Navštíveno 498x

Co si mám představit pod "vadné čidlo 4. převodového stupně" u automatické převodovky?
představ si pod tim to že koupíš čidlo a vyměníš ho, bohůžel tyhle čidla nebejvaj přístupný zvenku a bezvá to na rozložení automatky..... jinak ty čidla jen sledujou otáčky toho či onoho segmentu převodovky a podle toho ti elektronika pak řadí...... neni to čidlo který ti řiká kolik jedeš je to prostě jen něco jako čidlo na ABS v těhlici..... když se tohle vysere tak to pak zákonitě začne kravit neb netuší kolik tam má otáček nebo to hází divný hodnoty a má jich moc či málo a proto netuší co by měl řadit, když se dostane někam za meze tak se vyhlásí v diag. takovýhle chyba ale v tu dobu už by ti to mělo bud neřadit 4q nebo jet v nouzáku ......
najdi si přesně co to je za typ skříně a podle toho si najdi na netu kde to čidlo je a zdali se k nim dá zvenčí ale počítej spíš s tim že nepude..... čidlo jako takový je laciný, přinejhoršim to spojíš rovnou s výměnou oleje a filtrů....
No ted Ti Nismo trochu poodporuju, moje A4LD ma opravdu kvuli razeni 4teho stupne cidlo rychlosti, ktery je na vystupu z prevodovky... proste v 70ti to tam kopne 4ku a na nic se te to nepta:-) a pokud je to cidlo v haji, tak to 4ku nezaradi..
díky, konkrétně je to u Laguny I 2.0 benzin, v Renaultu prý opraví za 1.800 čidlo a 1.000 práce. Šlo mi o to, jestli se s tím autem dá normálně jet, s tím že to teda bude řadit třeba jen do 3