Navštíveno 836x

Tady to taky asi 2x proběhlo ty keci, že nesmějí měřit, když něpoužívají maják apod. tak tady je kompletní právní rozbor toho článku -
[ Link ]

16.06.2009, 20:12 |
bafis Čekal snad někdo že je to fakt nezákonný a že je stáhnou a rozprodaj ??
jj už jsem se na to ptal i v práci jak to je..
bylo jasne ze to nezrusi :)

16.06.2009, 20:59 |
Long Kdyz uz se nekam specha a musi ject clovek hodne nad limit tak staci poradne koukat a sledovat provoz kolem sebe, kde je jake auto a neni nejmensi problem
Dnes pozdni odpoledne Rozvadov-Plzeň celou cestu 200+, svetle modry Passat potkan kousek za sjezdem na Stribro pomalu jedouci pred kamionem. Bylo videt uz z dalky. V klidu dobrzdeno a po jejich odboceni k pumpě navrat k cestovní rychlosti.....
Je to bic hlavne na nepozorne ridice, telefonisty a ty co jedou ve vice lidech a nevenuji se pri rozhovorech plne situaci na dalnici.
Ne, měl by to být bič na všechny, co jedou 130+. A argumenty jako jde vidět na kilometr, tak můžu jet, spěchal jsem, věnuju pozornost řízení na rozdíl od ostatních apod jsou uplně mimo. Prostě to tak je ve vyhlášce/zákoně, tak se to tak dodržovat má, a tečka, i když jsou tam občas kraviny. A pokud se to poruší, tak souhlasím s potrestáním. V práci je taky nějaký řád, a i když je to často blbost, tak to nikdo neporušuje, pokud tam teda není bezvládí.
Fajn,to už bych si myslel,že to je tady fakt Kocourkov.

16.06.2009, 23:31 |
aphex crestik: Přesně tak, stejně tak jako použití jiného rozměru kol a pneu, nedovolené úpravy na karoserii a motoru.....atd. :)
nojo, taky dodržuju 130...pak zařadím trojku...zákony jsou zákony...
Zákon nemůže bejt nikdy nadřazenej zdravýmu rozumu.

17.06.2009, 06:44 |
Daryl (A)
Zakony (zejmena ten silnicni ci jak se mu nadava) jsou hlavne postaveny tak, aby situaci/pohyb po komunikaci zvladal i ridic zacatecnik(zkusenosti, odhad a reakce) v trabantu (auto co nejede, nezataci a nabrzdi).
Asi se dám k jepiškám, další téma kde jsou moralisti.....
Aphex :-)))
jediný východisko z toho je bejt taky policajt neb pak je to "pane kolego" a je uplně buřt že je vožralej nebo jel 200 (znám x takovejch co toho zneužívaj a vklidu jedou nalitý "protože můžou") ....
já jsem hlavně pro zvýšení limitu na 160 na dálnicích tam kde to je možný což např. pro mě je možný uplně všude a většinou stejně jedu kolem 180 ale vklidu když mě někdo zpomalí tak si prostě vklidu počkám narozdíl od nějakejch který se nalepěj půl metru za prdel a blikaj..... (to dělám opravdu jen v případě že to ten člověk dělá cíleně) ....

17.06.2009, 09:53 |
Kapka (M)
presne jako Nismo...normalni moje cestovni rychlost na dalnici je v klidku nejak okolo 180...taky bych byl pro zvyseni rychlosti na 160 km na dalnici

17.06.2009, 09:59 |
RedBaron | Upraveno: 2009-06-17 09:59:51
Já si to svištím od Brna po D1 180 km/h a policejní Passat mi normálně vyjel na poslední chvíli z pravého pruhu před čumák že jsem kvůli němu musel brzdit, změřili mě ve 159, rozblikali a odvedli na odpočívadlo. Proti tomu nešlo dělat vůbec nic, opravdu nemůžu hledat v pravým pruhu každýho Passata kterej jede vpředu před kolonou a chystá se tam vlítnout.
O moralistech si myslím své, kážou tady jak je nebezpečný jezdit víc než 130 a přitom oproti okolnímu provozu člověk nemá větší rozdíl rychlosti než pár desítek km/h. To by mohlo být trestné i projíždění městem kolem řady stojících aut čtyřicítkou. A stejně tihle chytráci pak předjíždějí s HTP přes nepřehledný horizont s třema dětma v autě, dobře to znám :o)

17.06.2009, 10:05 |
mrazik | Upraveno: 2009-06-17 10:08:25
crestik na co si hrajes ? Na moralistu nebo na pana svateho ? Takove potkavam na silnici kazdy den a mam chut je vytahnout, nafackovat a klice od auta zahodit. Zakony a vyhlasky jsou hezky, ale ridit se ma hlavne hlavou.
Po dalnici jezdim 140 - 160. Zastrel me
Hightower no je pekny, ze nam to vzkazuje pan reditel dopravni policie, ale jedine platne stanovisko muze dat soud, pan reditel si muze plkat co chce.
Taky jezdim rychleji ale z rozumem. Kdyz nevidim,neznam nebo si nejsem jist tak proste uberu a pohoda. Kdyz nekoho dojedu v pohode pockam a pak si jedu dal:o) ve meste to same:o)

17.06.2009, 11:07 |
hanzz Zvýšení rychlosti na 160 km/h akorát zlegalizuje jízdu některých jedinců. Nevěřím, že najednou by většina řidičů začala jezdit o 30 km/h rychleji. Většinou jim v tom brání technické možnosti auta nebo pud sebezáchovy.
Kdyby ale nastal takový jev, že by všichni začali jezdit výrazně rychleji, tak by se měla i zvýšit minimální rychlost, případně urychleně všude dobudovat třetí jízdní pruh :)
Policejné šéf může plácat do novin, co chce, směroplatný bude až případný nález soudu.
Doba trabantů a stováren skončila, někdo sice jede dál ve formě HTP ale pak jsou lidi kteří mají normální auto a rádi by cestovali zcela optimální rychlostí 160 km/h. Za mě hlas pro.

17.06.2009, 11:42 |
JP Na Floridě maj tušim zákon, že se tam smí šu*at jenom na misionáře. I když je to možná v určitym ohledu nesmysl, tak je to prostě zákon a měl by se dodržovat a souhlasim s tim, že sexuální piráti co to dělaj na koníčka by měli dostat flastr jak hovado. Zákon je zákon a nad zákonem už je jenom zákon. Jak by to vypadalo, kdyby si každej dělal co chce...
hanzz : to se docela mejlíš :)
taková dálnice na brno byla před dobou passatů při mojí průměrný rychlosti 180 docela akorát..... při 160ti sem byl vcelku pomalej, lidí co tam jeli 130 nebylo tolik, kokotů co jeli 110-120 minimum .....
nastoupily passaty a když potkáš jet někoho přes 140 tak sou vánoce, já tam jezdim teda 160 cetovní rychlost a koukám kolem sebe no......

17.06.2009, 12:30 |
vypuk Třeba ta maximálka na dálnicích je určená tak proto, že jak maj všeci difuzory a různé jiné blbinky na to, aby jim to "přisálo" auto k cestě, a ty cesty nedrží moc pohromadě a pak to vypadá, tak jak to vypadá a je :)))))) (neberte mě vážně, nuda je svině)
po dalnici potkavam mix magoru co jedou 120 v rychlym, 80 v pomalym, v tom rychlym ze jede snura aut 130 asi tak v 3m rozestupu... a do tohodle povolit 160 tak to bude hroznej mazec.
ja treba jezdim kolem 120ti z duvodu spotreby, na dlanici me to neba ani pri 220ti, a tech deset minut o ktere budu nekde driv mi tolik nejde abych jel za 20 misto za 9.... takze ja tak budu jezdit i dal..
navic ve spicce(treba kolem 8me po D5) si clovek ani nepomuze rychlou jizdou, v rychlym se tahnou oktavky a jiny podobny zavodaky kolem 130-140 a ikdyz je kamion az cca pul km tak se nevraci do pravyho ale supajdi ji furt v levym... takze prumerna rychlost mi vychazi mensi nez kdyz jedu 110 v nedeli trvale ikdyz jedu stale kolik jde (kousek 180 a pak deset minut 80 nez facko predjede kamion atd)
nedávno jsem byl na škole smyku a borec byl zásadně proti 160ce, protože silnic, kde by to šlo je strašně málo a hlavně jsme národ dementů, co se týče řízení (docela jsem ho i chápal, i když jsem určitě pro povolení)...dnes projíždím na skůtru kolonu středem a když mě ve zpětným zahlídla dodávka, najela k čáře a hrozil na mě prstem...kde jinde na světě se tohle stane?
mrazík, nauč se plz číst...nikde nikoho nepoučuju, nikde taky nepíšu, že jezdím 129...na dálnici jezdím dle tachometru 140. Když mě někde změřili za rychlost +10kmh, kde na 4ech pruzích jsem byl na 10ti km sám, tak se mám jako s nimi hádat, že tam je vidět a nic se nemůže stát?...A že se má řídit hlavně hlavou? Zkus si představit, kdyby na týden zrušili pravidla provozu, a každý by měl jezdit podle svojího uvážení...
Klidně jsem pro zvýšení třeba na 300, ale musí tomu odpovídat cesta...jezdil jsem týdně Ov - Brno a moc úseků, kde se dá jet bezpečně 160 tam moc není...jo, dá se jet 200, proč ne, dokud nebude za jedním z několika kombinací nepřehledná zatáčka/horizont kolona, která končí zrovna v tom nejstupidnějším místě, odloupnutý běhoun gumy, apod
Teď budu jak učebnice, ale když si vemu, že auto zastaví 200 - 0 na cca 100m, tak je to se vším všudy od spatření po zastavení klidně čtvrt kilometru...a někteří tu nedobrzdí v koloně ;-)

17.06.2009, 21:44 |
JP Ale proboha, že se povolí 160 neznamená, že ze dne na den všichni začnou jezdit hlava nehlava 160 i když neviděj do zatáčky. To neni nakázaná rychlost, to je povolená rychlost. Ve městě je 50 a v obytný čtvrti jezdí 99 lidí ze 100 míň než 40. Kdyby se povolilo ve městě 60, bude tam těch 99 lidí dál jezdit míň než 40, protože prostě přemejšlej a je jim jedno že podle zákona můžou jet víc. Stejně tak kdyby povolili 160, tak by se vůbec nic nezměnilo, většina lidí by jezdila dál 120-130, protože prostě upřednostněj spotřebu před pár minutama.
Kdyby se na tejden zrušily pravidla provozu s tim, že by fungovaly jenom jako klíč pro řešení nehod, kde se řidiči nedomluvěj na vině, tak by se pratkicky vůbec nic nezměnilo. Jsou země, kde to tak víceméně je (ne teda v Evropě), nebo dokonce policie neřeší ani ty nehody a přesto tam fungujou bez nějaký nezvykle vysoký nehodovosti.
Jestli tě změřili na 4 proudovce tak jak píšeš, tak se s nima sice nemáš hádat, ale evidentně je to naprostá píčovina, která má z pohledu bezpečnosti provozu spíš opačnej efekt (lidi koukaj po tom, jestli neměřej policajti a ne jestli jim jde po přechodu chodec - typicky třeba Kamýcká v Praze). Je to přesně důvod, proč Policie nemá respekt. Kdyby dělali něco co souvisí s nehodovostí a ne s vybíránim peněz, bral bych je jako pozitivní faktor, ale takhle vidim policejní auto a přemejšlim, jestli mam dost peněz na pokutu za prošlej obvaz v lékárničce, nebo za to že jsem jel 60 tam, kde by se v tu chvíli dalo jet bezpečně o 50 víc.
Bohužel, co si všímám, tak policajti sou přesně tam, kde vyberou nejvíc peněz, k***y, když je člověk potřebuje, třeba při nehodě, tak ještě nakonec bude platit jejich výjezd, páč škoda nedosáhla 100 tis., zrovna v uterý sem je viděl, jak byly zašitý a kontrolovaly, jestli se v zatáčce, kam je za ní krásně vidět, nepřejíždí plná čára, buzerace.
Co sem čet, tak je třeba mít v lékarničce návod první pomoci, další ojeb, prvně to budu při nehodě půl hodiny študovat a pak zavolám záchranku :).
JP: příklad, jak lidi přemýšlí
[ Link ] ...a to není nic zrušeno. A dle mě si myslet, že v omezeních jezdí drtivá většina zodpovědněji, než jim přikazuje značka, nebo při povolené 160tce budou jezdit na spotřebu...tak to je podle mě solidní naivita :-/