Jsem na tom jako ty, taky jedu poprvé - tedy s capartama. Dostal jsem právě typ na tohle letovisko od dobrého kamaráda, který Itálii jezdí už několik sezon. Od nás (Šumperk) to je cca 900km z toho cca 750km po dálnici. Platí se dálnice samo u nás, v Rakousku 10-denní známka, pak v Itálii to až po Benátky vyjde na 11E.
Ubytko mi doporučil objednat přes českou CK Galatea (
[ Link ] ).
Tady ještě pár info přímo od něj: Rosolina Mare-pláž je asi 6km dlouhá,celá písčitá,střídají se úseky placené s lehátky a slunečníky......a úseky volné,neplacené pláže.Vstup do moře je po celé délce opravdu pozvolný,troufnu si tvrdit,že pro děti ideální.Moře čisté.Pláž je široká,takže záleží jen na tobě,jestli chceš ležet s nohama v moři nebo třeba 50m od moře(nevím jak máš velké děti-píšu to proto,že jestli máš malé,tak abys nemusel mít strach,že ti hned spadnou do moře ).Město se táhne podle pobřeží,takže ať jsi ubytovaný kde chceš,máš to k moři v řádu desítek až stovek metrů Žádné trmácení nebo ježdění autem.Pokud přijedeš v sezoně a na hlavních plážích se ti bude zdát moc lidí,tak severní část pláží,za molem je ideální-málo lidí,většinou Italové,kteří to tam znají.Dostatek škebliček pro děti ...a stále píšek a pozvolný vstup do moře.
Ve městě jsou denně trhy-některé s ovocem,jídlem....jiné s oblečením,kabelky,hodinky... .Skvělé obchody s velkou nabídkou zmrzlin. I večer se nebudete nudit-ve městě jsou pizerie,hospody a programy pro turisty(hudba,tanec,karaoke..). Nebo posezení ve venkovních rest.Dokonce tam je i jedna rest., kde obsluhuje Češka(velice příjemná-žije tam)..
Nákupy-jsou tam samoobsluhy a obchody,ale je lepší jet 6km mimo Rosolinu,tam je velké nák.středisko a lepší ceny. Jo a co se dopravy-provozu aut týká-ve městě končí silnice v moři,takže je to klidné městečko,žádné tranzitní auty přeplněné. Tak se o děti nemusíš bát. Můžeš si tam půjčit kola(solo)nebo taková pro 4-6 lidí a vyrazit na projížďku městem. Na pláži si můžeš půjčit šlapadlo se skluzavkou.