Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vaše názory Hyundai Santa Fe, ix55

o Navštíveno 698x o
o 21.06.2009, 19:59 | kasko
Má někdo zkušenosti s těmito vozy?
Četl jsem, že by mělo Santa Fe dostat facelift.
Když beru poměr kvalita/cena, nevychází to špatně.
Jasně, je rozdíl v těhle autech, ale dokáže někdo shodnotit jedno i druhé. Santa Fe v naftě a v automatu a ix55, tak tam je to jasné...

Díky

o 21.06.2009, 21:55 | Šestikule
mrkni na www.hyundaiclub.net
o 22.06.2009, 07:17 | hanzz
V ix55 jsem jel a myslím, že za 1 mega se tomu bude si hledat těžko konkurence (v segmentu velkých a pohodlných aut). Motor jede slušně, k tomu je dost kultivovaný, automat řadí výborně. Jízda je maximálně pohodlná. Auto je skvělě odhlučněný. Interiér je dost kvalitní (jak materiály, tak zpracování), že skoro nejde uvěřit, že se jedná o korejský auto. Pět opravdu nadstandartních míst + 2 tzv. nouzová, ale i na nich lze s přehledem ujet klidně pár set km. Výbava Premium dostačující :)

Vytknul bych tomu tři věci: Nudný design exteriéru (hlavně předku). Nemožnost instalce navigace (ačkoli třeba Santa Fe ji má). A poslední věc je samozřejmě horši image značky.

Každopádně za ty peníze je tohle auto hodně muziky. A při pohledu do ceníků jiných aut (třeba Škoda Superb) si říkám, jestli se u Hyundaie nezbláznili :)
o 22.06.2009, 08:42 | Šestikule
S ix55 jsem jel taky resp. s Veracruzem v benzinu 3.8V6 a pro mě ideální motorizace, jinak v podstatě jako hanzz, nicméně designem se mi to auto moc nelíbí, takže i přes luxusní cenu bych do něj nešel.
SF je na tom obdobně akorát je znát stáří a kvalita materiálů je také horší, vytrestá tě několika neduhy (vrzající sedačky, tyčky stabilizátoru a vůbec poddimenzovaná přední náprava, kokotské příčníky, apod.) SF jde teď v červenci na trh ve faceliftu, zvenku se změnil jen lehce čumák, jinak je to stejný, přibudou nové motory (diesel), v interiéru mají být lepší materiály a možná se dočkáme i xenonů, které u toho auta nejsou, což mi přijde jako ostuda.
Každopádně mrkni na ten web, najdeš tam zkušenosti lidí se SF, ale i pár s ix55 (stěžují si na vyšší spotřebu než je deklarovaná).
o 22.06.2009, 08:56 | hanzz
O něco lepší design má Kia Mohave / Borrego. Navíc má lepší pohon 4x4, v nabídce osmiválec, možnost vzduchovýho podvozku a (jestli jsem to správně pochopil) tak to má rám. Ale v ČR se zatím neprodává...

[ Link ]
o 22.06.2009, 10:34 | Šestikule
nebo nové Sorento vypadá pěkně, akorát už má samonosnou karoserii, ale stejně to jako tereňáka neplánuješ
o 22.06.2009, 10:44 | kasko
šestikule:
hoď mi někde odkaz, nemůžu to nikde najít. Mám jenom odkazy na staré Sorento
o 22.06.2009, 11:13 | Nismo.Power
v santafe sem jel, za tu cenu to neni špatný pohodlný autí akorát designově opravdu nic moc pro mě a jediný co bych tomu vytknul tak je bídná kvalita zpracování, je to na muj vkus hodně rozklepaný a rozvrzaný ale neřídí se to nějak blbě.... v ix sem nejel
o 22.06.2009, 14:55 | Šestikule
kasko: na našem trhu ještě není v prodeji, až v druhé polovině roku. Zkus se podívat na www.kia.com na americký trh, tam by se už od dubna měla prodávat.
o 22.06.2009, 17:29 | hutchins
jel jsem jenom Santa Fe 2.2CRDI v automatu, neskutečně líné, na rychlejší předjetí zapomeň, hned jak jsem vysadil šéfa tak sekvence bo by mě jeblo, malý kufr na to jak je to objemné auto, při nastupování si zajebeš nohavice o prahy (možná zvyk), 4x4 jen pro vyšší spotřebu lehkého terénu už se bojí, ale jinak pohodlné auti
o 22.06.2009, 20:34 | Šestikule
hutchins: jestli se terenu nebojis spis ty. Kdybys videl,co ty auta kazdorocne zvladnou na Hyundai Off Road Day, tak bys mozna mluvil jinak. Johanik by mohl potvrdit,ze treba uvodni cast krosu predloni na Siklove mlyne rozhodne nebyla lehky teren. Problem spis je, ze si malokdo do tezsiho terenu troufne.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.2756 sekund.