Navštíveno 623x

Nemáte pls nekdo obchodní podmínky Lan-shopu z posledních dnů? Dnes odpoledne se v nich objevila zajímavá formulka ...
"Pokud není písemně sjednáno jinak, má prodávající právo odstoupit od smlouvy kdykoliv, bez uvedení důvodu a bez sankcí."
Jsem si jist, že ještě v době mé objednávky tuto větu podmínky neobsahovaly...
Díky

29.07.2009, 19:06 |
caras objednal sis a oni to nemaj co?
to je to nejmensi, potvrdili mi jak dostupnost, tak cenu ... problem je, ze vsude jinde je to o 6tis. a vice drasi ... dnes rano totiz AutoCont zmenil cenu (meli chybu a ja to u nich poptaval :-) ) ... a Lan-Shop trosku zaspal :-)
mam potvrzenou objednavku do 15hod tohoto dne, coz pro mne podle podminek znamena, ze je vystavena kupni smlouva
"Odesláním této objednávky jste podali návrh na uzavření kupní smlouvy za podmínek v uvedených v objednávce a v obchodních podmínkách prodávajícího.
Pokud objednávku nestornujete nebo prodávající Váš návrh neodmítne do nejbližší 15. hodiny v pracovní den, dochází k uzavření kupní smlouvy.
O dodávce Vás budeme informovat e-mailem a SMS zprávou v den předání zboží dopravci.
Sledujte proto prosím Vaši elektronickou poštu.
Dostupnost platí pro objednání v pracovní dny do 15 hodin.
Při objednání v pracovní dny po 15. hodině nebo v mimopracovní dny začíná lhůta běžet nejbližší pracovní den.
Např. zboží s dostupností 2-3 pracovní dny objednané v pátek v 18 hodin bude dodáno St-Čt.
Při objednání v Pá do 15 hodin je dodání Út-St.
Při platbě fakturou začíná lhůta běžet následující pracovní den po připsání platby na účet dodavatele.
V mimořádném případě odlišné dodací lhůty nebo jiné změny dodacích podmínek
Vás budeme kontaktovat následující pracovní den po objednání a dohodneme další postup."

29.07.2009, 23:48 |
Daryl (A)
bohuzel nikoho nemuzes donutit ti neco prodat pod cenou. Dokud nemas zbozi doma je na prodejci, zda smlouvu uzavre, nebo ne. Objednavka je porad jen objednavka ...

30.07.2009, 00:50 |
KaZaN To uz se tu resilo a mas to marny, zadny odrbavani nebude.
Daryl : "Pokud objednávku nestornujete nebo prodávající Váš návrh neodmítne do nejbližší 15. hodiny v pracovní den, dochází k uzavření kupní smlouvy." ... objednavka je objednavka a kupni smlouva zase kupni smlouva ...

30.07.2009, 07:47 |
Daryl (A)
Ano. Ale kupní smlouva je uzavřena zaplacením a převzetím zboží. Další dost neobvyklou formou muže byt nejaka písemná smlouva, ale to se u tohoto druhu obchodování moc nevidí.
Tady to asi spíše bude o tom zda to měli skladem za staré (nižší) peníze,tak to možná klidně i prodají,ale jinak toto je ukázka "českého myšlení" odrbat za každou cenu...
Harryp : chapu, ze nekdo nema problem s tim, kdyz mu prodejce libovolne a bez postihu zrusi kupni smlouvu, ale asi jsem jinej ...
nejde ani tak o tu cenu (ikdyz na jeji zmenu meli dle meho dost casu, u ATC ji zmenili do 10hod dopoledne a nasledne i ostatni shopy, co ji mely spatne), jsem s ni smireny (16575,- vs 24062,-) ... pokud by mou objednavku zkontrolovali a zamitli, nedivil bych se, ale oni ji potvrdili a tim by teoreticky mela byt uzavrena kupni smlouva dle nabidky ... tento postup je vysledkem jejich liknavosti ...
určitě tam bude něco jako že změny cen dodavatele a chyby vyhrazeny, u nás se stalo to, že na eshopu byly nový věci a než se k nim udělaly ceny,tak tam bylo 1 Kč a nějakej vychcánek objednal novej mobil za 1 Kč a pak vyhrožoval soudama když mu ho za tu cenu nedáme..
Lukaash: jj, jednou jsi se rozhodnul s nima vyjebat, tak se rozhodne nenechej odradit.
nejhorsi je pak to vysvetlovani normalnim zakaznikum, proc jsou v obchodnich podminkach ty z jejich pohledu nesmyslne a zbytecne pasaze

30.07.2009, 22:45 |
Nismo.Power | Upraveno: 2009-07-30 22:46:45
stejně jak v kamený prodejně tak tady,... pokud budu v tescu a bude tam metrová plazma za 1899kč tak já tu krabici popadnu a pudu s ní na pokladnu kde mi to bud daj ani si toho nevšimnou popř. když si všimnou tak stejně mám nárok se dožadovat ceny která tam byla v dobu kdy jsem to prostě vzal, již jednou jsem tak jednu věc koupil....sice relativně levnou ale řek sem máte to tam za tolik a tolik a já to za to chci, dali mi to a cenu hned opravily protože to koupilo víc lidí :)
tohle to samý, dkyž ti to do 15:00 potvrdily tak jsi v právu pokud samozřejmě nejam něco kouzelnýho v obchodních podmínkách jako že mít nebudou a to co si napsal bych se divil že tam měli před tim to ti napsali asi jen co zjistily chybu :) jediný co shopy takhle zkoušej když udělaj chybu s čímž jsem se taky už setkal (pokaždý jsem měl nárok na odebrání v daný ceně za kterou jsem potvrdil objednávku) tak ti zavolaj a řeknou že zboží už bohůžel neni skladem že tam byla chyba a byl o to takovej zájem že je všechno vyprodaný za tamtu cenu a že moje objednávka byla v těch na který se nedostalo....... xkrát se mi povedlo dostat i víc kusů za špatnou cenu, jednou třeba 20ks sluchátek po 69kč přitom cena byla 699 :) normál prostě poslali a hned na to cenu změnili :)
to samý jako když si objednám věc XY která neni skladem tak v okamžik kdy objednám je cena za kterou jsem objednal daná a nesmí se změnit i kdyby věc byla skladem v době kdy bude stát 2x tolik, já uzavřel objednávku za tolik a tolik a to je cena podle který se musej řidit i kdyby to za tu cenu nesehnali ať už se zdražilo nebo šel kurz nahoru :)
bejt tebou nedám se a regulérně s nima vyjebej pokud tě netíží svidomí že obchodník co to odcvak to bude mít ztrženo z platu neb dobře vědi že na to máš nárok jen se snažej z toho ted dostat :)
mycTD ... promin, ale neprijde mi normalni, mit v podminkach, ze muze prodejce jednostrane a bez udani duvodu kdykoliv odstoupit od smlouvy ... mozna jsem vcerejsi, ale jeste jsem to nevidel ...
kolik takovych prodejcu znas ty?
evidentne nejsem jediny :-)
[ Link ] skoda ...