Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pískání turba, stilo JTD

o Navštíveno 2531x o
o 18.07.2009, 10:24 | cezetko
Jak již někteří ví, mám problém s autem.

Začlo to asi před dvěma měsíci, kdy se prodřela hadice mezi coolerem a turbem. Po její výměně jsem zjistil, že sice už vzduch nesyčí, ale hvízdá turbo.

1. návštěva servisu, při výměně hadice turba. Označili závadu jako špatné ložisko klimakompresoru. Ten zvuk byl tak ostrý, že přesně nebylo poznat odkud jde. Já jako laik jsem to tedy nepoznal. Po sundání řemene to prej již nehvízdalo. Sehnal jsem klimakompresor, starej se sundal a když jsem se s tím projel, tak jsem zjistil, že to dělá úplně stejně. Tedy kompresor vrácen zpět, naplněna klima.

2. návštěva servisů. Celkem jsem objel 3 servisy, včetně toho, kde mi to označili jako kompresor. Omluvili se, že slyšeli jiný zvuk. Všude tvrdí, že je to klasický zvuk turba, škrtají lopatky z důvodu velké vůle.

3. návštěva servisu. Vrátil jsem klimakompresor, sehnal jsem turbo. Ve 2 servisech ho viděli a souhlasili, že je v pořádku, žádné vůle atd. Jeden servis (konečně jeden, kde je slušný přístup atd.) mi ho vyměnil. Bohužel po výměně se nic nezměnilo, ten zvuk to dělá úplně stejnej. Jen při otáčkách mezi 2000-3000 a prudkým sešlápnutí plynu. Samozřejmě moje turbo vypadá v bezvadném stavu, žádné vůle, nic nedře atd.

Výměna vzduchového filtru za KN. Zdá se mi, že za jízdy je turbo slyšet podstatně méně. Na neutrál při sešlápnutí je ten zvuk pořád strašnej.

Při odpojení hadičky od podtlakové regulace to ten zvuk vůbec nedělá. Samozřejmě turbo točí málo a motor nemá výkon.

Tak a teď babo raď, co s tím.

Ještě se chystám nechat zkontrolovat, jestli není ucpanej katalyzátor.
Navíc u toho turba, co jsem koupil, byl přihnutej ten držák, co drží plechovku s membránou na tu regulaci. Tak tam servis přehodil tu mojí plechovku, myslíte si někdo, že by to mohla dělat i ona? Že bych tam zkusil dát tu druhou plechovku? Podotýkám, že koupené turbo bylo sundáno z bouraného auta, ale do bouračky byl motor i jeho chod OK, turbo nepískalo...

Jinak zvuk to dělá takovej hvízdavej, jako když prokluzuje řemen...

o 18.07.2009, 10:35 | Pagoš
Jak moc strašný to je? Nehledáš problém tam, kde neni? Mě turbo šíleně pískalo asi dva měsíce a pak přestalo tušim po úpravě softu při ladění.

Tlačí turbo tak, jak má?
o 18.07.2009, 10:45 | cezetko
tlak turba i nahrání origo softu zkusím po víkendu.

Auto je lehce čipnutý, ale žádnej extrém. Divný je, že je chipnutý 3/4 roku a začlo to dělat před 2 měsíci když se prodřela ta trubka.
o 18.07.2009, 10:55 | Troy-C
2 Pagoš: je to dost šílený.. víceméně to začne kvičet jak postřelený prase. Zajímavý je, že je to ve chvíli než se začne vysouvat regulační tyčka z plechovky na turbíně, jakmile se tyčka rozjede o -+3 mm je to všechno v pohodě a přestane to.
o 18.07.2009, 11:24 | Pagoš
No měl jsem to takhle nějak taky, ještě bych zkusil vyměnit plechovku, jetsli neni problém z krajní polohou nebo tak.
o 18.07.2009, 14:06 | dddd
zajdi si na Fiat forum
o 19.07.2009, 07:03 | golfista hanz
prodej a kup si AUTO..
o 19.07.2009, 09:10 | cezetko
takže jsem směřil tlak turba, jeho maximum je 2.42Bar včetně okolního tlaku, a jedná se je o špičkovou hodnotu. Hned to padá na 2.3 - 2.2 a méně.

Okolní tlak je 0.985 Bar naměřenej
o 20.07.2009, 20:52 | cezetko
Takže přidávám link na youtube. Tipne si někdo, co to dělá? Já už jsem na to na 99.9% přišel

[ Link ]
o 20.07.2009, 21:05 | axetom
neprokluzuje nekde neco?
o 20.07.2009, 21:18 | cezetko
ee :)
o 20.07.2009, 22:12 | kozlustechnykus
Saaakra, tohle nabidnout tun/zerum, tak ti nekteri urvou pracky:-D
o 20.07.2009, 22:13 | škodovkář
přiznej se ty jsi si koupil píštalku do vejfuku:_)
o 20.07.2009, 23:32 | axetom
piska priruba u vejfuku?:Dunika dym?:D
o 20.07.2009, 23:34 | cezetko | Upraveno: 2009-07-20 23:35:20
:) teď už to bylo lehký, ale ano, je to tak :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3765 sekund.