Navštíveno 3378x

17.06.2009, 11:56 |
dolph v sobotu jsem taktrochu zavadil pěstí o dveře tak jsem si docela šikovně vyhodil kloub na malicku prave ruky a přitom ještě zlomil jednu kost v něm..narovnali mi to dali sadr a ted trpim...v noci od bolesti nespim a pres den se cpu brufenama ale vubec to nepomaha..je to moje prvni zlomenina :)) nevite nekdo jak nad bolesti vyhrat?? díky
mě pomáhalo chladit, hodně chladit....
já před 3 týdny zavadil palcem o boxovací pytel a taky sem si to nějak pohmoždil nebo naštípnul, bolí to až doteď. na bolest mi pomohlo pár panáků.

17.06.2009, 12:06 |
dolph nevim jak tohleto chladit :)

17.06.2009, 12:06 |
dolph

17.06.2009, 12:07 |
dolph panáky mi taky moc nepomahaji..včera odskoušeno :)
jj, měl jsem zlomenej malíček a stejnej chuchvalec sádry. Prostě chladit to ledem v utěrce - od těch volných prstů. Taky ti to dali do sádry skrčený? Mě jo a pak jsem musel chodit na rehábku - nešel ten prst pak vůbec natáhnout - zkrácená šlacha.
Když ti nezabírá brufen, tak zkus Paralen max - na bolest.

17.06.2009, 12:23 |
Lefi musíš si to vytrpět no...když ti nepomahaj prášky tak asi nepomůže nic :)
tohle je kravina,za den dva už budeš spat normalně

17.06.2009, 12:29 |
dolph L.k : jj mam to tam skrčene...to ze pak pujdu na rehabky mi je jasne... jak dlouho jsi mel tu sadru? u nas v nemocnici davaji info asi az pozustalim..nikdo mi k tomu nic nerekl....jinak led uz se dela tak uvidim :)
já měl 4 týdny......druhej prst - prsteníček, kterej jsem si zlomil za 2 měsíce na to jsem měl jen 3 týdny - je to dle hojení a složitosti zloměniny. a jinak teda mě ten prst vždy bolel max 2 dny a pak byl klid.

17.06.2009, 13:12 |
DaveX Já měl taky hnusně zlomenou ruku, že mi ji museli rovnat a trpěl jsem týden. Měl jsem tabletky proti bolesti a kdybych je neměl tak kdoví jaké by to bylo. Ale i s něma tobolelo celkem hodně.
ty woe co to je za backoru?Ja kdy su mel zlomenej malicek na noze tak uz jsem ani nemel tuhle humus sadru:o) ale krasnou lehkou plastovou:-)i koupat se s tim mohlo:o) a jak to krasne chladilo:o) jinal ibac nebo ten panadol rapid bo co to je:-) me treba na bolest staci bohate paralen:)
DJ.UFÍK: no když už to bylo namícháný v kolečku, tak co stím? přeci to nevyhodí :o)))
tramal dráždí žaludek (aspoň mě teda) zkus Nimesil, ale nejdřív se poraď s doktorem ...

17.06.2009, 13:42 |
X-sat (M)
jj, hlavně do sebe naláduj co nejvíc sraček... Od toho jsou doktoři, tam se ptej!
x-sat.: sem neříkal, aby se tím ledem cpal, ale chladil!;-)

17.06.2009, 13:46 |
Kesam Vyndej maso z mrazáku a chlad :-)

17.06.2009, 14:22 |
nome ibalgin 500 (nebo 2) + deci slivovice (nebo 2) a mas vystarano akorat bych to nepraktikoval moc dlouho protoze za tohle ti moc jatra nepoděkujou :-)
trpím na šílený migrény (od poškozenýho obratle při DN asi 13 let zpět), naštěstí nejsou moc častý, ale velice mi pomáhá Voltaren Dispers - je to prášek rozpustnej ve vodě - není to taková zátěž na organismus, jako ibalgin, brufen a spol. :-), účinkuje i na bolesti zubů :-)
Co mě nejvíce osobně pomáha, protože nějak ibalgin někdy nezabírá jsou KAPKY ALGIFEN NEO ... a celkem rychle to zabírá....
Já měl fuku v sádře cca 1,5měs a musel jsem na rehabky - ty byly horší jak celá havárka na motorce... jsem u toho brečel jak maly...
dolph:ideálně chladit mraženým hráškem/mrkev kostičky apod-to,co dobře kopíruje tvary...kup 2-3 pytle a dej si to na mrazák ať máš na střídání...a neboj..i tou sádrou něco projde,jde to sice pomalu,ale jde..Vím o čem mluvím-dneska mi jednu sundali z ruky po skoro 6ti týdnech..teď už mi zbývá "jen" rozcvičit to nový a naprosto nepohyblivý zápěstí,nebo spíš celou ruku..
ja kdyz sem mel zlomenou ruku,tak sem s tim hral hokej..vzdycky mi to pomohlo zapomenout na bolest a venovat se puku..

18.06.2009, 19:52 |
Kmoda A co třeba Surgam?
...napočítal jsem asi 9 přípravků...snad nebudeš zkoušet všechny ;-)...pokud jo, tak je rači nekupuj najednou v jedné lékárně, jinak si lékárník odběhne zavolat :-)

18.06.2009, 21:15 |
dolph zatim jsem vyzkousel jen vice brufenu a nic moc..vede ledovani zeleninou..zitra jdu na kontrolu a na RTG tak se zeptam co zarucene pomuze protoze uz jsem 3 dny nespal

18.06.2009, 21:41 |
Mája kterej idiot doktor tohle sadroval??????? tohle je ten duvod proc to boli, zajdi za jinym doktorem!!!!!!!
prosimte zeptej se doktora, on ti neco napise na brufny pokud ti nezabiraj se vybrdni, tvoje jatra ti budou vdecny, to je fakt hroznej pripravek. pokud nezabere druha davka tak vic nebrat! nejsilnejnsi co se da bezne koupit v lekarne be zprdpisu jsou tablety Nalgesin, stojej cca 50kc a fungujou, na zlomenou horni kost v predlokti mi fungovali, i na spoustu dalsich veci napr zuby, zada atd. kapky algifen jak tu nekdo vyse psal jsou taky dobry zbozi nicmene ty jsou na predpis a primarne urcene k leceni bolesti traviciho traktu, je fakt ze treba na zuby mi to zabiralo driv taky(kdyz sem k nim mel pristup). ibalgin, ibuprofen vubec tyhle pripravky s ibuprofeniem na tyhle bolesti vetsinou nic moc, resp prost enekomu to zabere neko mu ne a spis ne. kadopadne diky tomu ze tomas cerstve tak to proste boli, spis bych to ledoval nez pojidal prasky a dva az tri dny to prejde... jinak drzim palce at to mas brzy OK