Navštíveno 614x

25.07.2009, 09:17 |
Zdeny60 | Upraveno: 2009-07-25 09:18:43
Lidi. Jsem už na palici. Mám ext. HDD WD250 a potíž je následující. Na NTB se disk normálně zobrazí, jde s ním pracovat, ukládat fotky, prostě vše jak má být.
Tento HDD, jakmile jej připojím k PC, tak se načte, ale při snaze udělat jakoukoliv manipulaci se soubory (např. jen otvřít složku, kde mám fotky) se disk odpojí. Pak se začne zase načítata furt dokola do blba, fotky nedokážu stáhnout, protože se to furt odpojuje.
Mám na PC asi 6 USB portů, na všech to nejede ani tak, jak na zadním a navíc jen přes krátký USB kabel.Napadá mě, může to být způsobeno nízkým napětím na USB - mám tam 5,09V, na NTB nevím, zatím jsem se nekoukal. Co s tím: Nastavit napětí mi BIOS neumožňuje, resp.nenašel jsem cestu, jak ho event. zvýšit. Může někdo poradit?
Jde o HDD bez ext. zdroje. Mate mě, že na NTB toběží a na PC se takto divně chová.
Díky za rady nebo tipy.
Máš na PC USB 2.0 ? na NTB jej pravděpodobně máš a pak by to mohlo být to napájení (nicméně většinou na USB co jsou int. na ZD,tyto HDD bez napájení běží v pohodě)
Mas ten dvojitej napajeci USB kablik, co k tomu obcas davaj? Na posileni napajeni.
Ten dvojitej kablik ti nicemu nepomuze, vlastni zkusenost. Proste na USB 1.0 to nepojede... Jedine s externim napajenim...
Kabel nemám a USB je 2.0
Zítra snad přijde "můj" správce PC a dáme adapter USB s výkonnějším napájením (silnější výk. tr. pro vyšší proud - tento disk požaduje aý 550mA a to nevěřím, že USB dá.
Ten proud je nejkritictejsi pri rozbehu, jakmile se disk toci, vetsinou je to uz OK. Tak jsem zvedavej, na co prijdete.

25.07.2009, 15:42 |
Lucass | Upraveno: 2009-07-25 15:43:47
5V na USB je ok, ale jak pises 550mA to uz je trochu vic a nemusi to dat kazdej PC... Jako tappaja, dvojitej kabel a bude to ok.