Navštíveno 3286x

Ahoj, da se nekde najit umysteni pevnych radaru/usekoveho mereni na D1 mezi Prahou a Brnem? Na netu jsem nasel vesmes starsi udaje, tak bych nerad, kdyby me neco prekvapilo :) Jak jsou na tom Passaty s aktivitou po pulnoci? Diky predem.
na D1 jsou nějaké radary? :o) tak to je pro mě novinka

22.06.2009, 16:55 |
fredy radar je ve směru na Prahu cca 40 před Prahou hned za sjezdem na Sazava, jinak bývají na mýtných bránách, což se mění cca každých 14 dní:( na D1 jsem byl minulý pátek a viděl jsem na mýtné bráně směr Brno, cca 60km od Prahy
Diky. Jeste bych se zeptal jestli je neco cestou k letisti.

22.06.2009, 16:58 |
fredy jo tak to ti poradí Pražáci :) jinak co se týká Passatů tak to ti asi nikdo neporadí, já je potkal přes den, v noci ale budou jezdit taky o to hůř, protože je těžko poznáš

22.06.2009, 16:59 |
fredy budeš pořádat GUMBALL3000 ? :)
Neee, ja jen ze jedu kamosovym autem, tak at me potom neumlati pokutama:-D

22.06.2009, 17:25 |
Daryl (A)
ty ocicka 40km pred prahou jsou podle mne jen na sledovani porovozu protoze jednak tam neni cedule o mereni a druhak jsme nikdy nevidel druhou sadu pro usekove mereni. O radarech na mytnych branach nemluve. Zadne jsem nikdy nevidel. O tom se jen uvazovalo/uvazuje.

22.06.2009, 17:36 |
Pekys Radary na mýtných bránách nejsou, protože brány patří Kapsch a soukromý firmy snad nesmějí měřit, nebo je to zase jinak?
Co vím, tak třeba na teplický jsou před litoměřicema na informační tabuli.
Jinak na D1 nic není, kromě toho něčeho asi na +- 34km. Jsou tam dvě kamery, což by odpovídalo radaru, ale jezdim tam tak málo, že si radši dám ten kousek bacha.
V Praze, pokud pojedeš až na Jižní spojku, směr Barandov, tak tě čeká radar až v kopci na Barandov, kde je 50km/h do kopce. Je to stacionár na dělícím pásu. Nepřehlídneš ho. Na okruhu až k letišti nic není.
No nevím, mě to na jedný bráně (přibližně stej km směr Praha) V1 brala, jestli to je radar nebo byl nevím, ale radši před něma brzdím, když to tam je ověšený víc:-)

22.06.2009, 17:54 |
Mario 34. kilometr smer Praha za mostem. A passaty maj ativitu 24h. denne, pres den hodne v noci méně, ale jsou....
Tomu na 40.km neverím, už som tam v noci aj v slabý provoz veakrát preletel, naposledy som si preventívne kontroloval stav konta a cez kamaráta pokuty priamo u benga asi pred mesiacom a nič tam nemám bohudík :o)

22.06.2009, 18:28 |
fredy na mýtných branách bývají kamery, nevím co jiného by asi umělo fotit s bleskem
na D1 rady nejsou, krom těch Passatů a nebo nějakých akcí. Na mýtných branách taky nejsou, ty co jsou víc ověšený jsou jen prostě s kamerama kvůli mýtnému pro kamiony, ale rychlost neměří. Já když jedu po D1 tak cestovní rychlostí cca 160 a když to jde tak v levém pruhu, neb pravej to je takovej drncák, že se kurví auto a jet tam 120 je moc...

22.06.2009, 18:51 |
Smrada (M)
Jinak pozor po jizni spojce z barrandaku smer hostivar se meri kratky usek pred sjezdem na krc, ale pak taky dale az na sjezd na sporilov. Cedule konec mereni jsou az vzdy u kazdeho vyjezdu ze spojky. Dalsi upozorneni. U radaru byt cedule nemusi. To za predpokladu, ze meri PCR a ne mestaci. Ty dve ocka na +-40 km jsou kontrola barvy auta vuci spz. Stejne tak za barrandovskym kopcem
Prujezdove radary musi mit na silnici nakraslenou čaru a to na začatku a na konci měřeni.To je hranice měřeneho useku, na dalnici nic takoveho neni

23.06.2009, 08:22 |
fredy tak to budu asi muset vyfotit at víme o čem mluvím. jsou to takové 2 bílé krabice s bledkem na každej pruh 1ks, když jsem přes ně jezdil ráno, tak jsem viděl že to fotilo rychle jedoucí auto předemnou, od té doby u toho brzdím.

23.06.2009, 08:35 |
fredy tak máte asi pravdu tedy jsem našel nějaké info
[ Link ] ale určitě mě to neuškodilo, když jsem před tím brzdil :)
Smrada:
No nedavno tu byla o tom debata, ale pak sem nekde cet, ze jsou ty dva useky propojeny. Cedule zacatek mereni je dole za barrandakem smerem na Hostivar, pak na kazdym vyjezdu z JS, ale cedule konec mereni jako takova, pro jizni spojku, je az za sjezdem na Bohdalec. Takze bacha, uz asi nestaci pomalu projet jen ten usek kousek za barrandakem. Jestli jsou nebo nejsou ty dva useky propojeny nevim, nicmene cedule tam jsou, takze by se z toho nevykroutil asi nikdo.
Uz sem to nasel:
Od. 5.1. 2009 do odvolání je tento měřící úsek vypnut.
[ Link ] Ale kdy ho zapnou, nevim :o)

23.06.2009, 09:23 |
KFL Na D1 pevny radar neni zadny. Na 35. km neni radar, ale vahy! Jsou po ceste jeste vickrat, i ve smeru na Brno.
Cili pouze Passaty, ani bradavicnaty auta uz nebejvaj.

23.06.2009, 10:08 |
Daryl (A)
tapp:
usekac co je hned za barr. mostem smeremD1,sporilov,HK, ML ma ceduli oznaceny zacatek i konec. Cedule konec je ale pouze na pravem kraji kde ji vetsinou zastini nejaky kamion.
Usek z kopecka od D1 na bohdalec je taktez znacen zacatek a konec. Cili jsou to samostatny useky.
To ze jsou softwarove propojeny je pravda. Data se slejzaj v jedny krabicce, ale to je vse. POkud oba useky projedes v limitu a mezi nima to orostis treba na 200, tak ti nic nemohou. Zprumerovana rychlost celeho useku je pouze informativni (udelaji tytyty) a jedine co z toho mohou pouzit jsou fotografie k identifikaci. Cili pokud udelas prestupek na prvnim useku, ale nejsi identifikovatelny, mohou pouzit snimek z druheho paru, kde uz pripadne identifikovatelny jsi.
Je to tak 3 tydny, co jsem to u nich resil :) jsem -5b
Daryle, koukal sem na to hned 2x, ta cedule tam neni. Prvni cedule je az u ty OMV jak je mekac, a to na tom sjezdu, to se JS netyka. Jel sem tam s kamosem a rikal sem mu to a jeli sme tam fakt pomalu a oba koukali po ceduli. Pak sem tam jel s Sarkou a to samy, ta cedule tam proste neni. Konec mereni je POUZE na sjezdu ze spojky...

23.06.2009, 10:15 |
Daryl (A)
tak to musi byt nejaka novinka. Jeste cca pred mesicem tam byla.
[ Link ] po kliknutí na ten prostřední usek tam mají údáje z prosince 2008 a pak až z dubna a května 2009, takže to vypadá, že už je asi dva měsíce zaplej
Je to propojený od jara...
Hosi, kduz se podivate na link co jsem daval
[ Link ] tak je do odvolani vyplej. Ale absence cedule z toho dela jako by vyplej nebyl. Nicmene pokuty z toho snad nechodej. Zatim teda.

24.06.2009, 12:35 |
Smrada (M)
A chodej. Kvuly tomu mi volal JR asi pred 14ti dnema.
Jinak cedule na zacatku je a pak je po celem useku vzdy na vyjezdech

24.06.2009, 18:48 |
Daryl (A)
Smrada: ale chodej z tech kratkejch useku, ne z useku mezi nima. O tom je tu rec.