Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Bandit,Fazer,Hornet? HELP

o Navštíveno 1371x o
o 10.08.2009, 22:41 | Timbo
zdar vespolek. manzelka me ukecala a bude si delat ridicak na masinu. pro zacatek chceme malyho nahace ale ja 4val nikdy nemel a tak si necham poradit. zatim 600 ccm vic nechci. nemam s temahle trema masinama zadne zkusenosti. muze mi nekdo rict jakou jo jakou ne a proc? kolem rv.2001 a vys, starsi nechci. diky za reakce

o 11.08.2009, 00:46 | koren
jestli to chapu dobre, tak to ma bejt prvni masina pro slecnu?
tak jestli se ji chces zbavit, tak cokoliv z toho co jsi napsal...
o 11.08.2009, 07:52 | Lukaash
Timbo : dle me ani s jednou z vyse jmenovanych neslapnes vedle. Motory jsou osvedcene v XX tisicich predchozich motocyklech (GSX600F, FZR600R, CBR600F), ale osobne myslim, ze je to na zacatek trosku silna kava (mozna krome Bandita, ale i tak) ... co treba koukat po XJ600, Monster 600/750, ER5, GS500E, CB500?
o 11.08.2009, 09:00 | sotek
Jako lukaash, mám ER5 a spokojenost. Navíc pokud je manželka drobnější postavy, na ER5 se dělá snižený sedlo.
o 11.08.2009, 09:36 | koren
ja jeste doplnim Lukaashe - z vykopavek kawa gpz a z novejch cbf500
o 11.08.2009, 09:37 | Vencaf
taky si myslím, že jako první motorka pro holku je vhodnější něco lehčího, za mě doporučuju Honda CB500 (nebo CBF), jestli se cejtí na silnější čtyřválec tak Horneta
o 11.08.2009, 10:00 | Lukaash
o 11.08.2009, 10:22 | MaSuZaPi_Honza
jestli je to pro holku a první motorka a měl bych koukat jenom na tvůj výběr, tak nejlíp se jí bude jezdit na Banďourovi,protože je slabší, ale za sebe bych asi vzal horneta.
o 11.08.2009, 11:50 | AllInOne
Zdarec, přesně mezi těmato motorkama jsem se rozmejšlel nedávno, je tu někde i topic. Hodně lidí říkalo, že je 6ti kilo moc na začátek, dřív jsem takto na ničem nejezdil,ale naprosto v pohodě. Prostě to ovládáš pravou rukou,tečka.

Já vybíral spíš podle kusu, bylo mi to celkem jedno co to je, nakonec jsem troufám si říct koupil mooc hezkýho bandita. První majteli, serviska, vypadal dobře vzhledově, najeto 6000km. Moc jsem tomu nevěřil, bál jsem se že s tím dojedu do servisu a borec řekne že je to zbořka.

V aut. servise mi potvrdil že je vše v pořádku, že stav je opravdu dobrý. Nechal vše potřebné vyměnit, najel jsem 5 000 km a spokojenost jako blázen. Umí to jet rychle, sílu to má...i kdžy teb co je zvyklej na litra tak řekne shit.

Pokud by ses rozhodl a chtěl bandita, možná by byl můj na prodej.

Co mě ale udivilo, tak všade píšou spotřebu tak 6 litrů, u hornetů 7. Jezdím tak nějak normálně, žádný raplování a vždy se vlezu do 5ti litrů,což jsem tomu nechtěl ani věřit.
o 11.08.2009, 12:17 | Lukaash
AllInOne : jde o to, ze s nizsim vykonem a krouticim momentem neni takove riziko krizove situace a zacatecnik si nemusi tolik hlidat pravou ruku ale spis se venovat samotnemu rizeni a okolnimu provozu ... az si zvykne na ovladani motorky, osvoji si jizdu v zatackach, spravne razeni atd, neni preci problem jit dal :-) zvladnout se da skoro vse, ale s necim je to proste jednodussi :-)
o 11.08.2009, 12:37 | AllInOne
Já jsem na fazeru ani na hornetu nejel,ale ten rozdíl, když se dívám na ten odkaz co si dal není, že by ten bandit vněčem moc zaostával. Je to svižná motorka, myslím si že i celkem dobře ovladatelná.

Já teď koukám po SV1000, najeto toho moc nemám za život, ale jak mě lidi děsili ze 650tky, tak naprosto v pohodě, pokud člověk nerapluje.
o 11.08.2009, 16:21 | Timbo
tak je jasny ze ze zacatku ji to uskrtim na cca 35ps skrtici sada je k sehnani kdekoli a stoji kolem 100€ to neresim. manzelka je mala ma cca 160cm a je baculka a sily ma azaz takze ze by to neubalancovala se nebojim a zaklady uz ma ode mne na bigovi jezdila sama po letisti a na varadero si musim sednout za ni pac nedosahne na zem, ale jak se rozjede tak uz vali jako fik :-) a slabsi nez 6ku nechci pac na tom budu sem tam jezdit i ja .-)
dnes sem byl projet fazera a bandita a jak mam suzuki rad tak zatim z techto dvou pada volba jasne na Yamu.
o 11.08.2009, 22:21 | Gerry-205
Dovolim si vstoupit jakožto majitelka CBR600RR 05 a pisatelka do MOtohousu.
Někdy ke konci roku jsem dělala pár přehledů mašin do časáku. Zkopíruju. A jinak nesouhlasim s korenem. Každá moto je v pohodě když máš hlavu na krku. Začala jsem jezdit na fárošovi a teď mám výše zmiňované už 3 roky. V pohodě. A zrovna Hornet je třeba jak jehňátko.

1) Yamaha FZ6
starý Fazer byl poměrně mohutná motorka, FZ6 je pro kočky vhodnější
v dostání ve dvou verzích – S2 s 98 koňmi trochu zlejší
rovnoměrný nárůst výkonu u čtyřválce je asi vhodnější
výška sedla 795 mm
rozumná koupě je v rozmezí 100 – 110 tisíc za ročník 2004

2) Ducati Monster 620
se štíhlou dvouválcovou stavbou a sedlem 770 mm nad zemí vhodná i pro ty nejprťavější bikerky
motor-dvouválec s neškodným výkonem 60 koní
v porovnání s ostatními tady tvrdší motorka
stejně super je také jeho nástupce Monster 695
rozumná koupě je v rozmezí 120 – 130 tisíc za ročník 2004

3) Suzuki GS 500
tak na té už se naučilo jezdit několik generací motorkářů a motorkářek
jednoduchá stavba, řadový dvouválec – úzká motorka, takže i přes sedlo 790 mm stále dosáhnete
hmotnost jen 173 kg
obrovská výhoda v nízké ceně ojetin
komu se nelíbí, může sáhnout po kapotované verzi F
rozumná koupě je v rozmezí 70 – 80 tisíc za ročník 2004

4) Moto Guzzi Breva 750
pokud někdo touží po italské eleganci a něčem trochu netradičním
48 koní nikoho nevyděsí
sedlo 790 mm – va nabídce snížené (tak jako u ostatních) 760 mm, které se jmenuje Lady sedlo:-))
skvělé ovladatelnosti pomáhají uzoučká kola (130 guma vzadu, 110 vpředu)
rozumná koupě je v rozmezí 120 – 130 tisíc za ročník 2004
o 11.08.2009, 22:31 | Cenda | Upraveno: 2009-08-11 22:34:48
na Itala by mel mit clovek srdce a penezenku, vetsina lidi z okoli s Ducati a Moto Guzzi lita po servisu. Extreme to schytal kamarad s 999, za 330 koupil, 50 v dilech behem chvile nasypal a zas prodal, neustale v tom lezel.
Jinak nic proti, krasny motorky.

Klidne bych ji na pul sezony/sezonu koupil stary GSo, at si chvili lita a nauci se zakladni grify. Pak to zas bez ztraty prodas a pripadne ti neni lito kurveni drahyho stroje.
o 11.08.2009, 22:51 | Lukaash
Cenda : sportovni Ducati bych sem moc nemichal ... na zacatek to pro vetsinu zacinajicich neni zrovna nejstatsnejsi volba :-) sam ted jezdim 749 a vim, ze bez zkusenosti bych si tu motorku neuzil jako ted ... je to tvrdy, jak podvozkem, tak charakterem motoru, jizdni pozice hodne zatezujici ruce (z zatackach to vubec nevadi, ale to je u zacinajicich vetsinou prave ten problem, ze ji tam tezko dokazi vyuzit a uzit), atd ...

a jednoduchy vzduchace a´la M600 apod nijak zvlast narocny na udrzbu nejsou ... pokud clovek dodrzuje servisni intervaly :-)

jsem sam zvedavy, co nakonec zvolite :-) (FZS600 je z uvedene trojice muj favorit :-) )
o 11.08.2009, 23:35 | Jindrs
a co treba SV 650?Bezudrzbova motorka vhodna jak pro zacatecnika tak pro pokrocilejsiho jezdce
o 12.08.2009, 07:48 | Cenda
Lukaash> ja jen po tom, co vidim v okoli, bych si Dukarnu doma akorat vystavil, tot vse :-)
o 12.08.2009, 09:05 | koren
Gerry-205: jenze ono to neni jen o tom ze treba gs oproti fz6 odpusti spoustu chyb. takze jen zopakuju to co psal cenda - servis, ztrata ceny pri dalsim prodeji, cena dilu/doplnku...
o 12.08.2009, 19:25 | Gerry-205
Koren: ja reagovala na too:))
11.08.2009, 00:46 | koren
jestli to chapu dobre, tak to ma bejt prvni masina pro slecnu?
tak jestli se ji chces zbavit, tak cokoliv z toho co jsi napsal...
s tim nesouhlasim.....
co se týče servisu, to musís kazdou masinu. Kazda te neco stoji.A doplnky? To kdyz chces tak je koupis ale taky na kazdou masinu. Je fakt ze ja bych sii treba itala neporidila jsou narocnejsi na ten servis ale spise manuelne nez financne:))

cenda: je fakt že GSem nic nezkazíš.
Mam kamarada kterej jedno prodava. Jestli chces zkontaktuju vas.
o 12.08.2009, 19:51 | Cenda
hodne lidi to prvni sezonu, kdyz zacinaji, zahodi. Sem tam jim i upadne z ruky, nebo udelaj jiny hovadiny. Proto si myslim, ze stary GS na tu jednu sezonu pro uplny zacatek je idealni, tolik to neboli.
o 13.08.2009, 12:07 | Lukaash
Cenda : souhlas ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.387 sekund.