Navštíveno 638x

Tak po pár týdnech hledání auta v ČR , jsem začal hledat i venku , tak by mě zajmalo , jak je to s dovozem auta např. z Německa . Asi se to už řešilo , ale jde mi o to , kdo nedávno něco dovezl , aby to pak nebylo na místě jinak :) na co si dát pozor a co vše je potřeba k přihlášení v ČR . Kolik si cca přičíst k ceně auta (poplatky v DE+poplatky v ČR)
Auto bych vezl do ČR po vlastní ose .
Děkuju za radu , nikdy jsem to neřešil a nerad bych to pos.al :D
ze jsi to ty :) cesta s prevozkama = zjistis si jak maj otevreno urady v danym miste, aby nebyl statni svatek. S nemcem pak skocis na urad von to vodhlasi (pokud uz to neni odhlaseny, kdyztak to neva). Tak ty si tam koupis SPZ prevozni, zaplatis za znacky, kolky a pojisteni (vetsinou minimalne 7 dni prevozky az XXX). Ty kolky atd. se pohybujou ruzne ale ja platil v prumeru od 115 do 135 euro za vse. vyrizeny je to tak za hodku. Na uradech jsou vetsinou ochotny a skopec stejne musi s tebou. Tady poplatky je dovozova technicka a to si zjisti kolik stoji na tvym STK :) Jinak nezapomen na dalnicni znamku v CZ
v ČR tě přihlášení vyjde tak na 5.000,- to je cena za dovozovou STK a nový SPZ na uřadě
ale i tak se ti to vyplatí :) už proto že co jsme zatim oblezli tak byl dojeb :)
U nás teď dělají dovozovou STK na OA za 2000.- JInak tady máš nějaké info k tomu
[ Link ]
A pozor na exoty, co jsem treba zjistoval u F150, tak se klidne muze stat ze koupis auto prihlaseny v DE, dovezes a tady Ti to stejne neprihlasi protoze to nema evropskou homologaci, ci co a muze s tim byt hodne problemu...
jo pozor na to, u mojí F150 nemohli hovada na STK najít číslo na rámu a tak mi to nedali.. to že je číslo na palubce když je to americký nemohli pochopit..
Nismo: a co je to za auto ze se neda sehnat tady?
Jinak je fakt ze u amerik delaji strasny problemy s cislama ramu...nechapu..celymu svetu staci kdyz je to ostitkovany jen v cesku to proste nestaci...no jo..
jedná se bud o Volvo s60 nebo BMW , žádnej exot , ale v ČR to je samej exot prodejce a zatím sem nesehnal nic , co by mě vyhovovalo
[ Link ] tihle mivaji kvalitni a pekne vozy. Hlavne ne z nemecka ale ze Svycarska, pro me jedina zeme kde bych koupil auto krome Cr..

28.07.2009, 12:50 |
Rudi Jedno sobě, jedno otcovi. Přijedeš, prohlídneš, koupíš a jde se na úřad.
Pokud je auto již odhlášený, jedeš na dopravák, u kterýho většinou bejvá budka, kde prodávaj značky, jdeš koupit pojištění, cca 80Eur, jdeš na úřad, kde to dáš bábě a ona začne vyplňovat formuláře. Po chvilce ti dá lísteček na zaplacení a snad zelenou kartu s číslem, se kterým běží na chodbu do automatu a zaplatíš správní poplatek( cca 15eur). S tím pak běžíš zpátky do budky se značkama, kde ti značku vyrazej. Značku vezmeš, běžíš zpátky k bábě na přepážku, ta značky zkontroluje, nalepí nálepky, dá ti všechny papíry a odjíždíš. Takhle to je u žlutejch značek na 5dní, u kterejch auto nemusí mít technickou.
U červenejch ti většinou kontrolujou ještě čísla, jsou dražší a máš je na víc dní.
Já teď jezdil většinou jenom na žlutý bo jsou levnější a stejně to pak všechno rychle vyřizuješ, jak přijíždíš.

28.07.2009, 13:14 |
Conan Kindlik: koukni sem, třeba to pro tebe bude řešení
[ Link ]

28.07.2009, 14:06 |
Timbo ale pozor zlute plati jen po DE do zahranici potrebujes ty cervene. proto jsou drazsi. jak udelas pruser na tech zlutejch za hranicema DE tak se v tom povezes

28.07.2009, 15:03 |
Rudi Timbo - nemáš pravdu, pokud jsi ke žlutejm řekneš zelenou kartu( standardně jí už dávaj), tak s tím můžeš aj za hranice. 2 auta jsem takhle letos vezl.

28.07.2009, 15:28 |
Timbo hmm tak uz to asi nejak poupravili. my tak vozili a parkrat nas vychytali a platili sme pokutu pak sme vozili jen na caru a z cary na plate domu.