Navštíveno 4220x

...jak donutit vinnika aby ohlasil pojistnou udalost svoji pojistovne.
Zdar chlapi, mam dotaz viz vise. Otec asi pred mesicem mel nehodu kdy mu cikan nedal prednost na krizovatce. Policajti mu do telefonu rekli, ze neprijedou jak tam neni nikdo zranenej nebo mrtvej. Takze to sepsal s nim do formulare. Dokonce je ji pojistenej to uz sem overoval na netu. Jenze problem je v tom, ze on tu udalost nebyl nahlasit na svoji pojistovne (CSOB) a tak to pojistovna proste nechce resit. Uz auto byl okouknout jejich likvidator, ale prej dokud to on nenahlasi tak oprava bude jedine za svy. Je tu nekdo kdo s tim ma nejaky skusenosti jak ho donutit aby to nahlasil nebo co se ma v takovym pripade delat? Je na tom podle likvidatora skoda 50tis, prece to nebude platit muj otec ze svyho? A navic kdybych mu nepucil ja auto tak kdo vi jak dlouho chodi pesky :-(. Diky za kazdou radu.
Kadel
pokud ten vinik nesepsal cestne prohlaseni, tak mas smolika a nijak nemas sanci to poresit... mel jsem to same... pojistovna proste ceka na to, nez se ten druhy prijde nahlasit, takze je to vlastne slovo proti slovu. Jedine je zapotrebi na miste sepsat cestne prohlaseni a pak s tim muzes jit k soudu a mas jistotu, ze ty penize dostanes... jinak proste nic....
to MiniMike: nevim jestli sepsali nejaky cestny prohlaseni, spis bych rek ze ne, normalne vyplnili ten formular co se ted musi vozit od novyho roku nebo od kdy. Otec musel z toho cikana vypacit papiry, protoze jemu to bylo suma fuk. Kurnik prece musi existovat nejakej postup. To az priste nabouram ja tak nemam proste jenom oznamovat pojistou udalost na svoji pojistovnu a sem v klidu? To se mi zda divny

07.08.2009, 16:28 |
cuir tak zaprve policajt kdyz uz ho zavolas ma dojet...bohuzel tvuj otec mel smulu ,ze narazil na nejakeho lineho kretena co opravdu pomaha a chrani.
Za druhe pojistovna by se mela pripadem zabyvat ikdyz to vinik nenahlasi.
Pokud mas od nej opravdu podepsanej a spravne vyplnenej evropskej protokol o nehode tak je pojistovna povina se pripadem zabyvat a tobe poskytnout pojistne plneni.
Je na pojistovne CSOB aby vyzvala a donutila vinika aby to take nahlasil.
Pokud pojistovna bude stale odmitat hnout prstem tak jim pohroz, ze se obratis na ceskou kancelar pojistitelu ,ze pojistovna porusuje zakonem dane postupy pri plneni skodni udalosti.
Pokud to nezabere tak se na ceskou kancelar pojistitelu obrat.
Tohle je informace od otece pritelkyne ,ktery dela pojistovaka jiz mnoho let pro pojistovnu uniqa.
Jeste mi rikal, ze pokud to ten cigos podepsal tak souhlasil s tim ,ze je vinik a tim padem uz to nemuze poprit ani vzit zpatky. Pokud vsak ten protokol nemas podepsanej a nebo nesedi s podpisem na obcance tak to bude tezkej boj.
Kazdopadne napis jak si dopadl...respektive tvuj otec..

07.08.2009, 16:30 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2009-08-07 16:32:09
Nj, idiocie v Čr, nevím, proč by to měli oznamovat oba, stačilo by dle mě 1 a pojišťovny si to na základě toho protokolu sami vyřeší. Zkus ukecat svou pojišťovnu, ať ti pomůže to řešit a nebo apeluje na ČSOB ať si to u cikána sama ověří. A nebo pak jedině na ČKP...
Každopádně všechny doklady schovávat, jednou mi cikán urazil zrcátko, vše se sepsalo, tenkrát ještě s nehoďákama, a dostal jsem prachy asi za 2 měsíce. Ovšem za 2 roky mi přišel dopis od pojišťovny, že jsem byl viníkem té nehody a že jim mam zaplatit nějaké prachy. Tak jsem jim poslal doklady a byl klid, ale řekli mi, že nemít ty doklady, tak jsem to musel zaplatit. Fakt nechápu.....
Jo a tu moji událost jsem hlásil jen a jen já své pojišťovně a viník to ani nehlásil a taky to vyřešli bez keců....

07.08.2009, 16:31 |
cuir jo a jeste jedna vec....pojistovny se desne boji ,kdyz reknes ,ze pokud nebudou komunikovat s tebou tak ze kontaktujes sveho pravnika ,ktery te bude v teto problematice zastupovat, ze sis vzpomel ,ze mas pojisteni ,ktere pokytuje i pravni ochranu. tohohle se prej pojistovny hodne boji. tez informace od otce pritelkyne.
to cuir & Hightower: diky, podepsany to udajne ma, jestli stejna jako na jeho obcance to nevim, jeste prej tam bylo neco jako ze to auto mel puceni od nekoho z rodiny, nevim jak to bylo, sem mimo CR, ale sem fakt nasr*nej ze se tohle musi resit, otec je poskozenej (resp.ono je to psany na mamu, ktera jela s nim protoze ji odvazel na dovcu) a jeste s tim bude mit takovy litani. Posle mi nascanovany dokumenty a pristi tejden to asi zacnu obtelefonovavat. Chtel sem vedet jak to vubec funguje, jeste sem zadnou bouracku neresil.
Diky Kadel

07.08.2009, 16:54 |
Rudi ty máš jako poškozenej si vyžádat z povinnýho ručení viníka právnickou pomoc, případně si vyhledej firmu, která se zabejvá vyřízení havárek. Oni by za tebe veškerý podklady měli vyřídit a i auto nechat spravit. Následně si ty peníze sami vymůžou od pojišťovny.

07.08.2009, 17:16 |
cuir nehodu jsem mel nedavno...cca tak dva mesice zpatky, byl sem poskozeny nikoli vinik a to co te ceka tak tohle je jen slabej odvar...na konci zjistis ,ze si na tom prodelal. Jeste zalezi jestli otcovi daji auto na totalku a nebo se bude opravovat..pokud na totalku tak se priprav na to ,ze prodelate aji gate...ja mel tu smulu ,ze sem mel stare auto a skoda byla takova ,ze to slo na totalni skodu..takze sem pekne protekl :( a nenadelal sme nic...toohle je birokratickej zajebanej stat

07.08.2009, 17:21 |
cuir nehodu jsem mel nedavno...cca tak dva mesice zpatky, byl sem poskozeny nikoli vinik a to co te ceka tak tohle je jen slabej odvar...na konci zjistis ,ze si na tom prodelal. Jeste zalezi jestli otcovi daji auto na totalku a nebo se bude opravovat..pokud na totalku tak se priprav na to ,ze prodelate aji gate...ja mel tu smulu ,ze sem mel stare auto a skoda byla takova ,ze to slo na totalni skodu..takze sem pekne protekl :( a nenadelal sme nic...toohle je birokratickej zajebanej stat
to cuir: totalka to neni, je to 2 roky stary auto, bude se to muset opravit.
to rudi & NP: diky za radu, zkusim pozjistovat
Kadel
tak tenhle papir by mel dokazovat ze Demeter uznal vinu, plus podepsanej zaznam o dopravni nehode akorat to proste nikdo nenahlasil na pojistovne. Jeste de o to ze nahlasit by to mel bejt asi majitel, ale boural to nekdo jinej,tak kdo vi jestli mu to vubec rek.

Česká podnikatelská - zas problém. Co znám lidi, kterým tahle pojišťovna měla dávat nějaký peníze, vždycky narazili na nějakej stupidní zádrhel. Říká se, že peníze z týhle pojišťovny nejsou pojistné plnění, ale mzda za běhání ode dveří ke dveřím.
ty woe Syrovice, si delas prdel, nejvetsi ghetto u Podboran :-) jmeno taky mluvi za vse
to sprath: no platit by mala CSOB u CPP to mame pojisteny my.
to rajdlos: jj, tam snad ani nikoho jinyho trefit neslo :-)
na tyhle zmrdy plati jen to ze me po nehode boli hlava a benga tam mas hned .........

08.08.2009, 11:13 |
mourl Mě likvidátor řekl že pokud se napíše viník do toho evropského zaznamu o nehodě a on to podepíše,že to viník už nemusí ani hlásit.Poj.Generali. A mě to teda snad uzná.Uvidíme ale mluvil jsem s ním a říkal že snad jo.
Tenhle papír ti stačí k tomu, aby ti to zaplatili, nepotřebuješ, aby to nahlásil.
cuir: Na čem jsi prodělal?
Já znám tomáše demetera a taky pěknej grázl, třeba to sou příbuzní.....
On taky napálil v ulici mezi panelaky do řady aut, mala ulička a jel tam 100km/h a podcenil se, nezvdládl odbočení a sejmul pár aut.
Chodil semnou do třídy, než propad ,,, a chlubil se tim, jak naboural, asi se cejtil jako frajer, prostě magor.
takze dneska sem mluvil s likvidatorem a ten mi rek, ze dokud to ten vinnik nenahlasi tak pojistovna to nebude plnit a jeste mi rek ze nejlepsi je abych ho capnul a donutil na tu pojistovnu jit (kua to si delaj prdel), kdyz sem mu rek o DAS a pod tak rikal ze ty si s tim asi moc neporadi.
Pak sem jeste volal na CSOB hot line, kde sem dostal stejnou odpoved, ze dokud neprijde cikan rict ze to udelal tak nic neplati. A kdyz sem rek ze mam ten papir od nej podepsanej viz vise, tak mi rekli ze ho nemaj a at jim ho poslu, tak sem to pred chvili udelal i s poznamkou ze to budu resit pres nejakou as.sluzbu, kdyz nevyhovi, ale moc tomu nedavam. Mluvil sem s i jednim clovekem z tyhle asistencni sluzby a rikal ze tenhle papir by mel stacit jako dukaz o vinne. Jinak vsichni radsi jak rika pepe689, radsi priste zavolat polise ikdyz je to jenom skrabnuti. Tenhle zakon to musel vymyslet fakt debil (jak vsechny v tyhle republice). Za chvili abych vozil pravnika jeste aby mi overoval podpisy.grrrr.
to NPova: takovejch Demeteru bude behat po republice halda a pribejvaj. A vetsina si ze zakonu moc nedela :-(
Kadel

10.08.2009, 13:24 |
Rudi Nebo jednoduchý ponaučení pro příště jako to udělal kámoš. Hnedka u nehody volal na pojišťovnu a nahlásili pojistnou událost, co se komu a s čím stalo.
Jinak asi DS a vyrazit za demeterem.
tak prave prisla odpoved z pojistovny ze papir je dostacujici, takze to vypada, ze bud tam ten papir fakt nemeli a nebo vyhruzka reseni pres as.sluzbu a CKP fakt funguje. Tak uvidim. Az pude auto do servisu tak dam vedet jak to dopadlo. Diky vsem za rady. Bude se mi to hodit pro priste (snad to teda nebudu potrebovat)
Kadel
aspon že to dopadlo, pro příště ponaučení sepisovat pouze evropskej protokol o nehodě popř. ke všemu volat policajty a hotovo..... takhle si demeterovi ušetřil body a pokutu

10.08.2009, 14:44 |
Lefi Česká podnikatelská....s něma už jednat opravdu nikdy nechci,to tě lituju :)

10.08.2009, 16:10 |
cuir tak gratuluji...ono spis se tvarili ,ze ten papir nemaji a cekali nez na ne poradne vlitnes a kdyz videli ,ze vis co rikas a ze se ohanis spravnejma terminama tak si rekli ,ze uz radeji zacnou neco delat nez z toho budou mit pruser.
Jak sem uz psal, NENI tvoje povinost primet vinika aby to nahlasil...to je POVINOST pojistovny vinika a je na nich aby ho donutili aby to podani udelal, ale nema to mit vliv na pojistne plneni.
Je jasne ,ze pojistovna nechce plnit ...kazdej radeji bere nez dava. Tak sem rad ,ze se ti to povedlo vyresit a hodne zdaru na dalsi reseni s opravou.
to cuir: jo byl to dobrej tah s tou CKP apod. díky.
to NP: ten evropskej protokole o nehodě jim právě nestačil, až když sem jim poslal to prohlášení podepsaný že souhlasí s vinou tak teprve se rozběhli. Ale jak rikam radši příště bych ty policajty tam dotáh když vidim jak je to nejistý všechno.
Kadel
Vyhrožováním ČKP to rozhodně nebylo, ta nemá žádnou pravomoc a ani sílu cokoliv řešit. Natož nějak trestat. Takže tím to rozhodně nebylo. Evropský záznam o DN bohatě stačí, jen musí být správně vyplněn a musí z něj být zavinění někoho jasné. Pokud to tak nebylo, nedivím se, že jim nestačil.
A pojišťovna nemá povinnosti přimět viníka, aby škodnou událost hlásil. Je povinností poškozeného, aby svůj nárok uplatnil a prokázal! Pojišťovna má povinnost událost šetřit a v případě prokázání nároku je zaplatit.

11.08.2009, 14:52 |
cuir SilverGhost: nic proti ,ale nemas prvadu. Pojistovna ma ze zakona povinost donutit sveho klienta aby se vyjadril ke skodne udalosti.
Tuhle informaci sem si nevycucal z prstu ,ale mam ji primo od pojistovaka jak sem psal vyse.
A to ze CKP nema pravomoce je tez blbost, protoze na co by pak asi tento urad byl?
Take jak sem psal tak se pojistovny hodne boji kdyz ma clovek k havarijnimu pojisteni jeste pravni ochranu, kterou mu poskytuje jeho pojistovna.
Ty pojistovny to proste zkousi kdo se sebou necha vyjebat a kdo ne a kdyz vidi ,ze vic vo cem mluvis tak se radeji pohnou nez aby meli problem.
Nevim kde si na tyhle veci dosel , ale je to bblost.
jinak samozrejme idealni stav je zavolat policajty a je klid. Kdyz policajty zavolas tak maji povinost prijet. idealni je nahlasit zraneni ikdyz nikdo zranenej neni, to ze te boli krk a nebo hlava si vymyslet muzes vzdycky a nikdo ti to nedokaze a pak tam ty liny bengaci musej dojet uz na stoprocent.
Ja mel vyhodu ,ze sem mel velkou skodu..takze sem to mel s setrenim policie.
ČKP je garanční fond likvidující škody nepojištěných vozidel a vymáhající peníze z lidí, kteří si vozidla nepojistila. Nad pojišťovnami nemá žádný dohled a tudíž se ho pojišťovny nebojí. Takže nejspíš jsi asi ty ten, kdo neví, o čem mluví.
A zajímal by mě ten zákon, ve kterém je to napsáno, předpokládám, že mi napíše konkrétně ve kterém to je.
Díky moc
jo jen detail... to ze demeter ridil auto ktere nebylo jeho tak vznikla skoda nekomu dalsimu (otec kadla taky ridil "cizi"auto) a nemela by k tomu teda policie prijet taky? tusim ze u tech aut na leasing/sluzebaku se to nejak resilo ze by tam mela byt policie vzdy? ale mozna sem to jen spatne nastudoval a cajti jen v pripade zraneni (taky ti muze demeter prijit jako nacamranej, to kdyz reknes tak by asi taky meli prijet)
jo a bavil sem se taky s pojistovakem a rikal ze spousta pojistoven zkousi na klienty kde co na co nemaj narok.. kdyz se necha tak ustrej, kdyz je tvrdej tak to nakonec zalepi, dokonce tvrdil ze amortizace u stare kary atd z povineho je taky kravina, ze kdyz clovek jde tvrde za svym tak i to uhada... ale jak sem nkoupil tak prodavam....
to assassin, taky sem o tom premyslel, za tam jsou jiny ridici nez vlastnici. Ale otec ty policajty volal a kdyz zjistili ze nikomu nic neni, tak rekli ze nikam nepojedou.
Jinak co sem se vcera bavil s tim clovekem z ty firmy tak rikal ze auta mladsi 5ti let a do 100tis km by meli bejt bez amortizace - hrazena plna vyse skody. Je to fakt k posr*ni, clovek za to ze nic neudelal tak ma jeste starosti a litani a pak ani nedostane svy auto zpatky ve stavu v jakym bylo nez ho nekdo trefil, tim myslim tu amortizaci dilu u starsich aut :-(
Kadel
To assassin: To bylo dřív, teď po změně a zvýšení limitu nehody na 100 000,- Kč je to už ze zákona tuším pryč.
Ohledně amortizace: kravina to není, zákon hovoří o tom, že se musí uhradit skutečná škoda. Bohužel je těžké prokázat, jaká je skutečná škoda a náklad na opravu je jím jen málokdy. Když většina českého národa si auto opravuje u kůlničkářů, aby to měla co nejlevnější, ale po nehodě jedou do autorizovaného servisu (co bych nejel, pojišťovna mi to zaplatí), tak se pak nemůže divit, že mu to nechtějí zaplatit. Věřím tomu, že kdyby uvedené vozidlo jezdilo jen do autorizované opravny a u soudu si to prokázal fakturami, pak by skutečná škoda byla faktura za opravu v uvedené opravně. Ale pokud si tam nárazník dával starší, protože sis ho naboural sám a teď si tam po nehodě chceš dát novej, tak asi nemůžeš čekat, že ti ho pojišťovna proplatí.
Vzhledem k tomu, že všechno toto je teorie a optimální stav a doklady si schovává málokdo, je tu znalecký standard, podle kterého se má škoda spočítat. A ten mluví jasně. Pokud ale jsi schopen prokázat, že to tak není, pak máš navrh.
tak po tejdnu novinky. Dneska se to vezlo do servisu a opet ten samej scenar, manik ze servisu volal do pojistovny a tam mu rekli ze to neni kryty. Tak nevim jestli si ze me na hotline delaj prdel, kdyz mi rekli ze uz je vsechno v pohode a auto se muze dat opravit
Kadel