Navštíveno 527x

09.07.2009, 09:22 |
zede Začnu raději popisem situace. Na jednom úseku, kterým pravidelně jezdím do práce je upravena rychlost z 50km/h na 80km/h. Před cca měsícem, nějaký ftipálek přelepil ("škrtnul") značku kouskem oranžové pásky, kterou pro tento účel používají silničáři. Samozřejmě nikde široko daleko silničáře nevidět. A samozřejmě, že tuto "úpravu" ignoruje 99% řidičů, nicméně se občas najde někdo, kdo si není jistý a těch 50km/h tam jede. Ono při inteligenci městské policie bych se ani nedivil, kdyby je napadlo tam měřit.
Otázka zní, jsem povinen tuto "úpravu", evidentně neoficiální, respektovat? Jsem vůbec povinen respektovat škrtnutou značku, když kolem nic jiného není? Žádná značka práce na silnici, omezení rychlosti atd. ?

09.07.2009, 09:41 |
Smrada (M)
Muj selsky rozum radi. Respektovat.
Jak muzes totiz vedet, ze tu znacku opravdu neskrtli silnicari. Dalsi veci je, ze standartne v CR je znacka upravujici rychlost u nejakeho problemu, ale nikdy nevidis nikoho, kdo by ten prblem resil. Takhle je to na Novoreporyjsky. Je tam stovka na 130tce a nikdy sem tam nevidel zadny silnicare

09.07.2009, 10:14 |
Pekys podle mě polepená značka neplatí, protože neodpovídá technické normě.

09.07.2009, 10:30 |
.mycTD | Upraveno: 2009-07-09 10:30:35
dobrej adrenalin je taky zlute znaceni zmeny pruhu i po odstraneni zuzeni (oblibene na D1).
pak cekas, jestli ten vedle pojede dle selskeho rozumu rovne, nebo ti to ve 130ti narve do dveri :-)
btw. oranzovou paskou se znacky skrtaji normalne.
pokud ta dopravní značka není přesně tak, jak je stanoveno zákonem, a to ať jí přelepená, postříká nějaká sprejer barvou, je částečně ohnutá apod. tak jí nelze považovat za dopravní značku z hlediska zákona.
mno ja nevim obec 50 mimo 90 a kdyz jsi nejsem jistej tak jedu podle tohoto:o)je mi jedno ze se mi na prdel nalepi nejakej buzerant:o)klidne ho jeste vyprudim:-)kdyz je tam treba 30:o)

09.07.2009, 10:49 |
zede No jde o to, že ji evidentně přelepil nějaká idiot. Není ani normálně šktrnutá dvěma kusy do kříže, ale jenom jedním napříč. Prostě asi někdo našel kus té pásky, tak ho tam lípnul. Už mě napadlo, že zastavím a strhnu to, ale je to vysoko :-)
Nicméně na základě jakého předpisu či vyhlášky vlastně silničáři upravují značky? Je tohle přelepení páskou nějak podložené právně?
zastav tam, sundej to a máš klid :-D

09.07.2009, 11:06 |
Zdenek (A)
Zavolej na narodni vybor a ohlas zavadu na dopravnim znaceni ;-)
Jako Zdenek :)
zede: nevim jestli je prelepeni paskou ok, ale pro kazdou takovouhle akci se musi vypracovat dopravni znaceni - tj. planek daneho mista s presne rozmistenyma znackama, co kde a bude a jak. To se pak vezme, odveze na prislusny oddeleni dopravni PCR, tam kdyz je to ok daji razitko, pak se to vezme na magistrat (nebo obecni urad), taky daji razitko a muze se zacit stavet znaceni... Prinejmensim tam zavolej a uvidis :) Pravdepodobne odbor dopravy popr. sprava verejnych statku.
ne-e, PČR - dopravní inženýr se k tomu jen vyjádří, ale i kdyby řekl ne, tak si to stejně odbor dopravy udělá jak chce...
High: no, já mám právě jinou zkušenost, že když to neschválí, tak se to musí předělat, protože nás už X-krát z magistrátu pak vyhodili, když to potvrzení nemáme... Možný je, že když to dělá přímo město, tak je to jinak, ale tohle jsou moje zkušenosti z ČB :)

09.07.2009, 11:32 |
Pekys lol, národní výbor? :oDDD
A já měl za to, že už se z toho všude staly Městský nebo okresní úřady :o))
A pokud není k přeškrtnuté značce ještě dočasná se sníženou rychlostí, tak je to jasný že je to blbost, takže buď strhnout, nebo oznámit, nebo se na to vysrat a jezdit tam dál 80km/h.

09.07.2009, 11:35 |
Zdenek (A)
Pekys: Nazev se zmenil vsude, ale funkcnost je uplne jiny pribeh, bohuzel :-(