Navštíveno 417x

12.07.2009, 11:41 |
Pekis Mám u rodičů situaci:
původně bylo normál wifi do komplu...teď sem zapojil router asus, kde sem změnil firmware a signál z venkovní anteny zapojil do anténního vstupu/výstupu. Nastavení sem zmákl, rozsah přidělování IP mám 192.168.1.2 - 192.168.1.100. Net po kabelech jede, ale samozřejmě router nemá možnost šíření signálu wifi.
Tady je ta otázka...zkouším zapojit druhý router, který by po baráku rozesel wifi signál (proč je asi jasné...ntb na wc je prostě nezbytnost, že). Druhý router sem nastavil přidělení IP automaticky, rozsah adres 192.168.1.101 - 192.168.1.200, kabel sem zapojil do WAN. Na ntb wifi signál chytím, připojím se, ale net nejede...kde je problém?
resetuj wifi router a nech ho na defaultu a pak koukni jestli to pojede:)

12.07.2009, 13:36 |
Pekis axetom: nepomohlo
Nehádaj se ti dva DHCP? Měl jsem něco podobnýho s ADSL routery.

12.07.2009, 14:36 |
vypuk Co takhle zkusit připojit místo do WAN ten kabel do normálního "rozbočovače", myslím tím ty lan porty, to by snad mělo fungovat jako propojení mezi počítači a ten "signál" z jednoho routeru rozdělit mezi ty ostatní... wan je pro přímé přijení k netu a dál z toho distribuuje router mezi ty ostatní porty.
neee, dej si na druhym routeru jinej rozsah - takhle se ti to bude tluct - neni duvod mit stejnej rozsah. klidne dej 192.168.2.xxx na druhym a 100% to musi jet...
vypni na druhem dhcp, strc kabel do normalniho lan portu a musi to fungovat... pokud mas stejny rozsah 192.168.1.xxx pred routerem a 192.168.1.xxx opet za routerem, tak to logicky bude delat bordel...
eventuelne nastavit jiny rozsah... ale v domaci siti mi prijde zbytecne dvakrat routovat... a mimo to z prakticke zkusenosti dvojitej nat dela bordel napr u bank, kdyz pouzivas nejakej online banking...

13.07.2009, 17:54 |
Pekis Díky moc za snahu všem...nakonec bůhví v čem byl problém bo když sem vrátil vše do původního nastavení a připojil k původnímu zdroji netu a počitači, tak router dělal mrtvého brouka a nejel. Pak zase chvilku jo a pak znovu ne. Takže fakt nevím.
Eventuelně jak bych mohl tuto situaci řešit? Příjem netu je možný jen čistě wifi od poskytovatele, kterou však doma notesy nechytají. Jak teda potom signál doma šířit dál?