Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT Help: asi vadná deska

o Navštíveno 382x o
o 15.06.2009, 17:41 | fredh
Potřeboval bych poradit ohledně pc.

Když vypnu pc ze sítě, třeba jen na minutu a opětovně ho do elektriky zase dám, tak mi problikává zelená dioda vedle knoflíku na bedně. ( když pc běží, svítí furt zeleně a vedle je červená, když hrabe disk- klasika u všech pc ). To problikávání trvá tak 2 hodiny a mezitím nejde počítač zapnout, jakoby tam pořád protejkala šťáva ale nedostala se tam kam má. Deska je MSI K9N platinum, nforce 570 AM2

Chci se zeptat, jestli je to deskou. Vyměnil sem procesor, grafiku i paměti a nic z toho to nedělá. Vyndal sem i baterku a resetoval bios, ale trvalo to pořád.

Desku sem koupil na aukru, ještě je v záruce a tak další dotaz je, jestli ji já můžu reklamovat, když sem ji u nich nekoupil. Koupena byla 8.2.2007, záruka 36měs.

A poslední dotaz. Než to vyreklamuju, tak samozřejmě nějakou koupím. Pošlape mi moje dvoujádro Athlon 5600 AM2, když koupím desku s AM2+? Chci rovnou to AM2+ a procesor časem bych koupil, teď ne.

o 15.06.2009, 20:34 | sotek
No zkusil bych ještě zdroj, pak reklamaci.

Jak je to s podporou CPU nevím, bo sem odkojenej na Intelu. :-)
o 15.06.2009, 20:37 | axetom
am2+ ma zpetnou kompatibilitu s am2 myslim na 99% . Jinak deska msi neni dobra vlna ale toasi slyset nechces. Tohle je zajimavy.co je to za zdroj?
o 16.06.2009, 07:04 | fredh
zdroj bych právě netipoval. Je to LC power 550w kupovanej někdy 2-3 roky zpět, nemám jinej na vyzkoušení. Měl sem v tom předchozí věci a pak sem koupil tuto desku, procesor a new paměti a deska dělala od začátku to samý, s tim rozdílem, že poprvý když sem ji tam dal, tak to blikalo cca minutu. Přičítal sem to tomu, že asi byla trochu vybitá baterie, tak sem to nijak neřešil. Teď to dokonce bliká, i když pc vypnu aniž bych ho tahal ze zásuvky, cca 15min.

A ta kvalita desek MSI opravdu asi nebude valná, vrátim se k asusu a pokoj.
o 16.06.2009, 09:48 | packer
Ty jo šel bych asi vylučovací metodou a ten zdroj bych přeci jen zkusil než to někam pošleš. Určitě Ti ho někdo půjčí a máš to za 5min vyzkoušený. Pokud by jsi šel do desky AM2+ určitě si pozjišťuj jak je to u daného modelu s kompatibilitou.
o 16.06.2009, 14:14 | Knightey-
Mno take bych testnul zdroj nejprve pokud mas moznost.
Jinak se koukni po netu a zkus flashnout bios :) Dost takovyhle veci to vyresi :)
Dale MSI posledni dobou jde s kvalitou dolu. Ale treba nas Socket A mela paradni desky.
Kdyz budes kupovat jinou AM2+ tak koukni po tom Asusu a mas klid. Jinak je to zpetne kompatibilni. Ja mam ted desku od Asusu s AM2 a nejnovejsi bios a mam tam CPU AM2+ a pohoda :)
Jinak kdyz budes kupovat tu desku tak koukej aby mel ten jizni muset tusim to SB750 ci jak to je. Pak mas sanci odemknou dalsi dve jadra na jednom typu CPU :)
o 16.06.2009, 17:59 | fredh
Hm, zkusím teda ten zdroj, ale fakt nevím, kde ho teď seženu.

A flashnutí biosu sem nikdy nedělal, ani nevím jak na to, jen sem někde četl, že když to podělám, tak může bejt deska k.o.

Jakou teda případně desku od asusu s AM2+, máte někdo nějakej typ? Pc především na hry a net. Mám Athlona 5600 dvoujádro AM2, 4x1GB DDR2 800Mhz a Ati 4870 512MB.
Cenovku tak okolo 3tis, klidně si ji ale koupím i z aukra.
o 17.06.2009, 10:50 | Knightey-
Nechces moji Asusku? Typ M2N-e. Flas biosu, podporuje cpu AM+, ted v ni mam X2 7750 BE a bezi mi z 2700mhz na 3000mhz s box chladicem. Mam k ni vse (krabici, manualy atp).
o 17.06.2009, 11:16 | Daryl (A)
to jsou ty AMD ..a pak at mi nekdo rika, ze je to stejne spolehlivy jako intel :)
o 17.06.2009, 12:59 | Knightey-
Hehe Daryle, ale ta cena je jinde :p
o 17.06.2009, 14:21 | Daryl (A)
zas tak moc ne :) To by muselo to AMD stat desetinu abych to koupil detem na hrani
o 17.06.2009, 15:12 | Knightey-
:D
o 17.06.2009, 15:18 | axetom | Upraveno: 2009-06-17 15:18:45
kdybys chtel mam tu funkcni pro am2ku gigabyte ga-m65s-s3 ma pci-e 4xddr2 4xpci 4xsata 1xata cenofka 800s postou
o 17.06.2009, 18:17 | fredh
Knightley, přesně po takový sem koukal. Kolik za ní?

Měl bych zájem
o 17.06.2009, 18:21 | fredh
A ohledně toho intelu. Jedni jenom intel a jedni jenom amd. Já začal s intelem, tenkrát nějaká čtyřstovka za strašný prachy a furt se to sralo, tak sem přešel k AMD a zatim spokojenost. Jen už sem prostě dostal rozum a nemusím mít hájend věci a každou chvíli to měnit a holt sem z aukra asi koupil křáp.

A zkoušel sem ten svůj 5600+ nataktovat na týhle desce, jen frekvenci s box chladičem a ani prd, pořád se to sekalo. Pokud se vše vyřeší tou deskou, tak budu rád, se zdrojem zatím žádnej problém nikdy nebyl.
o 17.06.2009, 23:57 | Knightey-
mas tam odpoved na emailu :)
o 18.06.2009, 06:35 | Daryl (A)
Fredh: co je "ctyrstovka" ? A co se sralo ? Já mluvím o stabilitě a kompatibilitě processoru. Nicméně pokud koupíš shit desku, tak ti nepomůže ani sebelepsi processor.
o 18.06.2009, 06:41 | fredh
byl to nějakej starej celeron, před x rokama. Pořád to zamrzalo a padalo a za ty samý peníze sem pak koupil první bezproblémový AMD Duron :)

Knightley: Nic mi nepřišlo
o 18.06.2009, 07:40 | Knightey-
tak ted?
o 18.06.2009, 10:23 | Daryl (A)
zamrzani a padani neni processorem. Je to bud deska, nebo pameti. Processorem by to mohlo byt jen v pripade, ze bys ho prehral, coz by znamenalo spatnou instalaci chladice. :)

Nehlede na to, ze pred X rokama (odhaduji to tak na 5-6 let) byly technologie uplne jinde. AMD tehdy sazelo na moznost pretaktovani a snazilo se prorazit cenovou politikou. Laicky receno, prodavali pod cenou, aby si zajistili rozumnou penetraci. Krabicove prodavali processory s polovicnim taktem (cili napr. na krabici bylo 600Mhz, ale ve skutecnosti byl proc otestovan na dvounasobek. Cili to byl 1400 MHz) coz byl dobry tah, protoze tim si procaky zajistily povest snadno pretaktovatelnych processoru. Nicmene diky rozdilne architekture a castecne odlisne sade instrukci vyvstavaly v nekterych programech problemy. JIste, ve hrach to slapalo jak melo. na to byly procaky stavene. Zbytek ....

Thats all.
o 18.06.2009, 17:09 | fredh
Jo, já to beru. Ale prostě za jinej peníz u AMD máš věci, za který bys dal o něco víc a byly by o trošku rychlejší. A priznejme si to, že spousta lidí kouká hlavně po ceně.

Ale tenkrát sem dal za sestavu s tím celeronem asi 9t, pořád se sral, tak sem ho vrátil a koupil za to 1ghz duron. Tenkrát mi šlo hlavně o hry a tak to byla dobrá volba. Do teď sem s tím neměl žádnej problém. Jedinej problém mám s grafikama, který mi odcházej docela často. Červená firma už mě začíná štvát a asi zase zkusím zelenou firmu, s kterou sem začínal :)

Knightley: odepsáno
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4438 sekund.