Navštíveno 4934x

Muze mit egr ventil nejak vliv na spotrebu? vag pise ze je asi ko, pise to nejakou chybu na snimaci 1. valce a jeste neco. Auto znicehonic zaclo zrat 9l/100 z puvodnich 6l/100. Je to vw caddy 1,4 16v. vcera sem ho zkusil odpojit a spotreba vychazela tak 16l/100. Moje otazka muze to mit takovej vliv? a dokazal by ho nekdo sehnat? Potrebuju EGR ventil na vw caddy, rv 2002, 1,4 16V a je to pickup

25.06.2009, 11:58 |
gizmi a nepletes si to s jinym ventilem? Ja jen ze EGRko mam u golfa elektronicky utlumene a vetsina lidi co do toho vidi ho uplne zaslepuji..;) vzdyt je to jen recyklace výfukových plynů z duvodu ekologie :o) A na spotrebu by to vliv mit nemelo, spise naopak!! vzdyt das vice cisteho vzduchu misto sazi ;)
je to to cerveny zakrouzkovany. Kdyz sem vypojil svazek tech kabelu ta spotreba vzrostla k 16ti litrum. Pred tim byla kolem tech 6ti a pak uz 9. takkovano jen na shellce. Nove svicky ( 1000km), filtry, naplne...

To co máš zakroužkované je opravdu EGR,zkus to dát na vw club.
Jinak pro představu tady:
[ Link ]
no, kamarád, když měl na Oplu vadnej EGR ventil, poznal to hlavně hroůznou spotřebou...vyměnil a byl klid...takže vliv na spotřebu to má a to hodně negativní

26.06.2009, 20:54 |
tom96 zkus ho uplně zaslepit. tím možná ecu tak zblbneš, že to bude vše ok. na mazdě to lidi dělaj hodně. aby jim přestali kolísat otáčky atd. Tak třeba to půjde i na vw
No hele, mam problem se spotrebou, mel sem zborcenou prepazku ve stredaku, sel ven, nasadil sem zaslepku a bylo to OK. Pak sem koupil celej novej vejfuk, zaslepka sla ven a spotreba je silena, asi tak 14(1.6 16V)
Dnes sem si to uvedomil, ze to zase zacalo po odstraneni zaslepky, takze zitra ji tam jdu dat znova. Sice mi sviti kontrolka, ale na vykonu sem to nepoznal. Jo a to mam EGR koupenej novej, mam dojem, ze mi odesla RJ, rizeni toho EGR.(mam elektrickej, ne podtlakovej)
u fordu taky klasika, zaslepit ale celej ventil, ne jen ucpat trubicky, pekne udelat podlozku z plechu pod ventil, muze byt stale otevreny a to ucpanim hadicky nevyresis...
u Omegy se taky zaslepovalo jak o život