Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > 1.9 Dti vs 1.9 Dci

o Navštíveno 1168x o
o 26.08.2009, 13:36 | Majk-fox
Zdraví a poslední otázka, dosud sme měli Mégane 1.9 Dti, teď musíme koupit jiného a to už je 1.9 Dci. Je to tatíkovo auto a když projížděl to Dci, tak mu bylo divný, že ten turbo efekt není takový, jako u Dtička, bylo nám řečeno, že tyhle nový motory jsou úplně jiný a je tam co nejvíce potlačen turbo efekt. Když sem s ti jel já, tak se mě to výkonem zdá stejný, i když má Dci papírově 75kw a Dci nějakejch 64kw. Spíš ale Dcičko se mě zdá, že má dost krátkej plyn, projížděli jsem 2 a u obouch stejný. Je to tak jak říkám, nebo je to podezřelý?

o 26.08.2009, 13:44 | Nismo.Power
dti je sračka ze starejch lagun, dci je naprosto to samý jen to je trochu oživený aby to aspon jelo trochu, hlavně elektronicky oživený, moc rozdílů tam nenajdeš jinak obsah, vrtání všechno je stejný.....

já nevim ale fakt musíte mít renaulta ????
o 26.08.2009, 13:56 | Majk-fox
Nismo: Jo jo u nás jiné auto neobstojí, nikdy sme s žádným Renaultem neměli sebemenší problém.
o 26.08.2009, 14:16 | Nismo.Power
tak jasný, ale tohohle jste měli chvilku a zbořily tak jen aby jsi nenatrefil na nějakou totální pašťiku což se u renaultu stane ani nevíš jak..... určo se vyhni sixtu a meganum z něj neb ty vim přesně odkud pocházej a to jsou opravdu nejeto kolem 140tis a auta jsou naleštěný těsně před smrtí , sám jsem tam nějaký vez a to bych ti nepřál koupit :)
o 26.08.2009, 15:04 | Majk-fox
Je to aubazar Prachárna. Co vím, tak mají celkem good pověst. Jinak sem mu naložil, vytášel se ochotně motor se nekuckal a při volnoběhu jde,jak švýcarky, tak snad se pánbůh nad tátou smiluje. jinak toho předchozího sme měli 5 let.
o 26.08.2009, 15:05 | Majk-fox
Ehm, co to je sixtu?:-))
o 26.08.2009, 15:08 | Nismo.Power
prachárnu nevim, sixt tam skončily naše megány a laguny neb náklady na servis byly opravdu neúnosný....ale byly to benály většinou tudíž 2-3válce podle vlhkosti vzduchu :)
o 26.08.2009, 15:14 | Veva
já tedy měl Dti megana 2001 a naprostá spokojenost, nikdy nebyl žádnej problém, jak motorově tak to ostatní :-)
o 26.08.2009, 15:16 | Veva | Upraveno: 2009-08-26 15:18:45
Majk-fox: sixt je autobazar s autama z leasingu pokud se nemýlím ;-)
o 27.08.2009, 15:41 | Losky
Já bych se tomu vyhnul už velkým obloukem. Měl jsem Lagunu II od prvního majitele, najeto 170tis km (poctivých) a kámen úrazu u motoru dCi je turbo!!! TAk bacha na to. Stačí se podívat na Renault fóra a zjistíš to sám. Turba je strašně poddimenzované a reálná výdrž je tak okolo 60tis km. Já jsem na tyhle kecy všech okolo kašlal a je pravda, že turbo už bylo v total sračkách a už za 170tis km to bylo třetí! TAk jsem se nakonec rád vrátil k Fabii TDi a max spokojenost. Spotřeba pohoda, s lagunou jsem byl v průměru přes léto na 6,5L a zima radši nemluvit:)
o 27.08.2009, 15:53 | clown
kazdy TURBO chrochto je nad 150km KO .. vidim sam jak upada u sluzebni kokty
o 27.08.2009, 16:29 | kamil306
6,5 to je hrozná představa:-D
o 27.08.2009, 16:38 | Losky
6,5 není nic hrozného, ale pokud si předtím jezdil s autem, co má stejný výkon a jelo v poho do 5L, tak pak se to zdá hodně. Zvláště když v zimě to pod 7L nešlo ani omylem. 150 tis km není zas tak mnoho. Ale při podobných km mít už 3 turba mi přijde až příliš...
o 27.08.2009, 22:56 | clown
taky si mel kapanek vetsi auto .. :o)

to se stejne rozciloval kamarad co sel z fabky TDI do Galaxy TDI na 18" alu .. , furt mu neslo do hlavy, ze to ukazuje 7.8 litru a nejde mu to dokupy s naftou ..
pak to spocital, na 9 realnejch a je v klidu :o)
taky uz na perpetum mobile od Bosche neveri .., fakt nenajede 1050km na 60 litru nafty s autem co ma dve tuny :o))
o 28.08.2009, 13:22 | RedBaron
Já jsem teď po všech commonrailech jel zase po dlouhý době se starou 2.4td od BMW z osmdesátých let a nemůžu uvěřit jak se ten motor chová. Šlápnu na plyn, okamžitá reakce, turbodíra žádná, tah postupně stoupá do vyšších otáček jako u benzínu... ale absolutně je proti mojí 330d poloviční, pocitově tak čtvrtinový :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3583 sekund.