Navštíveno 817x

Trošku jsem to přehnal s tréningem a neskutečně mě bolí celej člověk... je něco co by na tyhle svalové záležitosti pomohlo?
No tak na namožené svaly zkus něco co utišuje bolest.. Ibalgin apod. Já na tohle většinou nic neberu, a nechám to odeznít..
mno mam na to dobry lek 1L Borise:-) a potom neboli nic
nepřehánět... pořádně protáhnout před i po cvičení a takhle bolet by to nemělo... pokud to bolí takhle moc tak to není taky dobré... na regenaraci by ti mohl pomoct L-glutamin...
Nech to bejt. Případně doporučím nějaký lehký pohyb, aby svaly rychleji zregenerovaly - plavání, běh, kolo.
O_O: Pomáhá ponaučení, že příště se musíš pořádně protáhnout před a hlavně po cvičení, to zabírá nejvíc a uvidíš ten rozdíl. Známej se mě snažil několikrát v posilce oddělat, ale druhej den čuměl, jakto že chodím, jakto, že mě nic nebolí :-D

23.06.2009, 10:15 |
Zdenek (A)
Tezke zacatky! Nejhorsi je to po nejaky vynuceny pauze, kdyz byl clovek zvyklej makat a nalozi si po pauze to co pred pauzou. To je pak zly! Co s tim? Asi kombinace zmineneho: lehky pohyb na rozhybani, nejaka (auto-)masaz postizenych svalu, ibalginek neuskodi, pokud to boli fakt hodne......... A priste radeji vice opatrnosti ;-)

23.06.2009, 10:20 |
Zdenek (A)
HT: Protazeni je samozrejme dulezite. Ale kdyz nemas natrenovano a prezenes to s nalozi, tak te protahovani nezachrani. Chce to zacit opatrne a pridavat si. Je uplne jedno, zda je to posilovna, suqash, fotbalek, brusle.... Vsude to funguje stejne.
KDYŽ TO BOLÍ = TAK TO ROSTE !!!

no ja sem dal 50 kiláků v tempu na kole a pak mě vytáhli na totbal a tam sem to 1,5 hodiny odběhal, ale doma přišla neskutečná krize... protažení jsem myslim nepodcenil.. ale ten pohyb byl asi už moc no :o(
tak jo je klasika kombinace zatěžování rozdílných svalových partií - kolo/běh. I když jsem měl natrénováno, tak po duatlonu/triatlonu mě taky vše bolelo. Jestli sportuješ, tak za dva dny budeš ready
jak píše Šestikule, neper do sebe žádnou chemii proti bolesti, den budeš kulhat a pak dáš výkon 2x takovej :)
Jako packer, zlatá slova Arnolda, když to bolí tak roste :D ale vážně,mě třeba pomůžu horká vana a nechat svaly prohřát,ibalgin mi nikdy nepomohl a po masáži to bylo ještě horší. Na bolavé svaly,platí zase jenom pohyb a rozhýbat,ono odezní samo.
Hlavne ty svaly nenech ztuhnout. Normalne si dej treba zase kolo a treba beh. Jen lehce at zustanou protazene. Pohyb ti jedine pomuze.

23.06.2009, 10:31 |
Daryl (A)
ty vado ..slusny foto :) Tihle 3 pohromade .. LOL.

23.06.2009, 10:35 |
Etien (M)
idealni je si poradne za+ukat, clovek pride na jiny myslenky ;-)
Opět musím s Etienem nesouhlasit. Šuk ti nepomůže - po velké námaze se maximálně jen prodlouží doba. Jsem trenér a zároven aktívní hráč. Trávím i 3 hodiny deně na kurtu (squash) a je to tak, že začátky jsou bolestné. Po deseti, dvaceti letech pravidelného tréninku a maximální zátěži budeš mít opačný problém. Po třech dnech nicnedělání se dostaví absťák (není to bolest svalů, ale působí to podobně) a budeš muset jít makat.
K tvojí otázce - nezačínat na maximu, přidávat postupně, znát své hranice a překračovat je po krůčcích. Ještě jedna věc - je zásada, že pokud rychle nabereš kondici tak ji zase rychle ztratíš, dlouhodobé nabírání znamená i dlouhodobější přetrvání kondice. Takže nespěchat. je to k dobru věci.

23.06.2009, 11:12 |
Zdenek (A)
Ja bych Etienovu metodu nezatracoval ;-) Neradil, jak odstranit bolest, ale jak se s tim poprat. Pri suku na bolest zapomene a ze se prodlouzi doba? No to je prece dobre, ne? Dele nebude myslet na bolest a protejsek bude take spokojenej. Takze jen sama pozitiva! :-)))))))

23.06.2009, 11:14 |
Etien (M)
P02: teda, clovece... Ty po mne jdes jako blazen :o)))... ale libat se nebudem, jo? :-)))
Etien: a ideální je, když v tom nejlepším dostaneš křeč do nohy :-D
Nejlepší cesta je klidová cesta, nenamáhat to tělo a na druhý třetí den se snažit ty svaly protáhnout, pěkně strečing a příště hodně protahovat :-))

23.06.2009, 11:39 |
Yawor <OT> hustá fotka,už z jednoho důvodu -
Sly - 175cm, T800 - 188cm
asi slušná obuv ;o)
</OT>

23.06.2009, 11:43 |
DaveX relax, odpočinek, leháro, regenerace :) nesyp do sebe žádné léky, to ti mocn epomůže :)

23.06.2009, 12:25 |
gizmi Jheee!! A ja byl ukecavan na to kolo taky (s tim ze jsem 2 roky kolo nevidel a provozuji jen gaucing a jizdu na crossce) ... docela uz ani nelituju ze me zklatila Angina, protoze bych ted skucel vic jak OnlyOne :D

23.06.2009, 12:44 |
Etien (M)
Yawor: taky jsem si rikal, ze se nam pan guverner nejak srazil... ;-)))

23.06.2009, 12:45 |
clown prosil bych o foto tech 3 pohromade ted v aktualu :o)))
clown - zkusím je kluky odpoledne sehnat, snad mi zase spolu zapózujou :D

23.06.2009, 13:29 |
Yawor nemusíš, Bruce mi volal a poslal...

Yawor - teď si mě fakt dostal :-))))
kyselina mléčná,neviděl bych v tom vědu,za 2 dny to už neucejtíš
2 dny??? LOL!
Ja vylezl ve ctvrtek na Kriváň (Vysoke Tatry) - 8 hodinova tura do kopce, z kopce a misty jsem lezl doslova jak pavouk.
Jeste v nedeli jsem chodil jak robocop a lytka citim jeste ted.....
Pry na to pomahaji ruzne masazni,prohrivaci kremy, ale nezkousel jsem.

24.06.2009, 09:23 |
PAULI Hmm nevím nevím, podle mě ti nepomůže nic krom klidu.
Nějaký, krémy, prášky atd jsou k ničemu, aspoň mě teda nepomáhaj. Prostě si tělu dal z ničeho nic obrovskou zátěž na kterou není zvyklý a tím si svaly hodně zatížil a teď musejí holt regenerovat...
BATMAN - pavouk byl SPIDERMAN, ty jsi to musel z kopce na kopec lítat jak netopejr :))
nj to znam, kdyz jsem byl letos na dovolene tak jsem si tam pujcil vodni lyze. behem deseti minutove jizdy jsem mel zatly snad kazdicky sval v tele ze vsech sil. samotna jizda se mi libila, ale co prislo po pul hodine me docela prekvapilo pac jsem mel problemy vubec vstat s lehatka a jit si pro pivo! kdyby jsme nejeli druhy den domu tak mam nejspis po dovolene pac to byla fakt nehorazna bolest ktera trvala tak 4 dny. od te doby se na sport budu radsi jenom divat:)