Navštíveno 1443x

22.08.2009, 16:37 |
Zdenek (A)
Technicky dotaz pro odborniky:
Jsou protokoly BT 1.1 a 2.0 kompatibilni?
O co jde: Mam v aute HF Nokia CK-1W, ktera komunikuje na BT 1.1. Muj telefon Nokia E51 podporuje BT 2.0. Telefon najde HF, ale pri pokusu je zparovat to po zadani prislusneho kodu zahlasi, ze se to nepodarilo. Predpokladam, ze to asi bude rozdilnejma verzema BT. Jestli to tak je, tak nechapu, ze se zarizeni s protokolem s vyssi verzi BT nedokaze adaptovat na protokol nizsi verze, pokud protejsi zarizeni vyssi verzi neumi :-( Skoda...

22.08.2009, 17:32 |
JP Mě to funguje bez problémů a mam těch 1.1/2.0 věcí několik, nezadáváš spíš špatnej kód pro zpárování?
Melo by to byt kompatibilni ...

22.08.2009, 21:14 |
Pekys Já měl tenhle problém u BT v PC. Starou 6230 si to našlo v pohodě a komunikovalo, ale novější 6300 už to nedalo a psalo že se spojení nezdařilo. Na BT u notasu reaguje 6300 normálně, takže jsem to připisoval starýmu BT sticku.
Nicméně si myslím, že zpětně by to kompatibilní být mělo, aspon podle selskýho rozumu.
Zdenek: na 100% to není kompatibilitou protokolů, ty jsou zpětně kompatibilní, tudíž telefon umí oboje - připní si E51 k počítači a aktualizuj si přes PC Suite firmware telefonu - kamarádka vlastní též E51 a telefon se odmítal spárovat s jakoukoli HF sadou, po update je všechno v pohodě :-)
Jinak nezapomeň si před aktualizací udělat zálohu :-D

24.08.2009, 08:44 |
Zdenek (A)
Tak to jsem rad, ze by to teoreticky melo jet... ;-) Za spravnost kodu ruku do ohne nedam. Nasel jsem v praci ve skrini nepouzivanou HF, tak jsem si vrznul do auta. Jenze v minulosti tady tech HF bylo vice a nedivil bych se, kdyby tu nekdo udelal bordel v krabicich a manualech. Kod pro sparovani je uvedenej na nalepovacim stitku na prvni strane manualu. Na spatnost kodu jsem uz mel podezreni, tak jsem tam jednou nacvakal uplne jiny cislo a zachovalo se to uplne stejne. Takze mozna by to mohlo byt kodem. Podotykam, ze jsem HF nekolikrat podle manualu zresetoval a ani to nepomohlo. Takze se nabizi dalsi otazka: Da se zjistit ten parovaci kod, jaky HF ocekava po resetu? Jak?
Jinak v telefonu jsem HF upgradoval uz 2x a ted mam predposledni verzi. Ale nechce se mi delat upgrade, pac je pak pakec to zase vse postelovat do puvodniho stavu. Backup sice hodne pomuze, ale nkdy se mi nepovedlo po obnoveni dostat se presne do puvodniho stavu pred zalohou.

24.08.2009, 08:55 |
Zdenek (A)
Ha! Ted jsem vygoogloval, ze mam zkusit kod 0000. Nejakej manik to zkusil a prej to okamzite zafungovalo :-o Jdu to zkusit.................

24.08.2009, 09:01 |
Zdenek (A)
..... nefunguje :-(
Asi budu muset zkusit, zda se to zparuje s jinym BT zarizenim a pak pripadne ten upgrade FW.
Skús si sadu spárovať s kompom s tým kódom ktorý zadávaš. Inak update firmware by mal byť krok č.1 :o)

24.08.2009, 10:19 |
Zdenek (A)
S pocitacem se to zparovalo. V pocitaci mam BT BlueSoleil od ITV. Protokl samozrejme 2.0. Vsechno v pohode jede.
Ale ted jsem dostal odpoved od CellNetu, kteri delaji servis pro Nokii:
"Dobrý den, HF sada Nokia CK-1W s telefonem Nokia E51 není kompatibilní. Sada komunikuje po starých protokolech, které E51 již neobsahuje. Doporučiji Upgrade na novou HF sadu, např. Nokia CK-100, popř. CK-600 s displejem."
Nepotesili me.... :-(

24.08.2009, 15:18 |
Zdenek (A)
Hmm..... novy FW verze 400.34.011 a tu HF nezparuje. Jeste kdyby se dal tak zjistit opravdu spravny parovaci kod. Ale nedelam si ani tak velke nadeje.

24.08.2009, 15:45 |
Etien (M)
me nissanacky BT radio taky s novou nokii nekamaradi... ;-(
Jop tak pozerám, Tvoja sada nepodporuje E51... :o)

24.08.2009, 16:44 |
Zdenek (A)
Slim: Spise bych to rekl obracene - E51 nepodporuje tuhle HF. Podle me je na vine software E51 tim, ze nepodporuje zpetnou kompatibilitu v komunikaci s HF. Jak jsem tak koukal na compatibility list ty HF, tak umi mluvit s mnoha i vcelku novymi telefony, ktere jedou na BT 2.0...... Proste smula. Tahle HF me nastesti nic nestala, jen jsem precvakal 4 konektory pri vymene z dratove na bezdratovou HF......
2 Zdenek: to nemení nič na tom, že sa proste neuvidia :o) :o/

05.09.2009, 10:46 |
Zdenek (A)
A pak ze nerostou!!! :-)))))))))))))))
Jede to! Stacilo zadat spravny parovaci kod. HF jsem nasel v praci v regalu. Co s ni? V regalu je na nic, takze sla do auta. Jenze se ukazalo, ze v minulosti doslo k pomichani obsahu nekolika krabic, na kterych byl napsany i ten kod. Ten, co byl na tyhle krabici, patril k HF v passatu byvaleho serifa firmy. Vygoogloval jsem radu, ze spravny kod jsou posledni 4 cifry serioveho cisla, ktere jsem nasel na hlavni jednotce HF. A byla to pravda ;-)