Navštíveno 999x

Tak si jedu u nas dedinou a zacne na me blikat informacni cedule mereni rychlosti ze jedu 59km/h, tak koukam poradne a a hned u ni kamera! Co to kua je?? Jeste mi reknete ze je to mereni se zaznamem pro PCR.

02.07.2009, 10:01 |
car_tuning | Upraveno: 2009-07-02 10:03:45
tak to nevim ale kamos me predjel v obci a jel pres 100km/h (v Přerově ) a za 2 mesice nic neprisla dopis.takze nevim co to kua je mereni rychlos i s kamerkou..
a jeste stary muz jel v obci 59km/h ( mereni rychlos + kamera v Polične ve val.mezu ) a hned mu prisla dopis ze dostal pokutu 2000 kc
ta tabule je jen informační. Na zákledě jejího měření tě nemůžou pokutovat. Jedině že by u ní byl ještě stacionární radar. Jestli se pletu, ať mě moudřejší opraví...

02.07.2009, 10:22 |
fredy měřit tě samozdřejmě můžou, když je tam kamera, tak na to bývá napojena policie. u nás to tak bývá, že čas od času přijedou do obce, napíchnou se na ten radar s kamarou a pokutují, už je asi na nich jestli tě zastaví, nebo obešlou dopisem...

02.07.2009, 10:27 |
Pagoš Jedná se o obecní měření a na jeho základě Tě nemůžou žádným způsobem trestat! Musel by to být policejní radar nebo stacionární, jehož funkci PČR zajišťuje, případně MP, pokud o tom PČR ví :)

02.07.2009, 10:37 |
Kacko navic obcas jim ty merice blbnou a parkrat se mi stalo, ze jedu 50km/h a ukazovalo to i 199km/h.. a nikdy nic neprislo..
Kacko: asi ti zlobí tachometr.. :))))
ty kamery bejvaj velice často jen fake a nikam nevedou je to jen na zastrašení, obce na to nemaj na kamerovej systém
Tak ted fakt uz nevim co si o tom myslet :-D Ale rekl bych ze to je jen pro nejakou statistiku, nemuzou dle toho snad pokutovat. Ale je fakt ze je to prvni takova cedule u ktere je kamera.

02.07.2009, 11:19 |
Mario jeziiiiiiiiiiiis vy ste telata :-))))))))))))))
ZADNA, opakuji, ZADNA kamera u informacni merici tabule neni funkcni!!!! Je to fake jako hrom :-)))) Tu kameru s blikajici diodkou koupite za 450kc :-)
Kdyz uz by to nebyl fake, musi bejt na silnici cara a svislá dopravni znacka mereni rychlosti.
nehlede na to, ze tabule byva umistena v prumeru 2m za ceduli, takze stejne nemeri rychlost v obci.
jako je to v Miličíně, tam je info tabule, hned za ní čára, radar a za nějakej čas další čára a radar. pokud to takhle není, neměří to
Nejaka informacni cedule, ktera neco ukazuje, tu si muzou strcit kam chtej nebo si ji muzou nastrouhat na spagety. Nejaky straseni, ze prijde dopis nebo rovnou pokuta jsou k smichu.
A dalke pokud meri MP nebo OP (zjednodusene receno poskoci), tak musi byt misto mereni oznaceno prenosnou znackou zacatek a konec mereni. Upozornuji na to, ze musi byt prenosna, takze nektere obce je napevno pridelali ke sloupu verejneho osvetleni a v tom pripade neplatit, napsat do protokolu, vyfotit a poslat ke spravnimu rizeni.
Obecne mereni rychlosti pokutovatelne, muze byt jen konkretne danymi zarizenimi.
tak pozor ja jel v UL po ul. Masarykova smerem z kruhace do centra normal rychlosti cca 59:-) a prisel mi domu dopis s fotkou jak jedu u toho ukazovatele rychlosti takze 2t pokuta,tak nevim vzdy tam jedu cca 100-130kdyz to jde a nic a kdyz jedu podle predpisu tak mi to nameri vic a hned pokuta nejak nechapu:-D
to car_tuning:Přerov ení obec ale město :-P jinak ty V přerověa okolí jsou jen psichologický brzdy ;-) ostatně asi všude...musela by tam být cedule že měřej

02.07.2009, 14:28 |
fredy | Upraveno: 2009-07-02 14:29:00
raději všude budu říkat že to měří, nebo chcete aby hovada jezdili přes obec víc jak 50?

02.07.2009, 14:33 |
Smrada (M)
A zase to napisu. Prenosna cedule musi byt u mereni jen v pripade, ze mereni provozuje mestska nebo obecni policie. Policie CR meri bez upozorneni.

02.07.2009, 15:55 |
Mario Smrada: To snad tady kluci ví všichni :) Presne jak rikas.