Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak šroub ven?

o Navštíveno 2300x o
o 17.08.2009, 19:05 | Midnite
takže předchozí majitel byl nejspíš prase a toto po něm zbylo!! a teď jak s těma šroubama ven? co jsem se ptal tak odvrtání u brzd je kravina (říkal to mechanik - asi chtěl kšeft) , tak nevím co s tím.. Díky za rady

foto k příspěvku  od Midnite

o 17.08.2009, 19:08 | basstard
co třeba navařit na to jinej šroub kterej pak už půjde povolit...?
o 17.08.2009, 19:08 | Kapka (M)
jak jsem s tebou už řesil po ICQ...bud zkusit ostry sekaček..nebo klasicky odvrtat
o 17.08.2009, 19:12 | Knightey-
Jj jak pise kapka, nejprve poradne pres nejakej dulcik poklepej ale jako fakt poradne, ne nejaky smrdlacky. Uvolni se rez ze zavitu a melo by to jit v klidu povolit (kdyz tam je za co), kdyz neni tak pouzij nejakej ten sekacek, pujde to :)
Nic navarit ani nezkousej, nepujde to. Je na to blba poloha, dale se srouby a matky atp nemaji varit, maji trochu jine slozeni a stejen to poradne neudrzi akorat zkoda casu.
Kdyz nepomuze ten sekac, tak odvrtat :)
o 17.08.2009, 20:10 | vinzek fa
no ja je ted nechtene ustrihl pri povolovani poloos ale odvrtat je standartni spusob jak s tim dolu to tam stejne jen pridrzuje kotouc pri meneni kola
o 17.08.2009, 20:13 | H-Honza (M)
na to jakej byl ten predchozi majitel prase je to celkem cerstvy.. :O))

jak píšou kluci, nebo jsem si do takovyho sroubu udelal dremlem drazku na sroubovak a povolil ho. Predtim lehce poklepat a zkusit nastrikat nejakym penetracnim povolovacim sprejem, podle toho fleku jsi na to uz neco patlal ale koukam...
o 17.08.2009, 20:21 | Ravo
odvrtat to půjde v pohodě, není to žádnej pevnostní šroub...jak psal Vincek...drží to jen kotouč na poloose než nasadíš kolo. Samotný pevný spojení je šroubama co drží kolo (disk), který jdou durch přes kotouč až do poloosy (všimni si že v kotouči není žádnej závit..až hlouběji v poloose). Takže klidně použít jakýkoliv násilí :D

Hlavní šroub kola by byla teprve sranda...ale taky to jde ;-)
o 17.08.2009, 20:23 | H-Honza (M)
a sakra, to jsou novinky. Kotouc nasroubovanej na poloose... :O)))))
o 17.08.2009, 20:26 | Honcke
Normálně to odvrtej(vlastní zkušenost)
o 17.08.2009, 20:53 | Šestikule
můžeš tam zkusit namlátit vícehranou hvězdici, záleží jak je to tvrdý, ale asi moc ne, když je to takhle vyčvachtaný
o 17.08.2009, 20:54 | Lucni.konik
já jsem to odvrtával a šlo to.
o 17.08.2009, 20:57 | Samantus
neodvrtavat, moc prace, malej ostrej sekacek a normalne to pujde.... :-)
o 17.08.2009, 22:02 | Ravo
Vrtačku má asi každý...s malým ostrým sekáčkem to bude asi už horší...takže bych řekl že se asi bude odvrtávat...nicméně je to fuk...já osobně se snažím do věcí co nejmíň mlátit (třeba ložisko poloosy to určitě miluje), ale stejně asi příjde na mlácení až ten kotouč nepůjde dolů, jak bude krásně "přirostlej" k poloose :))
o 17.08.2009, 22:10 | BMW_318iS
kotouc prirostlej k poloose????? ty voe ja asi jeste spiiiiiim :o)

probudte me nekdooooooo :DDDDD
o 17.08.2009, 22:14 | fredh
hele, není tohle jen malinkej šroubek co drží kotouč k náboji?

Asi jo, jelikož je na něm 8.8 tvrdost. Má kuželovou hlavičku. Nějakým větším vrtákem odvrtej tu hlavičku a pak kotouč pude dolů. Nic těžkýho.

Edit: přečetl sem si kolegy nademnou. Odvrtej hlavičku, nic nezku*víš
o 17.08.2009, 22:14 | Samantus
ach jo, a pak se divte ze se divim :-D maly rany do malyho sekacku sou lozisku uplne jedno, je to cistsi a min pracny jak to odvrtavat a kotouc k poloose nekomentuju :-)
o 17.08.2009, 22:15 | Samantus
jo a mimochodem, je to dobre minena rada, klidne si to sundavejte traba ptakem :-)
o 17.08.2009, 22:19 | Midnite
díky za reakce, raděj jsem se zeptal abych něco nezku*vil.
H-honza: no vypadá to že je to čerstvé jelikož jsem to stříkal WDčkem atd.. Toto mě čekalo hned po sundání kola :) tak jsem vyfotil a hned sem :) neboj po mě toto není :)
o 17.08.2009, 22:26 | Kesam

Tam těžko něco budeš vařit
o 17.08.2009, 22:33 | Zdena1985
odvrtat potom to povolis klestema uplne vpohode
o 17.08.2009, 22:48 | mishan
zbrousit povrchovou upravu šroubu a navařit matku a maš to povolené hned, v připadě pokud nepujde odvrtání a sekáček :-)
o 17.08.2009, 23:23 | Thomas987
já to vždycky odvrtal tohle.....tohle se mi stalo už mnohkrát, odvrtal jsem hlavu a potom buď kleště, nebo slabším vrtákem udělat dirku a vytahovák.... ;-)
o 17.08.2009, 23:43 | LukeFab
No tak já přišel na dvě věci,strahný závit mám na bubnový brzdě,ten šroubek co drží vnější část bubnu,tak se bude muset odvařit a pak jsem mou vinou udělal to,že jsem odmontovával sedačky a jeden šroub tam byl asi přes závit nebo ja fakt nevim jak se to mohlo stát,najednou rup a nejde vůbec vyšroubovat.s tím si fakt nevím rady.Možná flexou něják nebo ja nevim,ale co pak?tam asi bude ten závit úplně v háji
o 18.08.2009, 08:15 | fredh
lukefab: existujou závitový vložky, najdi na netu.
o 18.08.2009, 09:41 | Ravo
Jen se smějte přirostlýmu kotouči :)
Všichni štouráte jen do mladých moderních drahých aut :D
Až budete někdy měnit kotouče na fáčku nebo feldě, který nebyly měněný snad NIKDY (a jsou už jak žiletka), auto má najetý cca 300tis a majitel si stěžuje že už to moc nebrzdí :) tak se nedivte že těch 10let ježdění po českých solných polích pak kotouč nechce spadnout a musí se mu pomoct.
Divili by jste se s čím vyloženě nebezpečným dneska lidi pořád jezdí (brzdovka taky ještě snad z výroby, vypadala jako černý bláto, žádná žlutavá tekutina).
HOWGH :D
o 18.08.2009, 10:06 | BMW_318iS
Ravo: by sis mel spis uvedomit ze kotouc je namontovany na naboji a ne na poloose proboha :D
o 18.08.2009, 10:17 | mr.brain
Nemít těhlice, tak bych se nehádal, ale ... :-D A když by kotouč přirostl k poloose, sakra, to by to muselo bejt prolejvaný solnou vodou každej den několik hodin :)

Jinak jako ostatní, sekáč anebo odvrtat - bez problému.
o 18.08.2009, 10:22 | BMW_318iS | Upraveno: 2009-08-18 10:23:14
mr. brain: tak z obrazku je jasne videt jak a kde je pridelanej kotouc :-)
o 18.08.2009, 10:30 | cr4sh3r
Pokud kotouc jde do haje, tak flexou udelat v sroubu drazku a plochym sroubovakem ven. Prace na pul minuty..
o 18.08.2009, 19:08 | vinzek fa
nebo si u toho na par dni sedni a zkus ho ukecat aby se zavrtel sam-D

mr.brain to neni az takovej problem v praci mame jistou lazen ktera tu sracku zkorodi to 10ti minut
o 18.08.2009, 21:47 | Midnite
už je venku :D ale dalo to práci, odvrtat se nenechaj tak přišel na řadu majzl a kladivo :)
o 19.08.2009, 08:24 | assassin
midnite: tak priste to udelej jak nekteri radili... cockem na to prvaris matku (vhodnou velikost, aby svar uvnitr matky vysel na hlavu sroubu a neprivaril si ten sroub jeste k tomu v cem drzi) to teplo od svaru ho i celkem uvolni, zalezitost na par minut...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3879 sekund.