Navštíveno 658x

stačí do chorvatska občanka???
vzhledem k tomu že chorvatsko neni v eu tak předpokládám že bude muset být cestovní pas...ale nastal takovej problém, v pátek odjíždíme do chorvatska a bratr nemůže za boha najít pas:-(.
a v případě že musí bejt tak jestli je možný někde v praze na pasovce udělat pas ,,ze dne na den"? samozřejmně za nemalej poplatek...
prosím o rychlou odpověď:-) je to akutní! dikes
ofiko nestačí, ale prej to nekontrolujou
jinak se nechá udělat tzv. pas blesk, tušim za 600,-

15.07.2009, 21:17 |
Brda vcera jsem poslouchal impuls a mluvil tam nejaky velvyslanec nebo neco takoveho s chorvatskem spolecneho. Rikal, ze do chorvatska obcanka staci, ze jako cesi muzeme.
chlapi diky za info, ohledně toho pasu - vim že dělaj rychlý pasy ale tušim že do tejdne, potřebuju vědět jestli jsou to schopný udělat do druhýho dne nebo ještě ten den...
to brda: diky, ale nějaký bližší info nemáš? já jenom že bych nerad ujel cca 700km na hranice chorvatska a kvuli jednomu z 8 lidí to otáčet zpět...a riskovat to nechci, snad mě chápete...díky
thetimo: jaký máš zdroje? nebo vlastní zkušenost?

15.07.2009, 21:31 |
dddd já bych to z občankou neriskoval, náhoda je blbec
osobní zkušenost, teď tam navíc byla skoropřítelkyně, taky na OP a v klidu, no problem...
to brda: v kolik to vysílali?
thetimo: díky,ale přece jenom mám trošku bobky:-)
člověk nikdy neví na jakýho natrefí blbce...
Pas ti vyřídi do druheho dne jan na centralním pasovém odělení pro daný kraj.Dvě fotky a stojí to 1200 kč,řešíl sem to loni.
to rover:no jsem z příbrami, mám to tedy ject řešit do práglu?
neni to problém jezdím tam do práce...
Jo to me se neptej sem z brna takze sem resil v brne ale logicky v praze urco nejaka centralni pasovka bude je to hlavní mesto:-)

16.07.2009, 00:46 |
Rudi neřeš, s Chorvatskem je úmluva, že uznávaj i občanky.
tak chlapi dikes za pomoc, prolez sem i nějaky fora o chorvatsku a od roku 2004 kdy vznikla ta úmluva tak nikdo neměl problém, člověk by musel narazit na pitomce který by chtěl buzerovat...no uvidíme, dovču už fakt potřebuju:-)
jasně že stačí občanka, ukázal jsem ji a pohoda..
stačí občanka,ale nestačí když pojedeš autem přes Slovinsko!
Jasně, když SLO je v EU :o)
To Slovensko taky a jaké dělají při kontrolách ofuky :-) Teorie je opravdu mnohdy jiná než praxe,ale smaozřejmě může člověk narazit na magora. Jinak EU nic moc neznamená,druhá důležitá věc je totiž Schengenský prostor. (např. díky tomu můžeš jet do Švýcarska na občanku)
občanka stačí, byl jsem tam začátkem měsíce, většinou to nekontrolují, mě cestou zpět jen Slovinec a ten si jenom prohlíd fotky, jinak tohle tvrdí i cestovky ( pochybuju že by si dělali trable kvůli jednomu v autobusu)
Pas jde udělat zrychleně, 15 dnů, 2 fotky, stojí 1500 a platí 6 měsíců takže k ničemu, jedině mě napadá že nezískají otisky prstů do databáze