Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Přepis starých aut

o Navštíveno 837x o
o 10.07.2009, 09:17 | Martyn | Upraveno: 2009-07-10 09:18:17
Mam moznost koupit za par kacek Punto 1,2 "95 nebo Astru Cabro "93 - je to z drazeb opravdu "za pul darma" a mlada prave dodelala papiry tak me napadlo ze bych ji jedno vzal to na leto na obouchani alespon, ale jak je to s tema "ekologickejma" poplatkama? Neco malo jsem vyguglil a pochopil jsem to tak ze se to plati jen pri doovozu ze zahranici, pri dalsich prepisech po cr uz ne? Tyhle jsou obe registrovany v cr.. Jak to tedy je?

o 10.07.2009, 09:21 | tappaja
Mno, ja mam za to, ze po 1.1.2009 je ten prvni jakejkoliv prepis s eko poplatkem, naslednej prodej a prepis uz ne.

I proto lidi davali auta do nejakyho poloprevodu pred koncem roku a pak mohli prodat i po novym roce bez poplatku.
o 10.07.2009, 09:28 | Arnie_one
Jo auto stacilo odepsat na jinou osobu a tak to nechat, eko se tim neplatilo. Po novym roce kdo to nestihnul, musi zaplatit eko.
Klasika bez E=10tis E1=5tis E2=3tis E3>=0tis
o 10.07.2009, 09:30 | Martyn
aha, takze pokud to auto mel majitel uz pred 1.1. tak se bude platit poplatek, jestli ho ma kratsi dobu tak ne, chapu to dobre.. Pac ty stupidni "eko" poplatky zdojnasobuji ceny:D
o 10.07.2009, 09:57 | Šestikule
-jestli je v TP posledni majitel /dokonceny prevod/ zapsan pred 1.1.2009, tak se eko plati
-jestli je v TP zapsana odhlaska /poloprevod/ pred 1.1.2009, tak se eko neplati
Proste koukni, co je v TP posledni zapis a budes mit jasno.
o 10.07.2009, 10:00 | Nismo.Power
mno asi tak.....
punto už by mohlo mít klodný euro takže bych tam čekal bud nic nebo 3tis eko a 800 přepis
astra ta taky nějaký euro mít bude ale spíš starší takže tam bude 3-5k za přepis.....

všeobecně jakýkoliv auto at už dovežený nebo prodávaný tady tak pokud je z předchozího majitele odhlášeno po 1.1.09 tak se platí poplatek ale platí se pouze jednou takže tam kde už zaplacenej byl by se tě to netýkalo.... nepř. když to prodejce koupil po novym roku a už to prodává tak už ho platil on pokud na to nedlabe a nejezdí v odhlášce :)
o 10.07.2009, 10:25 | Martyn
Ha, takze to je jen takovahle jednorazovka jo, to jsem netusil.. Kazdopadne ani jedno z aut chlapci neprivezli, takze pristi zastavka u nich doma:) a uvidime..
o 10.07.2009, 10:50 | MATTESS
s tim polopřevodem a neplacením EKO nebylo to náhodou do konce června?
o 10.07.2009, 10:55 | Lefi
[ Link ]

Dole máš obsáhle PDF co plní a co neplní.
o 10.07.2009, 12:18 | Arnie_one
Muzes to s tim Eurem udelat, jak ja vcera. Jel sem na STK udelali evidencku poslali na DEKRU a za 1000,- me zjistili, ze mam EURO2 a ted to jdu zapsat na dopravku.
o 10.07.2009, 14:15 | Petura
jestli to má český papíry, tak bych to nechal v polopřevodu a je po p*deli...
minulý týden jsem celej podělanej šel přihlásit auto abych měl klid, pak jsem dal řeč s pracovníkem evidence a to co jsem se dozvěděl, mě málem přimělo k tomu abych si vzal starý spz a vrátil je v klidu na auto ...
není žádná páka ani postih na majitele, který nemá auto na sebe "dohlášené"
ale pokud budeš chtít jakoukoliv změnu do TP (změna barvy, tažené zařízení, depozit, vyřazení vozidla z evidence) tak pak se vozidlo musí dohlásit tudíž zaplatit eko daň a pak se změna provede
o 10.07.2009, 19:30 | Cossie
Jako Petura, nechal bych to v polopřevodu - pokud to pak chceš trvale vyřadit tak to jen dohlásíš za 800 a zrušíš, žádná eko daň se neplatí ;-)
o 10.07.2009, 20:37 | Petura
Cossie: omyl, při případném zrušení apod... se auto dohlásí za 800,- ale + eko poplatek
o 10.07.2009, 22:22 | JP
Petura: To asi záleží na konkrétním ouřadu/ouředníkovi, já znám několik lidí, co likvidovali bez ekopoplatku:-)
o 11.07.2009, 04:07 | maresk
Petura: okolo ekopopl. existuje Metodický pokyn MDČR, ve kterém je jasně psáno, že převod vozidla je jeden úkon, tudíž dohlášení auta na nového majitele, když převod započal odhlášením na novýho majitele před 1.1.09 a letošní přihlášení je pouze a jenom dokončení převodu, takže ekopoplatek nelze vymáhat :-)
o 11.07.2009, 06:07 | Pepíno_Honda | Upraveno: 2009-07-11 06:07:52
přesně tak, opravdu je směrodatné datum odhlášení

Petura: si se mě mohl zeptat, řekl, respektive napsal bych ti to hned :-)
o 11.07.2009, 06:26 | Petura
P_H: nj, spolu jsme to řešili už několikrát, jenže sem posera a po 3. měsících jsem vyměk a vypláznul 6k za přihlášení ... :o(
teď už bych to neudělal

maresk: ale já auto kupoval letos v březnu, takže převod začal po 1.1.09, tudíž eko poplatek se musel zaplatit, ale když jsem byl na úřadě tak jsem dal řeč na toto téma s pánem co tam byl (shodou okolností vedoucí registru) a ten mi tvrdil, že žádný postih nehrozí a není žádná páka na lidi aby převod dokončili .. (měl jsem v celku malý TP, velký TP kde auto bylo na mě odhlášené, povinné ručení) takže jsem splňoval všechno ... jenže člověk čte po různých forech plno keců okolo eko poplatků a postihů ve spráních řízeních, tak jsem vyměk a auto přihlásil - což jsem nemusel
o 11.07.2009, 07:24 | Cossie
Petura : u nás na úřadě ho nechtěli ;-), tak je to možná opravdu úřad od úřadu ...
o 11.07.2009, 08:24 | Kesam
Když jsem měl na okně tzakovou zelenou nálepku a na ní S2 tak to je ta euro norma 2?
o 11.07.2009, 10:13 | mr.brain
Kesam: ne to je samolepka, že máš katalyzátor :) Norma Euro viz. OTP - kolonka emisní normy (pokud máš už ten velkej podle EU, ten starej (skládačka) to většinou vyplněný nemá).
o 11.07.2009, 11:47 | Pepíno_Honda
taktak, samolepka S2 nemá nic společného s euronormami
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4028 sekund.