Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Síťový problém - zamrzající switche

o Navštíveno 699x o
o 13.07.2009, 09:54 | Mr.Scully
Máme problém s připojením na net. Jsme normálně přes UTP připojení v lajně (debilní, já vím), každý má vlastní switch. Problém je u souseda nad námi (v topologii je tedy přímo přede mnou), kterému vypadává switch. Prostě jednou za čas (může to být hodina, den, týden, měsíc) switch nějak "vypadne" - kontrolky krásně svítí zeleně, ale internet prostě nejde. Dva-tři restarty switche, případně náhrada za jiný a je to zase v pořádku. Původně jsme si mysleli, že je switch vadný, ale poté, co jsme mu během týdne dali už pátý, jsme zjistili, že tím to není (navíc ty switche u jiných lidí fungují). Napadají mě jen dvě varianty. Buď nějaký blbý kontakt v kabelu, trochu špatně přicvaknutá koncovka? (ale to se mi nezdá) nebo prostě switch je náchylný na to, že když se někdo v síti nějak "nestandardně" (?) připojí, tak prostě spadne.

Každý další nápad vítán. Testovat teď moc nemůžeme, soused odjel na tři týdny na dovolenou, takže jsme v hajzlu stejně (ó, díky ti, lineární topologie :-().

o 13.07.2009, 09:56 | iwi
Pokud to není switchem, zkusil bych proměřit elektriku, popřípadě mu tam zkusil šoupnout nějakou UPS aby jste to vyloučili.
o 13.07.2009, 10:02 | Daryl (A)
Ooooooo:( jste se vratili do stredoveku ? Tohle zapojeni se uzivalo naposledy u BNC.

Myslim, ze levnejsi by bylo koupit jeden "lepsi" switch na zacatek a natahat si hvezdicovou topologii. Dokonce si myslim, ze by to vyslo levneji. Sami vidite, jaky to ma dusledky. Skocte si pro klubko a kleste a hura do toho.
o 13.07.2009, 12:13 | Mr.Scully
iwi: je možný, že třeba podpětí ten switch nějak shodí? (Byť on svítí a předstírá, že je všechno oukej).

Do budoucna určitě musíme změnit topologii, alespoň tu "lokální" v rámci jednoho baráku (fakticky jsme ovšem asi deset baráků natažených na jeden zdroj). Většinou to jede kolem 10-15 Mbits, což za tři kila měsíčně není marný, ale když to jednou za čas vypadne, tak to stojí za to, protože problém se hledá hrozně blbě.
o 14.07.2009, 07:52 | Crimson
něco podobného jsem ted řešil v jedné firmě, všechna pecka viděla server, ale jedno pc ani za boha, nakonec jsem vzal IP toho problémovýho pecka, zadal ji do notebooku, z něho jsem vše viděl, tím jsem odblokovat switch, pak IP vrátil do problémového PC a vše OK !
To samé nám dělají switche po fabrice ..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 3.2025 sekund.