Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > lék na krizi? Yamaha zdražuje..

o Navštíveno 879x o
o 22.07.2009, 00:45 | Ace_FIAT
Můžete mi prosím někdo vysvětlit co to je za taktiku Yamahy v době (musím to napsat, ikdyž to slovní spojení už nesnáším) ekonomické krize zdražovat modelový ročník 2009? Jsem z toho celkem otrávenej. Člověk dlouho zvažuje, jestli má koupit novej bike, přemýšlí nad všema možnostma a čeká na nějakou akci, která pomůže rozhoupat prodeje a Yamaha si bez problémů zdraží.

Konkrétně můj případ. Vyhlédl jsem si XJ6 Diversion modelový ročník 2009 (min. rok se ještě nedělal) s ceníkovou cenou 174 990 kč. Počítám s tím, že na krámu ještě uhádám nějakou slevičku a do toho tady toto. Je to sice "jen" zdražení o 10 000 kč, ale přesto mě to totálně znechutilo. Pracuji v maloobchodu a v době, kdy se zákazníkům podbízíme s cenami jen proto, aby přišlo víc lidí na krám se mi zdá toto zdražení jako jasný krok Yamahy neprodat ani kousek motorky navíc.

viz.:
[ Link ]

Mám otázku. Má smysl přemýšlet nad nákupem výše zmíněného biku někde v zahraničí? AT, SK, HU? Máte někdo zkušenost?

o 22.07.2009, 01:01 | Nismo.Power
to bude tim že krize usa, německa a dalších končí...... tzn. že to čet produkták od yamahy a hurá zdražujeme :)))
o 22.07.2009, 01:31 | tappaja
Pokud ho najdes kdekoliv v sousednim state levneji, vyplati se to. To je bez debat. A pokud nepojedes na blind, urcite ukecas slevu nebo nejaky doplnky, to vsadim krk.
Kouk sem na www.mobile.de a vidim, ze 5600-5800 za novej kus.
o 22.07.2009, 04:53 | Only_One
za to může kurz koruny. normální věc celkem
o 22.07.2009, 07:32 | Lukaash
jako O_O ... pokud vim, mluvilo se o zdrazeni docela dlouho predem a jeste nekdy v unoru se doprodavalo za stare ceny ...

PS : nemluvim jen o Yamaze
o 22.07.2009, 07:34 | Šestikule
může to být i tím, že motorek se krize zase až tak nedotkla, protože cílový zákazník to má jako hobby a zpravidla ty prachy na ni stejně má krize nekrize, ale tento konkrétní případ bych viděl spíše jako O_O
o 22.07.2009, 07:37 | TomV
Opravdu to neni jen yamaha, ja na podzim kupoval kawu a na jare byla taky o 20 vys
o 22.07.2009, 07:43 | Nismo.Power
jako že koruna posiluje takže zdražíme ? :) nebo to sou zase nakoupený skladový zásoby v době kdy dolar byl za 25 a ted je za 18 :)
o 22.07.2009, 07:53 | SilverGhost
Pokud si můžou dovolit zdražit, nevidím důvod, proč by to neměli dělat. Proč bych se měl zákazníkům podbízet za každou cenu, když to dělat nemusím?
o 22.07.2009, 08:39 | Nismo.Power
protože dnešní prodeje čehokoliv jsou na bodu mrazu tak proto by zdražovat ve svym vlastnim zájmu neměli..... ekonomická krize je na ústupu ale spousta firem hlavně těch větších jí zneužívá a ještě zneužívat bude, další spousta firem jí využila ke krytýmu tunelu ..... koruna se drží opravdu silně ale lidi stále nekupujou takže zdražování (ač maj možnost zdražit) neni ta správná cesta jak si přilákat lidi, naopak odpudit ala Ace_FIAT..... kolega ted nedávno kupoval novou tenére páč mu tam taky známej co tam prodával řikal heled kup si to ted neb se bude zdražovat :)
o 22.07.2009, 08:43 | muSlim
V Maďarsku to bude drahšie, tam na tom niesú najlepšie teraz :o)

edit: už som sa díval, bez ABS to vychádza na 196 tisíc, takže ako som písal :o)
o 22.07.2009, 08:53 | Ace_FIAT
O koruně jako Nismo. Spíš je otázka jak se má koruna k japonskýmu jenu.

Co se týče názoru, že se motorek moc krize nedotkla, tak po několika návštěvách brněnského dealera nemám ten pocit. Model XJ6-N což je nahatá verze té "mé" jim tam stála 4 měsíce. Tak mě napadá, co proboha prodávají, když ne low cost motorky.

Co se týče důvodu zdražení, to mě právě nejde do hlavy. Proč se zákazníkovi podbízet cenou? tak snad proto, že mi stojí zboží na krámě několik měsíců a práší se mi na něj.

BTW. kolik může mít dealer marži na koncáka? 20%? V tomto segmentu nemám fakt přehled..
o 22.07.2009, 09:02 | Nismo.Power
s marží netušim ale kolega právě protože tam dělal někdo z rodiny co mu řikal o tom zdražení tak to tenére prej kupoval za 160 že mu to dal nějak za nákupku nebo tak tzn pokud tenére stojí normálně 190 nebo 200snad takže aspon 20-30 na tom musej mít :)
o 22.07.2009, 10:45 | Šestikule
20 natoz 30 dle me nemaji, bude to o neco malo lepsi nez u aut, kde je to k placi
o 22.07.2009, 15:48 | Lucass
Pockej si do pristiho roku, ted uz je stejne polovina sezony pryc, bratr tam v roce 2008 kupoval model '07 R1 asi o 50tis,- a jeste '07 YZF250 asi o 30tis,- levnejc...
o 25.07.2009, 00:36 | sprath
Kupoval jsem Yamu v Německu s překupníkem a úspora 25 000,-. To stálo za to. Tady mi ti židi nechtěli slevit ani korunu. Nenažranost českých dealerů je neskutečná. Jo a evropská i celosvětová záruka platí i v ČR. Strašili mne někteří že šedej dovoz není to pravý, že zapláču a světe div se zatím mám na tváři úsměv. Já přeju každýmu aby vydělal, když se snaží, jenže tady se ani moc nesnaží chtějí tě spíš oškubat než vydělat. Píšu o zastoupení yamahy Olomouc, Zlín, Lipník. Ale tohle není jen problém yamahy. To je v ČR taková tradice.
o 25.07.2009, 13:47 | SilverGhost
A tradice čechů je zase mít vše nejlépe zadarmo. Takže si nevybereš. Trh je jen o nabídce a poptávce, chceš kup, nechceš, nekupuj. I dealer z nečeho žít musí a když si bude sám sobě podkopávat ceny, tak za chvíli dojedl. Ale to malej českej mozeček nemůže pochopit.
o 25.07.2009, 13:54 | Midnite
kup hondu :)
o 25.07.2009, 13:59 | Tuner#2 | Upraveno: 2009-07-25 14:00:37
SilverGhost: Přesně tak, když jsem tady nedávno četl umí někdo levněji než alza.cz, tak jsem málem vypěnil a napsal dotyčnému pěkně něco od plic, ale za BAN mě to fakt nestálo, tak jsem raději nic nepsal. Ale kdo ví jaký marže jsou dneska na elektronice, ten musí ten dotaz brát min. jako dost slušnou provokaci maloobchodníků... Až všichni zanikneme (jako že v Plzni k tomu to nemá daleko), tak jsem zvědavej kde všichni budete to zboží "osahávat" a kdo vám k němu udělá i servis a montáž. Nedávno tady někdo chtěl vidět TV stolek, ale já když ho vezmu na krám, tak rozbalený už nikdo nechce a navíc o těch necelých 1.000,- je na netu levnější, neb to tam někdo podráží 1% marží a nebo je dokonce pod nákupem a spoléhá na zpětné bonusy. Fakt hnus co se dnes děje...

Sorry za OT, už jsem to ze sebe musel dostat.
o 25.07.2009, 14:25 | Luke_288
jako Tuner, hlášky o nenažranosti českých dealerů podle mě nejsou na místě. možná by si to měl každej zkusit, aby zjistil, jaký to je mít náklady na nájem, na mzdy lidí, na materiál a pak ještě to zboží prodávat pomalu za nákupku a i tak by lidi nebyli spokojený.
podle mě krize ještě u konce není ani z daleka, ale to se všechno teprve ukáže
o 26.07.2009, 17:03 | sprath
Myslíte že dealer v Německu to má o tolik jednodušší a levnější, že může prodávat za míň? Já tu motorku nekupoval v nějakým skladu, ale normálně v obchodě. Možná je chyba v hlavním dovozci, že není schopen vyjednat s výrobcem lepší cenu pro náš trh, ale to je opět jejich problém. Nikdo to nemáme jednoduchý a bránit se řečmi, že by někteří chtěli všechno za darmo je jen ten nejjednodušší alibismus aby s tím někdo nemusel něco dělat. Už ze školy z prvního ročníku ekonomie si pamatuji, že když prodám dvě věci se ziskem po dvě stě korunách, tak vydělám víc než když prodám jednu věc se ziskem tři sta. Přišlo mi, ale hodně trapný, když mi český dealer jako bonus k nákupu endura nabídl možnost jízdy zdarma po okruhu na yamaha dni. Kdybych kupoval R1 nebo jinýho jogurta asi bych zajásal, ale s endurem? Obchod je krutá a nelítostná hra s penězi a lidskými osudy.(I já byl kdysi živnostník) Ale nikdo mne prostě nedonutí dávat mu moje peníze jen proto, že i on chce vydělávat. A pokud v tom cítím byť malej náznak, že se mne snaží natáhnout tak beru kramle. Jen abych některé odradil od jistých komentářů, sem napíšu ještě něco. Přes internetový obchody nakupuju minimálně a to spíš věci, který nejdou v mým blízkým okolí sehnat. Jinak preferuju nákup v kamenném obchodě i když je o něco dražší. Já narážím na skutečnost, že v jednom obchodě chtějí za identickou věc 500,- a ve vedlejším městě 900,- a nikdo mi nenamluví to že ten co prodává za pět set, to dělá jako sponzoring obyvatelstva, které chce vše zadarmo. Někteří z vás dělají obchod a určitě mi dáte za pravdu že holt na některých věcech se třeba vydělává jen třemi čtyřmi procenty, ale na dalších třeba i sty a více. A teď do mně.
o 26.07.2009, 18:49 | Luke_288
tak tohle cos napsal má hlavu a patu, ale jak jistě víš, trh je složitá záležitost a dám ruku do ohně za to, že prodejci v Německu, Rakousku apod maj jiný podmínky než tady u nás, už jenom velikost trhu a prodaný kusy jim hrajou do karet víc než u nás.
o 26.07.2009, 22:27 | sprath
to Luke 288: souhlas, ale myslím si že hlavní zastoupení by mělo mít páky na to, aby s tím aspoň trochu něco udělalo. Svět je dnes globalizovaný a nic už není tak daleko jako před dvaceti lety. (obrazně řečeno)
o 26.07.2009, 23:10 | Tuner#2
sprath: Je vidět, že do toho ani v nejmenším nevidíš a nemám Tě to za zlé, chápu to z pohledu kupujícího. Co se týče cenotvorby, tak je to přesně jako se supermarketem. Když toho jogurtu nakoupíš paletu a bude tam stát ještě moje reklama, tak ho máš za 4,50 a můžeš ho tím pádem za 5,90 hodit do akce. Maloobchodník, ale koupí jen karton a NAKOUPÍ ho za 6,60 takže cenu musí nasadit 7,90.

To samé dovozce. Když někdo od výrobce bere 10.000ks AV receiverů pro Německý trh, tak má jinou cenu než 500ks pro náš trh a to dost výrazně. Takže dovozce to obchodníkům prostě levněji dát nemůže a keci typu, tak ať to koupí v Neměcku jsou zcestné. Ano, tak to tam všichni obchodníci kupme, ale záruku budem muset řešit taky tam (do toho bude tlačit zákazník, že na to má 30 dní) a dovozce v ČR zanikne, takže tady nebude ani jeden záruční servis. Ano můžem udělat to, že to budem vozit na vlastní triko a servis taky dělat sami jako firma, ale to rozhodně není řešení stabilního trhu který je dobře zásobován a dobře i servisuje prodané věci.

Bohužel v tomhle je český člověk strašně krátkozraký a raději se o tom nebudu rozepisovat dál, protože by z toho byla akorát hádka s těma co opravdu vidí jen cenu a že jich tady takových je...
o 25.08.2009, 20:00 | Luke_288
sprath: čoveče tak jsem se o to začal nějak zajímat a kupříkladu Suzuki má u motorky, která by mě zajímala rozdíl mezi ČR a Německem rozdíl 2tisíce Kč ve prospěch Německa.
o 25.08.2009, 22:05 | sprath
tohle všechno chápu, ale cena je u mne často rozhodující.
o 25.08.2009, 23:03 | Luke_288
no však jistě, ale kvůli rozdílu 2tis Kč, kterej stejně projedu v nákladech a ztraceným čase minimálně 2x se to nevyplatí. spíš jsem reagoval na tu nenažranost českých prodejců oproti zahraničním, jak jsi psal na začátku. ofiko ceny jsou téměř stejný, jen se hejbou kurzem eura
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3358 sekund.