Navštíveno 682x

Po každém startu OS se mi objeví dole vedle hodin, jak jsou aktivní ikony, ikona "bezpečně odebrat hardware".. Jenomže se jedná o HDD.. Co jsem koukal do nějakých diskuzí, tak to má víc lidí a taky je to štve.. Řešení jsem však nikde nenašel.. Docela mě to tam štve a nechápu proč se to tam objevuje, když tento HW nechci a ani nelze odpojit, když je to systémový HDD.. Jako mám ty Visty pár dnů a samý problém.. Asi půjdou pryč a nainstaluju si zpět staré zlaté XP..
Ty tři poslední slova se mi líběj :-)
Tak jsem ještě něco vygooglil, dělají to údajně všechny SATA disky pod chipsetem nVidie a to prý i pod XP. Jelikož SATA disky jsou pod ovladačema plugnplay.. Takže by to mělo jít udělat tak, že pro samotný HDD si sehnat ovladač, čistě teoreticky.. Jestli se vůbec sehnat dá, když se počítá s tím, že ovladače už obsahuje OS. Pak by mě zajímalo, co by se stalo kdybych chtěl v budoucnu reinstalovat OS, jestli bych neměl problém s tím, vůbec ten HDD najít pro nainstalování OS. Ale to asi jde vykoumat v BIOSU. No zkrátka je to celé nějaké divné s těma SATA hadrama.. Nic ale nemění na tom, že mě ta ikona štve a nebudu mít klid dokud na to nepřijdu..

28.07.2009, 01:17 |
vypuk Co takhle zkusit zakazat zobrazovani tehle ikonky?:)) v xp to bylo prave tlacitko na listu a pak oznamovaci oblast... Nebo co :)))

28.07.2009, 01:29 |
Bolthorn | Upraveno: 2009-07-28 01:33:26
vypuk: to nevyřeší primární problém :-D Maximálně se to jen tak zamete pod koberec.. Když dám skrýt a nebo nezobrazovat tuto ikonu, tak se nezobrazí ani když jí potom budu potřebovat doopravdy.. Ještě jsem našel, že prý pomůže odinstalovat chipset nVidia a znovu nainstalovat, avšak při opětovné instalaci odškrtnout nainstalování driverů pro záznamová média.. Což je i logické, jelikož se k pevnému disku automaticky přiřadí ovladače jako pro plugnplay zařízení, což v realu SATA disky jsou.. To by prý mělo vše vyřešit.. Tak to zítra vyzkouším..
za chvilku si toho ani nevšimneš ...
hlavě ten disk neodebereš, když na to klikneš
Vyřešeno, bylo to ovladačema.
proč to řešíš, máme to tak všichni ..
hlavně si ted změř disk , zda ti maká jak má, tzn. 100mb/s
kolikrát dělám lidem pecka a disky jim choděj 20-30mb/s
jednomu chodil dokonce 5mb/s
to bych viděl jako větší problem než nějakou ikonku
[ Link ]
HD Tune: WDC WD3200BEKT-00F3T Benchmark
Transfer Rate Minimum : 33.7 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 83.3 MB/sec
Transfer Rate Average : 61.8 MB/sec
Access Time : 14.9 ms
Burst Rate : 111.6 MB/sec
CPU Usage : 10.5%
mam to v NTB, je to OK?
jasný že to je OK ..... málokterej disk ti dá 100 ;-)
na ikonku ser, stejně se tam do tejdne budeš snažit nacpat XP ale to ještě nevíš že se setkáš problémem ;-)))
Tohle je test HDD mojí mámy, protože jí dělám reinstal OS, je to starej 40GB PATA HDD.. Dá se tohle nějak vylepšit? Za chvíly udělám svůj
HD Tune: ST340014A Benchmark
Transfer Rate Minimum : 1.3 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 27.5 MB/sec
Transfer Rate Average : 3.2 MB/sec
Access Time : 29.2 ms
Burst Rate : 11.1 MB/sec
CPU Usage : 11.8%
mno, tohle je jeho specifikace:
Rychlý a výkonný pevný disk osvědčené značky s tichým chodem, určený pro rozhraní Ultra ATA 100. Má kapacitu 40 GB a rychlost rotace ploten 7200 otáček/minutu zaručuje vysokou přenosovou rychlost a nízkou přístupovou dobu.
Parametry a specifikace:
Kapacita: 40 GB
Vnitřní přenosová rychlost: 555 Mbitů/s
Maximální přenosová rychlost: 100 Mbytů/s
Průměrná přístupová doba: 8.5 ms
Průměrná latence: 4,16 ms
Vyrovnávací paměť: 2 MB
Rychlost rotace: 7200 otáček/min
Podpora S.M.A.R.T.
Rozměry: 26.1 x 101.85 x 147 mm
Hmotnost: 0.635 kg
takze bych predpokladal lepsi cisla. Neprehodily se ti XP (kanal disku) do PIO rezimu?
Takže můj HDD
HD Tune: WDC WD5000AAKS-00A7B0 Benchmark
Transfer Rate Minimum : 39.3 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 95.0 MB/sec
Transfer Rate Average : 74.6 MB/sec
Access Time : 12.7 ms
Burst Rate : 131.8 MB/sec
CPU Usage : 4.7%
Ozzy: jinak co se dá dělat s tím máminym HDD??? protože je to opravdu děs běs.. Asi jí koupím novej, to je nej řešení..
Nismo: ikonka je pryč, já když něco chci, tak to tak musí být i kdybych měl použít kladívko :-DDD
Mámin disk ti běhá jak disketa :-))
Dobře se tím měří i Flashky mimochodem !
no jediné co můžeš, zkontrolovat ve Správci zařízení Primární IDE zda tam je vše OK
dobré info ti dá i HDTune, Support a Active skutečnost !
Jinak všeobecně:
ATA 33 DMA2 dělá asi 30MB/s
ATA 100 DMA5 dělá asi 60MB/s
ATA 133 DMA6 dělá asi 100MB/s (mám na stole a skutečně to tam je)
POZOR na kšandy, tuhle si říkám, proč mi doma ATA100 chodí jen 30MB/S a já ho měl pověšenej, jak blbě vidím už, na 40ti žilový kšandě :-)))
dal jsem 80ti žil a to byl cvrkot okamžitě 60MB/s

Ozzy: super, tak ho jdu zase zapojit a mrknu na to.. Díky moc!!
Moje 8GB Flashka :-(

active mode 5 a supported mode 7, to znamena ze by to mohlo behat rychleji? Taky mi to ukazuje aktiv 5 a supported 6...
Tappaja: jasne 60mb/s je OK

28.07.2009, 14:22 |
Crimson | Upraveno: 2009-07-28 14:25:27
mohlo .. ale asi to neumí deska :-(
jeden čas nám taky padaly DVD-ROMky do PIO modu,
ale to poznáš, pálí to pak pomalu..
je dobré to občas zkontrolovat , stačí pak vrátit v registrech, takto to být nemá >>>

28.07.2009, 14:30 |
Daryl (A)
HD Tune: SAMSUNG HD753LJ Benchmark
Transfer Rate Minimum : 35.8 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 102.7 MB/sec
Transfer Rate Average : 75.6 MB/sec
Access Time : 14.1 ms
Burst Rate : 105.5 MB/sec
CPU Usage : 15.3%

28.07.2009, 14:34 |
Daryl (A)
HD Tune: SAMSUNG HD501LJ Benchmark
Transfer Rate Minimum : 37.7 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 78.9 MB/sec
Transfer Rate Average : 61.9 MB/sec
Access Time : 14.5 ms
Burst Rate : 92.2 MB/sec
CPU Usage : 15.0%

28.07.2009, 14:36 |
Crimson | Upraveno: 2009-07-28 14:37:13
čoveče já ted postavil Kájínkovi pecko, duala, chipset 790 Gigabyte a tam je 500GB HDD SATA II, U-ATA 133 DMA 6
a ten mu dělá fakt průměr přes 100MB/s
tady na to čumím..
tenhle
[ Link ]

28.07.2009, 14:38 |
Daryl (A)
HD Tune: Corsair VoyagerGT Benchmark
Transfer Rate Minimum : 21.3 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 23.8 MB/sec
Transfer Rate Average : 22.9 MB/sec
Access Time : 0.9 ms
Burst Rate : 20.5 MB/sec
CPU Usage : 14.0%
:-)))))))))))))) ))) vyhod tu disketu 3,5 palce !
Takže jsem softwarově na nic nepřišel. Tak jsem odpojil kšandy, jak od HDD, tak i od disketovky a zjistil jsem, že krajní pin u disketovky byl totál ohnutý a tím pádem nemohl být ani dobře zašoupnutý v konektoru.. HDD vše v poho.. Pin u disketovky jsem narovnal a pustil PC. No a tady jsou nové výsledky.. Takže je možné aby ta disketovka na to měla vliv?? Já si myslím, že ne, protože používá jiný řadič.. No zkrátka už to fachá jak má.. A udělal jsem i Error Scan a HDD nemá vadný ani jeden cluster (nebo jak se to píše).. Takže HDD po nějakých 7 letech je jako nový..
HD Tune: ST340014A Benchmark
Transfer Rate Minimum : 1.2 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 56.3 MB/sec
Transfer Rate Average : 37.0 MB/sec
Access Time : 31.1 ms
Burst Rate : 64.1 MB/sec
CPU Usage : 6.6%
HD Tune: FUJITSU MHZ2320BH G1 Benchmark
Transfer Rate Minimum : 32.9 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 64.5 MB/sec
Transfer Rate Average : 52.2 MB/sec
Access Time : 17.3 ms
Burst Rate : 22.2 MB/sec
CPU Usage : 1.8%
Lenovo R500

28.07.2009, 15:42 |
Daryl (A)
ozzy: to je na koho ?
Daryl: asi na Tebe :-DD 14:38

28.07.2009, 15:52 |
Daryl (A)
mam rychlejsi flasku nez von :) hned 2x :P

28.07.2009, 16:11 |
KaZaN Vy dokážete jednoho vyhecovat k měření kua (o:
HD Tune: ST9320421ASG Benchmark
Transfer Rate Minimum : 30.8 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 88.8 MB/sec
Transfer Rate Average : 65.5 MB/sec
Access Time : 16.0 ms
Burst Rate : 90.7 MB/sec
CPU Usage : 19.1%
HD Tune: ST360015A Benchmark
Transfer Rate Minimum : 13.2 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 42.6 MB/sec
Transfer Rate Average : 36.0 MB/sec
Access Time : 14.6 ms
Burst Rate : 74.1 MB/sec
CPU Usage : 3.9%
Tak jak?? Je uz po smrti nebo jeste zije.
HD Tune: Patriot XT 32GB USB Flash
Transfer Rate Minimum : 27.5 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 30.8 MB/sec
Transfer Rate Average : 29.9 MB/sec
Access Time : 0.9 ms
Burst Rate : 24.8 MB/sec
CPU Usage : 7.8%
někteří zde máte dobrý lenochy, kopírovat něco velkého na disk, kterej maká 30mb/s je utrpení..
Já se opět zastanu Vist. Používám je od začátku a už od začátku s nimi nemám problém ! Nejvíce je pomlouvají ti co je neměli, moje zkušenost. Ikonu dole nemám. Je to prostě problém pouze mezi klávesnicí a židlí. Pokud přeinstaluji PC tak samozřejmě včetně všech ovladačů a Biosu ( pokud je nový ). Ovladače aktualizuji stále, jakmile jsou novější. Teď jedu rok na verzi 64 a také pohoda. Mám upravenou instalačku, vyhozené všechny ovladače, nepotřebné programy, jazyky atd. atd. Visty jsou podstatně menší, instalace trvá chvilku ( oproti slavným XP ) a samozřejmě jsou rychlejší. Při instalaci nemusím nic potvrzovat ( taktéž upraveno ). Spustím instalaci, vrátím se a mám tam čistou plochu. Kompletní start cca. 40s a vypnutí mám nastaveno na 3s ( tam býval dřív problém ). Na co používat vykopávku jako je XP ( 32 ) ? Nepodporuje 4GB RAM a více, Direct X10 apod. Nechtěl bych je ani zadarmo.

29.07.2009, 09:45 |
KaZaN Já teď vidím světlo v tunelu s Vista Business, kdyz na tom pacient neco neuchodi, tak se udela docasne downgrade na XP Pro a ted uz bude moznost i upgrade na opevovany Seven, takze pohoda. Jeste kdyby MS udelal nejakou lidskou moznost upgrade z Vist a XP na Seven, tak bych byl happy ...
Jinka od Ozzy, ty disky tu jsou vesmes flashky a notebookovy disky, tak se nediv ty nerychlosti (o: