Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT:HW problem.Help pls..

o Navštíveno 353x o
o 30.08.2009, 17:03 | Ace_FIAT
Potřeboval bych pomoct s následujícím problémem.

Kamarádovi jsem poskládal PC. Nepamatuju si už přesně o jakou šlo konfiguraci, ale má s tím soustavný problém. jednou za čas počítač uplně zpomalý (boot trvá tak 10 minut) a někdy se při bootu i resetne. Pomůže přehození sata konektoru od HDD do jiného channelu. Pak to zase lítá nějakou dobu bez problému.

Deskou to není, už jsem zkoušel výměnu a bez úspěchu. Instalace WIN XP už proběhla taky několikrát. Vypadá to spíš na HW problém.

Vím, že popis problému je příliš prostý, ale nenapadá mě jak ještě tuto chybu popsat. Pokud jste se s tímto už někdo setkal, dejte mi pls radu na co se zaměřit. Díky.

o 30.08.2009, 17:42 | KaZaN
A neni ten disk nejakej country? Co zdroj? Bios desky? Test pamětí, ikdyž tohle na paměť moc nevypadá.
o 30.08.2009, 19:07 | sotek
Zkoušel jsi vyměnit SATA kabel?
o 30.08.2009, 20:59 | packer
šel bych taky po disku
o 30.08.2009, 23:37 | Ace_FIAT
no popravdě z toho nejsem vůbec rozumný. Přehodil jsem saty optické mechaniky a hdd a počítač jede jako předtím. Kdybych věděl, že deskou to není, tak bych podezříval integrovaný řadič.

Ještě jedna věc. Vypojil jsem disk, připojil jsem starej ATA disk a hele co to na mě udělalo. Nevím jestli to půjde dobře vidět.

foto k příspěvku  od Ace_FIAT

o 31.08.2009, 00:38 | Ghofig
HDD... tady toto mi delal na IDEckovem disku vylomenej jeden pin v konektoru. nebo tam byl proste nejakej studenak. vim, ze jsem to kdysi davno resil... takze bych sel po kabelu pripadne disku jestli tam nejsou bad sektory atd atd. doporucuji hirens boot cd a tam je uz dost testovacich nastroju
o 31.08.2009, 21:13 | bentley
Dle artefaktů tipuju grafickou kartu.
o 31.08.2009, 21:26 | Ace_FIAT
No jo, ale s grafikou nejsou žádné problémy. Problémy jsou s HDD, který strašně pomalu bootuje a když jej přehodím do jiného SATA konektrou, tak je to zas na chvíly OK. Ty artefakty se objevili po připojení stařičkého (60 GB) ATA disku. Je možné, že to nepřekousal BIOS, ikdyž ten by asi neměl udělat tyto artefakty. Už fakt nevím..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3938 sekund.