Navštíveno 641x

Zdravim pánové, mám takovej dotaz. Doslechl jsem se že na řidičkák skupiny B mohu řídit i tu nejmenší motorku. No teda spíš mopeda, respektive AM a to i přes to že nemám tuto skupinu označenou v řidičáku. Co je na tom pravdy??
jo můžeš na malý motorky s konstrukční rychlostí do 45km/h

05.08.2009, 08:47 |
Maxík To sis dělal řidičák kdy? Dřív to platilo, k béčku ti automaticky připsali do řidičáku do záznamu skupina "A" pouze do 50ccm. Pak to tuším zrušili, takže pokud to nemáš napsaný v řidičáku tak asi ne, nebo se zeptej na dopravce...

05.08.2009, 08:52 |
Kesam Jako petura změnily to takže mužeš do konstrukční rychlosti 45km/h a nemusíš to mít zapsané v ŘP stačí jen B je to změněné asi tak cca 2 roky :-)

05.08.2009, 11:58 |
X-sat (M)
Potvrzuji slova Kesama a důkaz k tomu ;-)
[ Link ]
wow tak toe supr, můžu legálně vytáhnout babetu :-D Jinak dííky moc.
Takže pánové, já si minulý týden koupil cbr 600f samozřejmě otevřenou ale v TP má jen 25kw, dneska mě shodou neštastných okolností brali policisté dopraváci.Samozřejmě že vlastním jen opravněni B a C, Áčko nemám žádné, teprve se ho chystám dělat, no asi po hodinové lustraci a telefonování s magistrátem, zjistili že na skupinu B můžu normálně tuhle moto řídit. Už jsem byl docela posraný,jelikož by se jednalo o trestný čin, ale jelikož zákon zní tak že na oprávnění sk.B můžu řídit motorové vozidla (není psáno jednostopé ani dvoustopé) s vyjímkou motocyklů přesahujících výkon 25kw a s poměrem výkon/váha,kde to taky splňuju a vlezu se do limitu,takže jsem nakonec vyvázl jen s pokutou za rychlost. Ještě ted' tomu nevěřím,ale je to tak, dopraváci to sami nevěděli a dokonce ani jejich vedoucí který snima byl na projížd'ce.Takže asi tak :DD
kuwa...........že bych si na starý kolena koupil 6ti-kuli?
jak se na to tváří páni X-sati?
tak dokonce do 25KW jo? No začíná se mi to líbit
tak opět jiný kraj - jiný mrav :o)))
nechápu jak se sk.B můžeš řídit 600ccm ?
když jsem loni na podzim měnil řidičák za nový, tak jsem k Béčku dostal A do 50ccm a manželka už k Béčku neměla nic, tak jsme se ptali jak to je:
já když jsem měl dřív A do 50ccm, tak to stále platí
a manželka když má jen Béčko, tak může na motorky s konstrukční rychlostí do 45km/h
takže opravdu nechápu jak s Béčkem můžeš na "velký" motorky :o)
Sám sem na to čuměl, sprvu něvěděli ani dopraváci, něvěděli ani na magistrátu,ale je to prostě "asi" tak.V zákoně to tak je napsáno a at' si ho čtu jak si ho čtu tak z toho prostě chápu to ,že můžu.Oni mi to tam ještě vysvětlovali,že to propočítavali výkon/hmotnost a že jsem stím v normě.Nevím nechápu policajt nejsem :)

05.08.2009, 16:46 |
X-sat (M)
Klasika bordel ve všem :-)

05.08.2009, 16:55 |
luda551 | Upraveno: 2009-08-05 16:56:06
kurwa ted sem z toho magor takze jak to je?to muzu mit i 750ku co má 25kw?s ridicak na B?

05.08.2009, 17:58 |
Sau tomi666 : Buď rád že narazils na totální tupce, protože nic takového řídit nárok nemáš !! k Béčku možeš řídit podle data vydání papírů buď motorku do 50ccm nebo do 45 km/h. V žádném případě ne 6ti kilo apd.
4) Řidičské oprávnění skupiny B opravňuje k řízení
a) motorových vozidel, s výjimkou vozidel uvedených v odstavcích 2, 3 a motocyklu o výkonu nad 25 kW nebo s poměrem výkon/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg nebo motocyklu s postranním vozíkem a s poměrem výkonu/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg, jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg a s nejvýše 8 místy k sezení, kromě místa řidiče; k tomuto motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 750 kg.
Odstavce 2 a 3 sů tyto :
(2) Řidičské oprávnění skupiny A opravňuje k řízení motocyklů s postranním vozíkem nebo bez něj.
(3) Řidičské oprávnění podskupiny A1 opravňuje k řízení lehkých motocyklů o objemu válců nepřesahujícím 125 cm3 a o výkonu nejvýše 11 kW.
taky si myslím, že jsi měl víc štěstí než ty esembáci rozumu :o)))

05.08.2009, 21:14 |
X-sat (M)
Vždyť to píšu, bordel na bordel :-(

05.08.2009, 21:17 |
Kesam To snad nejni ani možné co píše tomi tak to je teda bordel jako kráva opravdu jelikož to do Bčka nespadá ani hovno do 25kw mám třeba osobně já.
vymejslej si samy picoviny kde jsou ty krasny leta kdyz jsem delal skupinu A bez omezeni v 17ti letech s povolenim rodicu :-)

05.08.2009, 23:10 |
xid Kdyt je to jasne napsany v prispevku Saua:
4) Řidičské oprávnění skupiny B opravňuje k řízení
a) motorových vozidel, s výjimkou vozidel uvedených v odstavcích 2, 3 a motocyklu o výkonu nad 25 kW nebo s poměrem výkon/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg.....
a v odstavci 2je napsano:
(2) Řidičské oprávnění skupiny A opravňuje k řízení motocyklů s postranním vozíkem nebo bez něj.
Tzn. podle me ze s B muzu ridit vozidla s vyjimkou motocyklů s postraním vozkem nebo bez

05.08.2009, 23:16 |
Kesam To jsou pičovinky kdoi se vtom má vyznat.

05.08.2009, 23:32 |
Kmoda měl si víc štěstí než rozumu,vypadá to že páni policajti v tom zmatku pozapomněli na ty odstavce 2 a 3 podle kterých nesmíš