to tam tiež nemal hneď...
o 19.06.2009, 11:02 | Daryl (A)
slausek: a nabidlo ti to ten doplnkovy update ? Ten prave obsahuje nastaveni netu. MMS a tetheringu.
o 19.06.2009, 11:08 | Šlaušek | Upraveno: 2009-06-19 11:10:13
aha :-)

vyřízeno, jsem matěj :-D

edit: k tématu
co jsem nejvíc uvítal na update bylo psaní sms na ležato, teď už je to super.

ještě by mě zajímalo, proč mi do Ip nejdou stahovat přes It volný aplikace :-/
o 19.06.2009, 11:47 | Daryl (A)
myslis app store ? Odklikej si souhlas s novejma podminkama v iTunes ..trochu pruda
o 19.06.2009, 13:03 | kamil306
jojo, hlavně když nemáš po ruce wifi...
o 19.06.2009, 14:17 | Syrup
doufam ze brzo na ten FW 3.0 nekdo udela jailbreak... zatim zustavam na 2.2.1
o 19.06.2009, 14:29 | Daryl (A)
Syrup: na co JB ? Tim ho jen degradujes na uroven WM.

Jinak uz je co jsem cet.
o 19.06.2009, 15:04 | kuja
daryl: Nejvetsi progres u mobile OS bych spis prisuzoval Androidu....preci jenom je tu necelej rok a funkcema a jednoduchosti ovladani strci Iphone do kapsy. Malebnosti OS taky....staci se kouknout na Lenovo Ophone,kterej ma plne 3D desktop s barvickama a ikonkama az oci prechazi. Nehlede k tomu,ze clovek dokaze prohledat celej telefon z jednoho mista :-)A na normalni pouzivani a instalovani aplikaci cloveku staci prst a par kliknuti jak u Iphonu....
o 19.06.2009, 15:25 | Daryl (A)
tak android jsem mel. Asi by to chtelo videt a pouzivat dele nez na predvadecim pultu na prodejne. Ano hezky, ale spousta zadrhelu, nefunkcnosti a jinych titernosti, ktere te nakonec tak naserou ...

Ophone jsem nevidel, nicmene i iPhone umi sebe prohledat celeho z jednoho mista a to komplet.

Na normalni pouzivani ? To ajkze kdyz potrebujes neco vic, neco nenormalniho, tak uz ta veta neplati ? Pak chapu, protoze na iPhone udelas VSE na co si vzpomenes prstem
o 19.06.2009, 18:28 | Syrup
Daryl: coze? :) proc myslis? breaknuty jsem to nemel dlouho, pak jsem to breaknul a nepozoruju zadny zmeny, az na to ze muzu natacet video a tahat si tam zadarmo aplikace.
o 19.06.2009, 23:37 | JP
Syrup: No dyť Daryl řiká, že to degraduješ na úroveň WM :-D
o 20.06.2009, 10:31 | muSlim | Upraveno: 2009-06-20 10:33:21
Len či to nebude o tom prístupe, že si kúpiš telefón a tým by mali všetky výdaje končiť, veď platíš dosť za účet že? Prečo by si si ako blázon kupoval aplikácie, keď ich môžeš mať zadarmo... Tu prosím zamyslieť sa na nad rozdielom medzi zadarmo a nelegálne. Každý sa na to dívame trochu inak, to je všetko. Niekomu to vyhovuje tak ako to je, niekomu to pridá 4cm keď sa môže pochváliť v kruhu známych, že on ten ipoun je bez toho sračka (ukážte mi jediné aktuálne Winmo, ktoré nepotrebuje cooked ROM, aby vyhovovalo viacmenej vo všetkom aspoň tak ako jablko so "základným" arzenálom), tak si to sám džejlbrejknul a je úplne frííí... Zdravíčko chlapci, to je dôležité, na to sa sústreďte a nie na plkanie hovien okolo jednej alebo druhej platformy...
o 20.06.2009, 13:41 | JP
Jediný co v mym domku najdeš "pirátský" je staženej South Park, všechno ostatní mam legálně (včetně třeba office):-)

Plkanie hovien je celá diskuze srovnávající jabko s ostatníma, stejně jako diskuze Linux vs. Windows, nebo Audi vs. BMW, ale člověk si občas potřebuje poplkat o hovnech. Od čeho by potom byly hospody?:-)
o 20.06.2009, 16:59 | Daryl (A)
JP: jak vystizne !

Hele ma pravdu, jsme preci na diskusnim foru ne ?

Ale stejne je iPhone best :)
o 20.06.2009, 21:25 | Syrup
Daryle ja furt cekam na duvod ty degradace na WM .. :D
o 20.06.2009, 21:40 | muSlim
2 JP: a taky že to nebolo na Teba :o)
o 20.06.2009, 22:00 | Daryl (A)
syrup: hack, chybujici aplikace, snizovani vykonu a vydrze ...
o 21.06.2009, 02:07 | htd
ja uz si to odemkl a dal tam cydii, Appsync for OS 3.0 a Installous:))) co vic si prat, ze?
o 21.06.2009, 09:04 | muSlim
Radšej poraďte, kde a akú autonabíjačku k tomu skvostu? Ideálne s čo najkratšou nabíjacou časťou, aby to moc netrčalo von, už aj klasická Nokiácka autonabíjačka dosť zavadzia pri radičke v mojom aute. Síce je to automat, ale kvedlať s tým občas musím :o)
o 21.06.2009, 10:39 | kamil306
u iphone to máš lehký...najdi nějkratší redukci na usb...
o 21.06.2009, 10:55 | muSlim
Už som niečo našiel, ešte to chce vidieť live :o)

[ Link ]
o 21.06.2009, 11:02 | Daryl (A)
slim to vypada gut. Sel bych do ni taky.
o 23.06.2009, 21:37 | kamil306
jsem koupil hama na alze a je to ještě menší, vypadá to jako kdybych měl usb zásuvku...takže doporučuju tento;-)
o 12.07.2009, 19:01 | TROY
hele Slim ty " hajzel " jeden :-)))))))))))) já si tu placku objednám s největší pravděpodobností - dneska jsem na to viděl navigaci a dobrý ;)

BTW - neprodává někdo íjabko? 8 GB nebo 16GB to je fuk :) hlavně CZ papíry
o 12.07.2009, 20:18 | Luke-Jeep
vitej v klubu ;-)

at nezkoncis jak ja... se dvema :-)
o 12.07.2009, 20:33 | johanik
Od patku nedelam nic jinyho, nez se v tom hrabu :-) A kdyz uz jste tu, poradte nejaky aplikace, ktery "jsou potreba" :)))
o 13.07.2009, 08:57 | Daryl (A)
hehe johan :)

jako prvni najdi fring(icq,skype,SIP a dalsi), ja pak vyuzivam facebook, O2TV guide (kompletni programy kabelovky) a pak par pracovnich nastroju jako ssh, ping, logmein a podobne. Hry nepocitam :)

troy: prodavam 8GB, ale az bude v kapse 32GB 3Gs.
o 13.07.2009, 08:58 | Daryl (A)
Slim: ja uz tu nabijecku mam. Sere mne, ze ma delsi krcek, nez je zasuvka, takze preci jen trosku vycniva, nicmene jak kabel, tak konektor jsou super.
o 13.07.2009, 09:39 | johanik
Tak vsechno co jsi napsal uz mam :) Akorat mi u fringu vadi, ze nejak nevidim jestli je uzivatel na ICQ, nebo SKypu, mam tam porad stejnou ikonku a nevim, jestli se to da nejak pomenit ?

A jeste dalsi vec, nejaky programek na wifi, zobrazeni siti v okoli, pristupnosti atd ?
o 13.07.2009, 09:44 | Daryl (A)
jooo .. mam ... vydrz ...WiFinder. Scanuje wifiny a ty open rovnou testuje na internet. POkud najde, upozorni te a rovnou se muzes pripojit
o 13.07.2009, 09:46 | johanik
okej, dik, vecer to osefuju :-)
Jo a jeste dotaz, co dorucenky sms, existujou ? V originalnim sms programku to asi nepujde, ale nejaky jiny ?
o 13.07.2009, 09:46 | Daryl (A)
u fringu ti to povi az si uzivatele rozklepnes. Nabidne chat (icq) nebo call (skype,sip). Zalezi jaky udaje tam mas ulozeny.
o 13.07.2009, 11:01 | Syrup
hlavne doporucuju co nejdriv jailbreak. Na 2.2.1 to treba nechodilo nekomu 100% ok, i kdyz me jo, ale ted ta trojka, to je nebe a dudy. Hlavne vsechno for free, vcetne navigonu za 120 dolaru... :D
o 13.07.2009, 11:02 | johanik
Ja mam teda zatim tu 3.0 a tak nejak pokojenost a jailbreak sem uvazoval, ale jeste s tim extra neumim, tak ani nevim kde co a jak a hlavne aby to slapalo OK :-)
o 13.07.2009, 11:13 | Syrup
3.0 je posledni FW, ten si tam nech :) ja to ted breakoval typkovi co to mel asi 14 dni a byl z toho naprosto nadsenej, ze pry bez toho je ten iphone polovicni, coz ma pravdu... kdyz treba s tim breakem budes chtit pomoct, tak napis na ICQ, at to nerozebirame tady..
o 13.07.2009, 11:57 | Daryl (A)
JB: idealni a nejrychlejsi zpusob, jak z toho udelat tezitko :)

a navigon zadax ... hm hezky . .pak se mame divit, ze je to tak drahy, kdyz musi kompenzovat corkare.
o 13.07.2009, 13:21 | FSAL | Upraveno: 2009-07-13 13:24:06
ad tezitko, tak blbost - to by musel bejt extremni sikula a na to zas drtiva vetsina useru nema technicky znalosti, aby se jim to beznym zpusobem povedlo - mel sem tri iphony a z toho jeden total vyjebanej a at uz se dostanes do jakkoliv nehezkyho a nefunkcniho stavu pri JB a jinejch nestandartkach, tak do DFU se dostanes dycky (kdyz to umis) a z nej pak za predpokladu, ze je plne funkcni HW uz muzes nasledne nahrat jakejkoliv i neupravenej FW s uplnym prehranim iP (ne jen restorem)

ad ceny, tak asi no comment ...
o 13.07.2009, 19:20 | Syrup | Upraveno: 2009-07-13 19:21:01
LOL Daryl ty neprestavas prekvapovat :D evidentne jsi ten JB nikdy nedelal, tak please mlc.... jelikoz je to tak jednoduchy, ze by to zvladlo i dite, tezitko by z toho musel udelat nejakej naprostej idiot, kterej nevi jak se dostat s iphonem do DFU modu, coz si ostatne precete kdekoliv na forech zabyvajicich se iphonem....

btw: jestli mas v kompu vsechen soft legal, pak chapu tvoji reakci, jestli ne, tak opet- radsi mlc.
o 13.07.2009, 19:29 | FSAL
Syrup :) ;)
o 13.07.2009, 20:37 | Luke-Jeep
200 :-)
o 13.07.2009, 21:53 | Daryl (A)
Syrup: mlcet nebudu, takovy hlasky si nech pro nekoho jineho ... vse mam legal. JB jsem nedelal. Staci si precist ty 2-3 desitky threadu na iphone.cz stylu: zkousel jsem JB a mam ted cihlu ... co s tim ? :)

Urcite uz jsou osvcedcene failsafe postupy (posledni jsem docet do sotva pulky), ale tak nejak mi to prijde jako degradace toho, co vlastne od iPhone cekam. jako instalace jen pres PC, s kazdym upgrade cekat na vydani bezpecneho JB a podobne. Chapu to v pripade, ze to zpristupni fci, kterou zivotne potrebuju a bez JB nejde ...ale ja takovou neznam. Multitask zkracuje zivotnost baterky o 30 - 70 procent, hodne veci neni zrovna odladenych a iPhone ma s tim problemy ... ctu to forum denne ... tak nejak vim o cem mluvim, i kdyz jsem JB (prave proto) nikdy nedelal.
o 13.07.2009, 22:01 | Downland
daryl JB umi i muj kamos a to je mu 15 :D udelal jich tolik a vzdy v pohode ze si za to nechava i platit :)
o 13.07.2009, 22:04 | FSAL
asi te smazu :)

a ibrick je fakt hodne z minulosti ...

a degradace je to asi takova, ze i lidi z Applu maj svoje iPhony JBnuty ...
o 13.07.2009, 22:30 | Syrup
asi tak jako ty 2 nademnou. BTW: takovy aplikace jako backgrounder ja taky nepouzivam, ani jsem je nikdy nezkousel. Breaknul jsem si jabko jen z duvodu ktery jsou notoricky znamy a rozhodne nejaky snizeni rychlosti ani vydrze baterky nepocituju....

Downland: Jestli si za to nechava platit, tak bych mu dal facku, je to operace tak na 5 minut :D
o 15.07.2009, 00:27 | TROY
tak 8 GB svinucha na cestě :-) budu potřebovat linky návody atd ;)
o 15.07.2009, 01:27 | Syrup
8GB je nahovno, ver tomu, za chvili budes potrebovat 16...
o 15.07.2009, 01:46 | Downland
Syrup: Facku bych dal lidem ktery jsou liny a neudelaji si to sami :)
o 15.07.2009, 02:04 | TROY
syrup
jinej tu nebyl :o) a na navigaci a nejaky blbosti to musi bohate stacit - filmy na tom prehravat nebudu a ani mp3 v tom tahat nebudu
o 15.07.2009, 18:07 | kamil306
Platí toho 18týho? Cenu se asi dozvíme až vyběhne co?
o 15.07.2009, 19:37 | Syrup
Troy: tak jestli nebudes davat MP3 tak je to v pohode. Jinak kombinace navigace+mp3 je pro 8GB prave dost nahovnajz ...
o 15.07.2009, 19:50 | TROY
: - ) tak jako 1 GB mp3 tam narvu :-) ale abych z toho dělal mp3 player tak to né
o 15.07.2009, 20:36 | FSAL
... a pritom to je jedinej hrajici "telefon" :D
o 16.07.2009, 08:03 | kamil306
Tak Sko v půlce léta, do dvou týdnů budeme vědět ceny...paráda no..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3607 sekund.