Navštíveno 794x

12.07.2009, 21:08 |
fredh Začlo se mi sekat video. Když si na pc pouštím film nebo seriál, tak se mi každou minutu i častěji sekne video( tak na vteřinu ) a pak jede dál. Když to mám na celou obrazovku, tak je to častější, než když je to v malým okně.
A co mě nejvíc zaráží, videa na jůtůb se mi sekaj taky, ale třeba na strýmu ne. Kde je chyba?
Přeinstaloval sem jak ovladače grafiky, tak sem i komplet vyměnil codec pack a furt se to seká. Co ještě, windowsy sem přeinstalovával cca před 2 týdnama
ASUS M2Ne
Athlon 5600+
4GBRAM
win xp 32bit, sp3
na kolik % mas vyuzitej CPU (obe jadra)? Pri tom sledovanim videa?

13.07.2009, 06:54 |
fredh jedno tak 7-8% a druhý lítá kolem 3%

13.07.2009, 07:08 |
fredh a když čučím na youtubu tak jedno jádro 17% a druhý 30%
Koukni na nastaveni disku ve spravci zarizeni, jestli ti to neskocilo do PATA modu.
Anebo odinstaluj Flash player a pak ho nainstaluj znova.

13.07.2009, 12:47 |
fredh Tak flash player nepomohl.
Kde přesně najdu tu informaci o pata modu? Nějak to nemůžu najít na tý záložce

13.07.2009, 13:34 |
tappaja | Upraveno: 2009-07-13 13:36:06
Start-nastaveni-ovladaci panely:
System-hardware-spravce zarizeni
a tam je nekde IDE ATA CONTROLLERS, primary chanell, secondary chanell nebo tak nejak.
Ja mam ted SATA a tam je to jinak, jak tak koukam. Takze ti nereknu presne.
V ty zalozce by melo byt ULTRA DMA nebo tak neco, rozhodne ne PIO (nahore pisu peachoviny, rezim se jmenuje PIO, paralelni...)
Jo a pokud to tam najdes, dej odebrat a restartuj.

13.07.2009, 15:24 |
fredh Tak tam všude mám ultra dma, takže to je asi zase v řiti a budu tam znova muset hodit windowsy. Se z toho už ojebu....
Nebo ještě nějakej nápad? Spíš bych řek, že mi vlítla do systému nějaká sračka z netu, protože to začlo dělat tak před týdnem. Předtím úplně v pohodě.
[ Link ] prolez si to, udelej nejaky screeny atd...

13.07.2009, 15:48 |
fredh zkusím, dík

15.07.2009, 15:54 |
fredh Takže sem přeinstaloval windowsy a aniž bych to předem připojil na net, tak sem zkusil video pustit a stejně se to seká.
Problém bude asi v nějakým hardwaru, ne?
No hele, stahnout nejnovejsi ovladace ke grafice atd... jakej prehravac pouzivas? Jaky kodeky mas nainstalovany? S uspechem pouzivam dlouhou dobu tohle:
[ Link ] Jinak pokud mas nejakej antivir,firewall, neboj se pripojit.

15.07.2009, 16:30 |
fredh stáhl sem nejnovější ovladače na grafiku, ten codec pack co máš ty i ten druhej.
Používám win media player. Antivir awast, firewal jenom windowsovskej.
Mě spíš nejde do palice, že sem nainstaloval windowsy, ovladače, kodeky; vůbec sem nevlezl na net a stejně se to seká. A sekaj se i videa na jůtubu, to je největší záhada...
No to me po*ser...
SP3 mas predpokladam, jako vsechny updaty do XP?
Nehrabals na chladice? Muzes nainstalovat nejakou utilitku s teplomerem? Se stolnima PC nemam zadnou zkusenost,ale u NTB sem se s tim setkal, linej pocitac, pricpany vydechy vetraku a pak se to poruznu sekalo.

15.07.2009, 18:32 |
fredh vyřešeno!!!
Já sem právě stáhnul před nějakým týdnem new ovladače na grafiku a ty to dělaj.
Asi před hoďkou sem se na to nasral, znova sem ty windowsy přeinstaloval a tohle mě při instalaci napadlo. Dal sem tam teda starý ovladače co byly v krabici u grafiky a valí to úplně v pohodě.
teploty a vše ostatní bylo úplně v pořádku.
Jen ještě dotázek. Je možný u týhle desky nějak snížit počet otáček u chladiče na CPU? deska je ASUS M2N-E. Origo boxovanej točí asi 2000ot. a je to docela rachot. Zkusil sem speedfan, ale ten mi to nedetekuje.
Někde sem četl, že asusy tohle neumožňujou.
No tak super! S tim ovladacem mi to na NTB delalo taky, nejlip na tom jel ten z roku 2007, novejsi "vy-tweakovany" ne.

15.07.2009, 19:51 |
fredh no, já si říkal, že ten můj starej ovladač je už dost starej, tak sem si chtěl pomoct a spíš sem se zase zakopal.
to fredh: umi :) Tam v biosu jsou na vsechny vetracky v PC nastaveni jak maji behat. Tusim ze SILENT, PERFORMACE, OPTIMAL :)

16.07.2009, 13:27 |
fredh no, to sem zkoušel. Jenže žádná změna, možná o nějakou stovku otáček. Jenže točí 2000 a já bych to chtěl ještě snížit

16.07.2009, 20:29 |
fredh tak přece jen to vyřešený není. Video v přehrávači už se neseká, ale na jutubu pořád. Tak co mám teda ještě zkusit?
Flash player sem taky přeinstalovával a nepomohlo