Navštíveno 997x

Ahoj všem. Má tu někdo už tenhle rok za sebou dovču v HR autem? Potřeboval bych poradit kudy jet nejlépe, kolik se asi pohybuje ubytko na noc někde v soukromi (nechceme hotel) a prostě vše co se toho tak může týkat.Jestli jet raději přes Maďarsko a vyhnout se tomu šílenýmu poplatku ve Slovinsku. Chcem do oblasti mezi Rijeku a Zadar, klidně ostrov. Stačí napsat a víc múžem pokecat přes ICQ nebo zavolám.
Díky Fordik

22.07.2009, 16:55 |
Kapka (M)
tohle presne budu taky resit..prvni tyden v zari ...tak nekdo poradte kdo tam jezdite pravidelne...
jako Fordík. Vyjíždíme v sobotu.. :)
tak s ubytováním letos nevím spokojili jsme se s kempem, byl jsem v Baška Polje
jinak cesta- u nás z Ostravy klasika dálnice, Rakousko taky, těch 230 za jejich známku není zas tak moc, poplatku ve Slovinsku se lehce vyhneš, stačí za Graz před hranicí sjet na městečko Spielfeld, pak Šentilj to už jsi ve Slovinsku je to starý přechod než postavili dálnici, dále ves Pesnica a vynoříš se v Mariboru, v Chorvatsku bych se dálnicím moc nevyhýbal ikdyž to vyjde na balík, bokem to je hodně zdlouhavé
hele já jel tet a vzal bych to bej vama pres
Znojmo,Hollabrun,Stockerau tam najet na S5 jet pres Víden do Graz,pak pres Maribor,Ljubana,Trieste,E61Do chorvatska a pak jet po A7 do Rijeak (ve slovinsku se nic neplatí jen dálnicny známka 15e na tyden nebo 35e na půl roku:-) jen v chorvatsku vsechny mosty a unely:-( 15kun,platit se dá Kunama a kartou Eura mi nebraly
Kde se da koupit ta slovinska dalnicni znamka??? Normalne na benzince v Rakousku a pak zpet v chorvatsku? Nebo nekde na care?

22.07.2009, 21:38 |
dj.DEKL | Upraveno: 2009-07-22 21:39:09
Nejlépe použitá na aukru :o) Jinak na benzínkách před hranicema v pohodě.
Fordik: Hele,posles mi pohled z Chprvatska??? KOukam podle nadpisu,ze uz by si tu dovolenou potreboval jako sul :-))) Zkus Ozzyho.
Ja jsem ozzymu psal pred tydnem na icq a doposud bez odpovedi. A to chcem odjed v nedelu. :-(((
jj stavel jsem na 4 benzinkách a nikde nic:-(rekly ze mam zakoupit na benzince pred hranicema:-)tam měly i tu tydení.Jinak platnost znamky se pocita od noci druheho dne po zakoupení tj.kdyz zakoupite známku 22.07.2009 tak platí,ale platnost se pocita od 23.7.2009 jen pro zajimavost aby jse nemusely kupovat kvuly tydnu půlroční:-)
Platí od tý doby co je procvaklá... jinak Ivica v Rabacu má teď snad full...
Felda: trochu sem se po probuzeni pral na notasu s pismenkama :o) Ale ze si to ty, tak mi posli do telefonu adresu a klidne pošlu :o)
Ozzymu zkusim zitra zavolat, stejně sem ho už dlouho neviděl ani neslyšel.
Jinak ostatním díky za rady a kdo bude něco ještě mít,tak sem s tím. Jedeme tam v neděli v noci.

23.07.2009, 10:27 |
mendo | Upraveno: 2009-07-23 10:28:57
[ Link ] je ich tu dost, ludia su vynaliezavy. Dost ich je aj po rôznych inzerciach
Ivici treba zavolat lebo pred tyzdnom podla slov rodicov boli volne miesta aj ked ,pred par mesiacmi vizeralo ze na danny termin ma full.
Ide niekto z AHC od 8.8 k Ivici?

23.07.2009, 10:41 |
SEKIN 15e za těch trapnejch 13 km slovinský dálničky bych těm zlodějskej Slovincům nedal, když to dřív člověk projel za 0,8e, to šlo, ale to že využívají toho, že ta jejich zemička zavazí při cestě do Chorvatska, to je fakt nebetyčná hajzlárna.
Vobjet viz link od Dekla a nasrat.
Vidím to na to Maďarsko. Máte s tím někdo zkušenost? Slyšel jsem dva názory. Buď že je to super klidná cesta a nebo že to je peklo a drbačka přes rozbité maďarské silnice. Tak nevím z čeho vybrat..
Jo a jak je to s fóliema? Jsou po tom policajti?

23.07.2009, 10:57 |
Sigi Ahoj, protože máme malého v nemocnici, tak asi budu mít od 28.9 na dvanáct dní volný tento apartmán:
[ Link ] Případně budu mít volný jeden pokoj.

23.07.2009, 11:01 |
Sigi

23.07.2009, 11:35 |
mendo Tu je aj video s popisom ako obist tych par
[ Link ] Toto plati pre tych co chcu na dalmaciu. Na Istriu je to lepsie strihnut krizom cez Slovinsko, tam by som tych par eur nesetril a ani neusetril
Sigi:
jéé Rogoznica, tam jsem byl 2 x - tam je to krásný - Pizzera Siesta, skoro jako všude v HR .o) tam jsem se ztratil na vodnim skůtru .o))) Tahle lokace je dobrá - je to blízko do Primoštenu, Šibeniku, na výlet na park Krka - super a na večer vyrazit do Trogiru - ach jo, hned bych jel ....

23.07.2009, 14:50 |
Fordik | Upraveno: 2009-07-23 14:51:10
Jak je to s výměnou na kuny? Je lepší měnit v ČR koruny na kuny nebo vychází lepší měnit koruny na kuny nebo eura na kuny v HR?
Ace_fiat: kam jedeš ty?
Máš-li výhodně Eura, tak na KN tam.
Ještě mě napadlo, kde je výhodnější tankovat a kde naopak netankovat ani náhodou?!
Ace: ala maďarsko. Záleží kudy jedeš, ale já tam byl minulý rok na dovolené a rozbitou silnici sem potkal jen jednou v nějaký prd..i. Jinak si tam auto opravdu nestěžovalo. Můj poznatek.
Jsem tu. :)
Původně jsme měli vymyšlený Primoštěn s cestou kolem balatonu. Nakonec jedeme na Omiš a budeme se motat kolem Makarské. Maďarsko je asi pasé, protože jsem viděl fotky proraženého liťáku od známého který to letos "vyzkoušel" a nikdy více. Takže dám asi Rakousko a Slovinsko..
Kam jedede vy?
Mluvil sem teď s Ozzym a Ivica má plno. Ale budem se motat spíš nahoře mezi Rijekou a Rabacem. Na makarské jsem byl před cca 8 lety. Zajímalo by mě,jak to tam vypadá dnes?! Kam přesně jedete?
Kam přesně jedeme se domluvíme cca za hodinu kdy budeme sedět u Google Earth :) Obádám se, že Makarska bude asi total nacpana, takže jak říkám Omiš, Baška Voda a Makarska. V tom pruhu někde zakotvíme. Jedeme naprosto na pas blid, takže co bude, to bude.
Sever jsme nechtěli. Každej už tam byl několikrát.
Co se týče tanktování, tak mě to taky zajímá. Mám dojezd na plnou cca 600 km, tak bych to chtěl nějak naplánovat. Naštěstí jedeme uplně z Jihu Moravy z Hodonína..
HR - 7.44KN EU95, EUDIESEL 6.67KN
SLO - 1.1E N95, DIESEL 1.05E

25.07.2009, 15:37 |
Daryl (A)
Dekl: tos teda pomoh :) zkus obojí v jedny mene :)

25.07.2009, 15:39 |
Phitypaldy | Upraveno: 2009-07-25 15:41:30
Ace_FIAT: no google earth to ma zrovna nad chorvatskem nejake neostre :-(
cca 600km je celkem malo, ale v chorvatsku je celkem slusna sit benzinek takze no stres.
My jedeme v nedelu vecer z Hodonina :-) Jinak ted chytit volno okolo makarske bude asi horor, protoze dnes se vratily sousedi a rikali, ze prvni noc nocovali v aute, ze totalne natriskano. Na plazi hlava na hlave, ze ani kapesnik nebyl kam dat natoz tak rucnik :-) Pojedem asi na krk.
Hlavne nejezdite do Pisaku cca 8km pod omisem a ani do celina zavoda nebo tak nejak. Je tam sice pekne, ale neni tam absolutne zadne nocni vyziti.
1KN = 3.55Kč
1EU = 25.60Kč
Si to přepočti :o))
chlapi jak je to s tím když jedu do HR autem,který není moje?Musím mít třeba plnou moc od majitele?Nebo jak?Určitě jste se s tím setkali.