Navštíveno 535x

20.08.2009, 10:28 |
H-Honza (M) | Upraveno: 2009-08-20 10:28:19
nemam tady po ruce dvorniho ladice PC pac je na dovoleny, a mam zase problem s pripojenim externiho HDD disku pres USB k pocitaci.
Vim ze on mi ukazoval jak se to rozchodi, ale uz si to nepamatuju.
Kdyz ten HDD strcim do USBcka, tak mi pocitac udela takovej ten jingle jako ze jsem do nej neco strcil..
Disk se rozsviti a tvari se ze pracuje.
Ale ja ho nevidim, proste ho v PC nenajdu.
Myslim ze tenhle problem mi vzdycky fixul nejakouo zmenou v nastaveni USB radice nebo neceho takovyho, nemate nekdo tuseni jak na to?
nevím jestli to vyřeší tvůj problém resp. jak to máš zapojený, ale někdy systému vadí, že disk není připojen do USB přímo v počítači ale přes nějaký USB rozbočovač. Jestli to máš tedy přes rozbočovač, zkus to mrsknout přímo do PC.
a pokud mas slabe napajeni usb tak musis ten hdd pripojit budes pres dve usb nebo pomoci externiho napajeni:-)

20.08.2009, 10:46 |
Lukaash | Upraveno: 2009-08-20 10:46:29
nevim proc, ale na celnim panelu mi hdd taky nejde, po pripojeni do USB na zadni stene case (Advance Integra B031
[ Link ] ) nemam problem ... mozna mi to nekdo vysvetli
PS : nejedna se jen o ojedinely pripad
H-Honza : občas je problém s přiřazováním písmen k usb jednotkám. jdi na tento počítač, dej pravé tlačítko, pak spravovat, pak správa disků a pokud ho tam vidíš, tak na něj klikni zase pravým tlačítkem a dej změnit písmeno jednotky a cestu a vyber změnit a dej tam nějaké, je jedno jaké a dej ok. mělo by to snad pomoct a dej vědět
jako peta34 ..... pokud se ostatní tváří ok jen se ti nepřipojil na nějaký písmenko tak ti to písmenko může blokovat jinej storage jako flashka apod....
nevidi, vubec ho nezobrazuje...
H-Honza : a jinde ti funguje ok ?

20.08.2009, 12:06 |
Smrada (M)
Koukni na - prave tlacitko na tento PC, spravovat, sprava disku, jestli tam je nejaky disk bez prideleneho pismenka. Potom prave tlacitko na tento PC, spravovat, správce zarizeni, jestli tam nemas nejaky vykricnik u nejakeho zarizeni
ted jsem byl na skok doma, tam mi disk jede pres jeden kabel USB, v praci mi nejede ani kdyz pridam ten druhej USB kabel na napajeni...
disk mi v praci sviti jako ze funguje, ale proste se do nej z PC nedostanu.
H-Honza : a dřív ti to fungovalo na tom samém pc v poho a nebo to je poprvé co ho tam připojuješ ?
poprve pripojuju, ale koukam ze to prejmenuju na "jak zachranit data z disku" protoze vcera vecer jsem na nej nacpal nejaky zalohy fotek, dneska jsem si je chtel ulozit na PC v praci a nastal tenhle problem.
Ted jsem byl doma, kde mi to fungovalo, a najednou mi to ani PC doma nenajde, ten disk... Chjo.
Je to fujitsu siemens storagebird Solo 20-U, a koupil jsem si ho po spatne zkusenosti kdy mi z noname CD medii zmizely po roce veskery zalohy fotek.