Navštíveno 558x

15.08.2009, 15:14 |
choze lidičky vyzná se tu někdo v plovoučkách, co se týče kvality a na co si dát pozor.
Ď.
Ja nevim, ale po zkusenostech bych si plovoucku uz nedal. Zmenil jsem nazor na lino, co se ted dela vsechno mozny. Radsi si priplat, bude drevenou podlahu nebo kvalitni lino.
Drevo je mrcha porad jenom chodim a uklizim a co se jedna o kvalitu?To je ruzne fotr ma plovoucku za 100kc metrak ja za 300kc a zadnej rozdil v tom nevidim mozna financni:o)

15.08.2009, 17:42 |
Bulík | Upraveno: 2009-08-15 17:50:39
Ahoj,
Jen tak pro zasmání.Ženská chtěla plovoučku,moc se mi do toho nechtělo,ale znáš to.Kdo to má furt poslouchat kecy,kdy už to bude a tak.Inu dal jsem tedy plovoučku.V momentě kdy se po ní poprvé prošel pes bylo jasné to na co jsem upozorňoval.Klapalo to.Jak chodil tak mu o to drncaly drápy a ten zvuk byl příšernej.Zvlášť v noci.Přitom sem dal miranol,zkrátka vše jak má být.No za dva měsíce sme toho měli plný zuby a šla ven.Koupily jsme marmoleum a pohoda-super a už bych neměnil.
Takže se přikláním k názoru jako má tappaja.
Vím,že pojem lino je trošku profláklej,ale zapomeň na doby minulé.Teď je výběr,kvalita a design uplně jinde.
Podívej se i na to marmoleum.
choze: v obyvaku mam prumernou podlahu za 400 metr a na chodbe mam uplne nejlevnejsi mrchu co jsem tehdy sehnal za asi 110 metr a na to ze stala tak malo tak i po 2 rocnim pouzivani nikde zadny problem akze bych se toho nebal, otazkou ovsem je pokud pouzivas psa, tam je potreba si priplatit aby to bylo neco kvalitnejsiho co se neda tak lehce poskrabat
Určitě nebrat ty nejlevnější šmejdy z OBI. Máme asi sedm let starou laminátovou levnou (tak za dvě kila metr, nevím) a v tý už jsou díry a je pěkně hnusná. Pak máme v obejváku a předsíni plovoučku asi za 1200 za metr a ta vypadá teda parádně - ale ta horní dřevěná vrstva je docela měkká (hruška?¨), už jsou v ní rýhy od našich koček a navíc nám to firma trochu špatně položila.
Určitě bych se podíval na ty různé napodobeniny a lina, jak radí ostatní. Od megahnusného komunistického lina už naštěstí uplynulo docela dost času a dneska je to fakt jinde. A pokud plovoučku, tak kvalitní dřevěnou. Hlavně ne proboha laminát.

15.08.2009, 22:32 |
Pekys Jak píše Scully, když plovoučku, tak jedině dřevo, ale počítej s cenama od 800kč/m2.
Laminát už bych si nikdy nekoupil.
mame lepeny drevo, tak jsem zvedavej, jaky to bude v "provozu" :-)
ale zatim je to moc prijemny :-)
já sem dělal levný podlahy z obi a baumaxu. Vybíral jsem podle vzoru co se mi líbil a pak už jen podle toho aby měla impregnované spoje. Klasickej laminát 5mm plus mínus. Nemám s tím žádnej problém. Položil sem si to sám, dával sem to na takovej asi 7mm silnej podklad nějako jako polystyren. Podlaha klapapa jen kdyz sem spatne zalozil nejakou radu a vyboulila se. Jak sem to pokládal přesně tak nebyl problém. Dneska bych to udělal znova, V ložnici je podle mě jedno co dáš za podlahu, je tam malej provoz a já osobně bych zvířata do ložnice ,doma nepustil. V obýváku bych dal jen jinej vzor, tmavší a rozhodně bych nechtěl přiznané spáry. Aby ta podlaha byla hladká.
Laminát má několik nevýhod a jedna je podle mě zásadní - je studenější. Na dřevěné plovoučce chodím normálně bos a je to teplé a příjemné úplně na pohodu. Ale ta laminátová je o několik stupňů studenější.
Pokud je to něco "natrvalo", tzn. budeš na tom běhat dalších čtyřicet let, tak určitě drahá dřevěná podlaha a fakt koukat od litru výš. Pokud je to na zaplácnutí v nájemním bytě na dva roky, tak lino nebo nějaký podobný materiál.
v bytě mám dřevěnou plovoucí, u mladý v baráku maj laminátovou plovoucí. obě dvě jsou co se týče hluku na houby s tím, že ta laminátová je naprostej brutál pokud po ní chodí pes. za sebe můžu říct, že jsem z plovoučky vyléčenej. v baráku máme na tvrdo lepený dřevěný parkety a paráda.
Já mám v obýváku kvalitní 7mm laminátovou a není problém, jsem spokojenej. Je fakt, že zvířata jsou na tom hlučný (ale ty nemám).
Do ložnice chci v budoucnu vyzkoušet dřevěnou, asi hlavně kvůli rannímu chození naboso.
za mě plovoučku nee. Ty levné jsou uplně na nic, aby to za něco stálo, dostane se to klidně na 500+ za metr. Určitě bych šel do lepšího lina, takové ty hrubé, co maj kolem 4mm nebo kolik. Na první pohled nepoznáš, jestli to je dřevo, nebo co vlastně. Výhoda je mimo jiné v tom, že se to klidně vytře namočenou hadrou, kdeždo na plovoučku moc voda ee. Taky když na plovoučku spadne něco ostrého, vrchní vrstva letí pryč, je tu možnost zvedání se, pohybu apod (kámošovi se udělala uprostřed pokoje 4cm bublina, a to nechával spáry kolem zdí.
Marmoleum je zas už dle mě zbytečné.
btw. je to mirelon :-)
crestik: píšeš o dost extrémních věcech. jestli se někomu udělala na plovoučce 4cm bublina uprostřed pokoje, tak je to fušersky položený nebo matroš na houby. dřevěnou plovoučku už skoro dva roky vytíráme mokrým hadrem a není jedinej problem. nicméně jak už jsem psal, taky bych jí už nechtěl.

17.08.2009, 09:41 |
Zdenek (A)
Plovouci lamino je levne, snadno polozitelne, ale souhlasim s tim, ze hlucne a citlive na poskozeni. Proto jsem poridil hodne zihany tmavsi vzorek, takze poskozeni nejsou moc videt. Obcas to zakapnu tvrdym opravnym voskem. Ramus mi vadi jen kdyz nam da tchan psa na hlidani. To mam chut ho zavrit do koupekny a privazat k radiatoru. Jenze vsechno to bylo o penezich. Muj byvaly sef si poridil lamino, ale v cene snad 1300 za metr. To je vec, kterou nechapu. Za tyhle prachy uz bych si poridil drevo a nebo korek.
Uplne nejradeji bych bral korek. Zadnej hluk, chuze bos jako po mechu a je to teple. Sice to na svetle meni casem barvu, ale oni to natiraji stale modernejsimi laky s UV filtry a ta nestalobarevnost se dost eliminuje. Ale me by to tedy nevadilo, kdyby to vysisovalo. Proste prirodni material, tak to holt pracuje. Diskutoval jsem s nekolika lidma i zivotnost a nachylnost na poskozeni. Zdalo se mi, ze to nemuze vydrzet horsi zachazeni. Jak se ukazuje, neni to pravda. Umeji vyrobit dostatecene odolny korek i pro komercni prostory s velkym provozem.