Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaky drzak na zed na 127cm Plazmu ?

o Navštíveno 814x o
o 14.07.2009, 11:59 | Daryl (A)
viz nadpis.

Vazne zvazuju tuhle [ Link ] a asi by to chtelo na zed. Na stolku bych mel bobky, ze slitne.

o 14.07.2009, 12:13 | martinz | Upraveno: 2009-07-14 12:13:48
tady mas link na jednoho doddavatele , osobne je prodavame na kramu a dobra zkusenost , kvalitni zpracovani a rozumna cena
pak zalezi jaky chces jestli polohovaci atd
jinak udavana nosnost je az 90kg
zapomel jsem [ Link ]
o 14.07.2009, 12:23 | Crimson
Udělej si ho jako já, nic na tom není, 2 jekly a 4 hmoždenky !
Ty origo jsou naprd, budeš to mít daleko od steny a to je hnus !

[ Link ]

Jinak vem Panasonic !!! :-)

Ted jsem u bratranka zíral na Sony Bravia 117cm za 50k
normálně mi spadla čelist !

o 14.07.2009, 12:31 | Tuner#2
Napevno, nebo s naklápení, nebo i s natáčením do stran?

Pokud na zeď na pevno, tak B-tech 8422
o 14.07.2009, 14:57 | Harryp
To Daryl, koukni se na ty Stelly jak píše martinz.Jsou za zajímavé peníze a mají povětšinou int. i vodováhu a nejsou to žádné sračky
o 14.07.2009, 15:34 | Šestikule
máme 50" plazmu pověšenou na tomhle ( [ Link ] ) a pohoda, že je dál od zdi nevadí, protože jsme telku stejně naklápěli, takže kdyby to bylo blíž, nešlo by to dostatečně naklonit.
o 14.07.2009, 17:14 | Daryl (A)
ozzy: panak v teto konfiguraci stoji o 20k vic ..
chci fullhd, mpeg4,dlna (wireless ideal) a aspon 100Hz (na 200Hz uz nemam).
Tohle za 30 umi jen samsung.

Ad jekly: sorry, ja mam jen malej bytecek .. ne barak jako ty :) A nehlede an to, ze ty jekly by mne nakonec prisly draz, nez ten drzak co ma sestikule :)

martinz: link nejde
sestikule: no ..tak nejak si to predstavuju
o 14.07.2009, 18:09 | martinz
link [ Link ]
o 15.07.2009, 11:15 | sekáč
co se držáků týče, tak kde jsem kupoval stolek tak maj i další obchod přímo na držáky, tam si třeba vybereš - [ Link ]
o 15.07.2009, 12:11 | empiK (M)
mam tenhle [ Link ] , akorat jsem si ho objednal v cerne barve. decentni a televize je blizko zdi
o 19.07.2009, 00:38 | Daryl (A)
Nakonec jsem koupil tohle:
[ Link ]

CO se tyce odsazeni, tak je to cca 11cm coz oproti minimalnimu 3cm co dokazal Ozzy neni takovej rozdil a za tou kravou se to ztrati. Nicmene to nataceni je celkem v pohode.

Trosku mne zarazily ty hmozdinky. Chvilkama premyslim, zda se neprovrtam k sousedum :) Maj cca centimetr v prumeru a tak 6 na delku.

foto k příspěvku  od Daryl

o 21.07.2009, 11:37 | Daryl (A)
tak namontovano, nasazeno ...

a ted:
1) vodovaha je nice, ale skoro k hovnu. Mozna pro pocit, ze desku nasroubovanou ke zdi mate rovne. Jeden z kloubu ma dostatecnou vuli, aby se cela TV naklanela v rozmezi skoro 2 stupnu.

2) pokud si vymerite "zakladovou desku" presne na stred mista, kde chcete mit TV, ceka Vas prekvapeni (jako mne). Nepromeroval jsem mechanismus poradne diky cemuz jsem nezjistil, ze pri zavrenem stavu jsou desky (zakladova a nosna) proti sobe posunuty asi o 10cm.

3) naklapeni a otaceni. Jeden kloub je krasne volnej, dalsi dva jsou tuhy tak, ze i prumerny chlap ma s tim celkem praci. A jelikoz je to 3kloubovy reseni ... asi se s tim hejbat nebude.

Vzdalenost od zdi mi nevadi, ale ten zbytek uz tak trochu jo. S ohledem na to, ze drzak je staven na 80kg, neumim si predstavit, jak by to vypadalo s opravdovou 80kg tezkou TV. Ta moje ma myslim kolem 40kg a drzak i v zavrenem stavu vykazuje jiste efekty odvozene od zatizeni jako napriklad horizontalni odklon nosne a zakladove desky a podobne.

Uprimne jsem zklaman, i kdyz co se dalo cekat za 2000 Kc. Nicmene jsem dal na mistni rady ohledne znacky. Demontovat to v nejblizsi dobe nebudu, jen jsem se chtel podelit o zkusenost.
o 21.07.2009, 15:28 | Tuner#2
Pořádný natáčecí držák taky stojí 6000 - 9000,- dle konstrukce. Např. Vogels mám vyzkoušený a fungují skvěle. To, že je tady halda držáků z číny co neudrží ani 42" plazmu je známá věc.

Když jsem se jako jediný ptal na co to bude a co to má umět, tak jsi neopověděl a koupil shit...
o 21.07.2009, 16:29 | Daryl (A)
na co to bude jsem psal uz v nazvu prispevku. na plazmu 50". A ani ty jsi nenapsal, ze to co tu vsichni doporucuji je spatne. Kdyz jsi se ptal, jsem jeste nevedel, zda nataceci, nebo ne. Rozhodl jsem se az na zaklade podkladu a doporuceni.

A motoricky nataceci drzak je zbytecnost. nemotoricky nataceci drzak za 9000 bych si nikdy nekoupil a zustal u pevneho.
o 21.07.2009, 17:05 | Tuner#2
Já napsal variantu napevno, a ptal se zda chceš i natáčet.

Motorické kvalitní natáčení stojí 15tKč, mechanické kvalitní viz. předchozí příspěvek. Nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci.
o 21.07.2009, 17:25 | Daryl (A)
jaky zpusob uchyceni ke zdi ma ten b tech ? kde a jak ma otvory pro srouby ?
o 21.07.2009, 17:31 | Tuner#2 | Upraveno: 2009-07-21 17:32:37
8422 je bez naklápení, 8432 je s naklápěním a dával jsem na to i 60" TV bez problému. To naklopení je ale fixní. Pokud s tím chceš i hýbat, tak jedině Vogels

B-tech [ Link ]

Tohle montujem nejčastěji a funguje to skvěle a je to i precizně udělané - Vogels: [ Link ]

o 21.07.2009, 17:48 | Daryl (A)
jasny,ale jde mi o to, ze ted tam ammudelany 2 (4) diry 12mm s rozteci 41cm. Abych nemusel delat dalsi ..to bych na to sral. TV drzi a jedinej efekt toho btechu by byla vzdalenost od zdi. Ted je zadni stena TV vzdalena 11,5cm.
o 21.07.2009, 17:54 | Tuner#2
Jasný, pokud to tak nějak drží a nebudeš s tím hýbat, tak bych to nechal a předělal/vyměnil až budeš třeba malovat.
o 21.07.2009, 19:57 | sekáč
motorický naštěstí už taky tolik nestojí, dneska jsem si byl prohlídnout v solidu novej power 40/55, dá se sehnat už kolem 9 včetně poštovnýho viz

[ Link ]

jinak ale vogels je sázka na jistotu - do rodiny jsme brali efw 6345, ten je už kolem sedmy a lepší (manuální) držák snad není, super rozsah a hlavně záruka 10 let, to žádnej číňan nedá

[ Link ]

o 21.07.2009, 21:37 | muSlim
Keď už o tom píšete, v akej výške by mala byť TV? Teda jej stred (spodok, vrch)? Vďaka :o)
o 21.07.2009, 23:06 | Tuner#2
Sekáč: Ten Omnimount jsem viděl v akci a to je tak na lehký LCD. Plazmu a kor třeba 50" plazmu tak jako na Vodels na to nepověsíš. Vavíc s tímhle nevykouzlíš zdaleka tam velký úhel jako s Vogelsem - to je prostě jiná liga a ta cena je tam opodstatněná. Ano určitě se v brzké době najde číňan co to skopčí a bude za desítku, ale jak už jsem psal v 17:05...

[ Link ]

Slim: To záleží jak velkou máš TV a hlavně taky jakou máš pohovku a i jakého jsi vzrůstu. Většinou spodek TV mezi 60 - 80cm ve velkých místnostech někdy i víc. Musí to vyhovovat hlavně Tobě aby Tě nebolelo za krkem při koukání nahoru a nebo naopak dolů.
o 21.07.2009, 23:10 | martinz
ja se taky ptal jak hodne to ma bejt pohyblive
mozna by neuskodilo nahodit predtim cenovou predstavu je jasny ze drzak kolem dvojky nebude mit kvality drzaku za 7-9tis jak jsi psal
kazdopadne v dany cenovy hladine ver ze jsi koupil jeste dobre napr hama a spol je daleko horsi
tenhle konkretni drzak jsem uz par kousku prodal a bez problemu zkus to kdyztak nejak nafotit jak hodne tam je odchylka
o 22.07.2009, 08:37 | muSlim
2 Tuner#2: telka je len 40", ja som vyšší (186cm) a zbytok zmeriam dnes :o))) vďaka za tip!
o 22.07.2009, 09:12 | Daryl (A)
Slim: já to měřil tak, ze jsem si sed na pohovku, zmeril výšku oči od země a tam jsem umístil stred tv.
o 22.07.2009, 09:36 | muSlim
2 Daryl: to som skúšal včera a to mi príde dosť vysoko. Navyše to chcem dať na takú výšku, aby to bol kompromis pre mnňa a pre manželku :o) Dnes to ale všetko popremeriam...
o 22.07.2009, 11:02 | Daryl (A)
slim: tak jako ja to dal taky o par cm niz, protoze mi to zasahovalo do policky, ale zase to mit na zemi je blbost. Fakt je ideal mit stred ve vysce oci +/-. A v sede mezi vama takovej rozdil nebude .. mozna 5-10cm ... z toho se nestrili.

Co si pamatuju, tak rule zni:

horni okraj nesmi byt nize nez je vyska oci a stejne tak dolni okraj nema byt vyse nez je vyska oci.

Z toho vyplyva jasne pravidlo. A ver, ze na pohodli sledovani to ma velkej vlyv. pamatuju, kdyz jsem mel projektor a svitil s nim tesne pod strop a sedel na pohovce. Po celovecernim filmu jsem rano nehnul krkem.
o 22.07.2009, 12:59 | muSlim
:o))) jasne, pre istotu ale všetko premeriam, keď sa tak zamyslím tak určite je dôležitá aj pozorovacia vzdialenosť, čím kratšia, tým väčší vplyv na krk :o)
o 22.07.2009, 13:47 | Šestikule
v jednoduchosti je síla anebo to co jsem dával ( [ Link ] ) by tvé nároky splnila za rozumnou cenu, není tam problém s centrováním televize. Sice chybí vodováha, ale rovnal jsem to podle velké, která je stejně přesnější než ta malá mrcha. Naklápění je z boku aretováno těmi černými šrouby, naklápí se to ve čtyřech čepech s ideálním odporem. Vzdálenost od stěny jsem naměřil 9,3 cm. Za devět stovek pohoda.
o 22.07.2009, 13:52 | Šestikule
jinak 50" plazmu máme 100 cm od země a trochu naklopenou dolů, dali jsme to výš hlavně kvůli dětem, aby na to když jsou teď malé nedosáhly a taky aby se na to dalo dívat vedle z kuchyně/jídelny
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.6986 sekund.