Navštíveno 676x

potřeboval bych poradit -jak jako fyzická osoba docílím toho aby mého dlužníka zapsali do registru ?
případně kdo a na základě čeho tam může někoho zapsat ?
díky za info
případně kdo by uměl (z funkce třeba někde u banky at mě kontaktuje ) před hajzlama je dobrý varovat i ostatní
Nejde to, a nikdo to v bance udělat nemůže. V bankovním registru (BRKI) a nbankovních (NRKI a Solus) se ocitnou dlužníci pouze tehdy, kdy dluží některému ze členů registru.
Odpověď 1. - nedocílíš
Odpověď 2.- jen některý ze členů registru, pokud mu osoba dluží
Odpověď 3. - nikdo to v bance neudělá, vystavil by se velmi tvrdému postihu za porušení zákona 101 o ochraně osobních údajů. K nakládání s osobními údaji a poskytování těchto údajů třetím osobám (= registry) potebuješ souhlas konkrétní osoby.
věčná škoda
- ty naše zákony ,asi se dám na podvody a kráděže v ten moment budu mít dobrý pocit že zákony jsou tu v můj prospěch
každopádně díky moc za info
no zase na druhou stranu vem si jak by to bylo jednoduše zneužitelný kdyby jsi to mohl snadno zapsat. Pak by ten registr ztratil širší smysl a byl by nic nevypovídající
Zneužitelný je to stejně, já se v registru dlužníků (Solus) ocitnul naprosto nevinně, nikomu jsem v životě nedlužil ani korunu, ale někdo asi naslepo tipnul moje rodný číslo a pak mě na to naštěstí decentně upozornila moje banka a musel jsem vypláznout asi 150 kaček, aby laskavě tento omyl napravili, zadarmo neudělají vůbec nic.

17.06.2009, 14:14 |
nome Osobně bych doporučil využít nějakou firmu která dělá správu pohledávek, sice ti nevrátí všechno ale pokud dobře vybereš tak ty prachy z něj dostanou.
ONLY - něšlo mi o to to zneužít samozřejmě mám důkazy ,myslel jsem že pokud je předám k ověření tak není problém tam ty šmejdy zapsat ,ale už mi to bylo vysvětleno
2 nome - o nějaké firmě víš ?
něco mám v jednání ale kdyžtak pošli tip ,díky

17.06.2009, 16:11 |
nome kdyžtak pisni na mail nechci to řešit tady, firem je hodně dobré by bylo vybrat něco v okolí tvého bydliště případně by se do dalo řeši ještě jinak

17.06.2009, 21:16 |
JP Taky by mě zajímaly nějaký reference. Je jedno jestli v okolí nebo ne, jde o částku u který je to fuk... už se o to pokoušelo několik firem a nikdy nic. Ono když ten dlužník nic nemá, tak se toho z něj ani moc dostat nedá... Jde o "pani podnikatelku", která si v půlce 90. let popůjčovala dohromady něco kolem 20 mega, měsíc nato si samozřejmě koupila nový auto, mobil kterej stál tenkrát jak auto a další podobný zbytečnosti, rozhazovala peníze všude kde to šlo a podnikání šlo logicky naprosto do kopru. Teď nemá účetně nic (zbytek majetku se jí povedlo různýma způsobama převést na rodinu) a reálně tak možná desetinu toho, co dluží... Dluží i bankám a ty to z ní taky nedostaly.