Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Půjčení mikropájky Brno?

o Navštíveno 3468x o
o 30.08.2009, 18:55 | LukeFab
Neměl by někdo na půjčení mikropájku?Chcu si tento týden změnit podsvícení budíků a ostatních věcí v autě,ale nechcu kvůli tomu kupovat mikropájku.Potřeboval bych to tak na týden,protože to budu dělat průběžně.Byl bych moc rád,dík

o 30.08.2009, 19:30 | LukeFab
Nebo jsem vlastně našel nějáké levné,ale nevím co je lepší a abych něco neodpálil.Trafopájkou to dělat prý nemám,takhledám něco jako toto.Co mi doporučíte?
[ Link ]
nebo toto
[ Link ]
Co z toho je lepší?
o 30.08.2009, 20:26 | jura.j
mám v práci podobnů jak je tá druhá a moc se ně to nelíbí , strašně dlůho to nahřívá a strašně blbě se to drží
o 30.08.2009, 20:47 | tappaja
Mno, na SMD diody bych nepouzil ani jednu, ono je to dost nachylny na teplotu, ty soucastky. Taktez pouziti specialni pajeci pasty je namiste.
Takze pockej, jestli nekdo nebude mit regulovatelnou mikropajku na pujceni.
o 30.08.2009, 20:56 | LukeFab
chjo,to je škoda,nechcu davat tisice jen za pajeni pár věcí.Je to právě na ty smd diody no.Tak snad mi někdo půjčí.
o 30.08.2009, 21:19 | DaveF
tak u tý první regulace je, je otázka jak dobře to funguje
o 30.08.2009, 21:25 | LukeFab
u obou je regulace!já fakt nevím,nejlepší by bylo to vyřešit půjčením,ale jestli s emi nikdo neozve,tak si budu muset koupit nějákej takovej šit,ale de o to,bych to něják nepohnojil.Nerozumím tomu
o 30.08.2009, 22:23 | LukeFab
jde tam o to,aby tam nebyla větší teplota než se ten cín roztavý?
o 30.08.2009, 22:30 | tappaja
Jde o to, ze se cin s pomoci pasty muze tavit pri 280 stupnich, kratky prohrati v radu vterin, dvou a je to v cajku. To cos sem dal, muze mit teplotu hrotu 400, SMD dioda je cverecek 3x3mm, nozicky vesmes zadny, jak to prohrejes, muzes to lehce znicit nebo nacnout a zkratit tomu zivotnost. Pokud nemas s letovanim SMD zadnou zkusenost, asi bych ti to moc nedoporucoval se o to pokouset.

o 30.08.2009, 23:29 | LukeFab
Tak já fakt nevim no.Snad se někdo svolí a půjčí,jinak to budu muset koupit
o 31.08.2009, 10:09 | LukeFab
hola hola, nikdo?
o 31.08.2009, 10:24 | JP
tappaja má pravdu, ty pájky za pár korun jsou pro tyhle účely použitelný jenom v největší nouzi a jestli nemáš s pájením tak malejch věcí zkušenosti, tak se do toho radši nepouštěj ani v tý nouzi... Bude z toho akorát provztekaný odpoledne, pájka rozflákaná o zem a roztavený věci, který bejt roztavený nemaj:D
o 31.08.2009, 10:29 | JP
a nevim jak ta druhá, ale měl jsem kdysi hodně podobnou tý první a je to akorát pro vztek - blbě se to drží, fakt malou věc s tim neuděláš, hrozně dlouho trvá než se to nahřeje, pak to chvíli v rámci možností funguje a pak se rozpálí i rukojeť, takže to musíš vypnout...
o 31.08.2009, 13:47 | LukeFab
uvidime no,ja koupil tu prvni a zkusim s tim nejdřív ovládání oken,tam kdyz se podela,tak to tolik nevadí jak na budíkách.Ale stale pokud bude někdo tak hodne a půjčí mi to,tak by to bylo nejlepší.Uvidím jak to pujde no.
o 31.08.2009, 17:53 | LukeFab
Tak já vůl to zkusil na ovládání el.ookýnek u spolujezdce a dopadlo to hrozně.Aspoň se mi můžete smát,že jsem nedal na vaše rady.Nesvítí mi ani ta původní dioda a nejde mi stahovat okýnko u spolujezdce z toho ovládání,ale od řidiče jo.Takže musím koupit nový ovládání no.Stejne na něm byl ulomenej zobaček a nedrželo už,ale škoda.Ty smdčka jsou tak šileně malý,to bych nikdy nedal.Třepou se mě šileně ruce,tak jestli budu chtít jiné podsvícení,tak si musím někoho najít.Pokud o někom schopným víte,tak napište.Dík
o 31.08.2009, 18:58 | tappaja
Ty voeeeeee :o))))))))))))))
o 31.08.2009, 20:33 | LukeFab
hrůza co,ale dá se koupit nový ovládání za 290kč nebo někde schrastím použitý no.Pořád se to dá ovládat u řidiče.Hold do takovych věcí já šahat už nebudu.Můžu být rád,že jsem to nezkoušel na diodě u klimy nebo na těch budíkách rovnou.To by bylo horší.Zase první věc co sem tak zničil no.
o 24.01.2014, 03:30 | ACEMajky
Pouziju tema, zvazuju koupi mikropajky a nevim kterou zvolit...:
[ Link ] (na aukru za 650,-)
nebo
[ Link ] (na aukru za 1080,-Kc) - mam ji v praci v jinem barevnem provedeni, ale zatim sem s ni pajel jen 2 odpory)
nebo
[ Link ]
na aukru za 1350,-
Nebo sem zvazoval tohle multifunkcni i s horkym vzduchem, kdyby clovek potreboval poresit nejaky SMDcko (ale s tim zatim neni zkusenost) - na aukru za 1800,-
[ Link ]
ale radeji bych asi mikropajku + laboratorni zdroj zvlast (kdyz neco klekne, tak to neodejde cele):
[ Link ] (na aukru za 2100,-)
Mam to na domaci cuchtani...

Diky za tip
o 24.01.2014, 08:49 | crestik
...na ty multifunkce bych kašlal, a asi na vše, cos vybral. Jestli do toho nechceš dávat peníze, tak teď byla v Lidlu stanice asi za 300, nebo první trochu kvalitní tohle
[ Link ]
Výhoda toho Solomonu je, že je na to mraky hrotů a ND - běžně koupitelné. U čínské kopie Solomonu jsem viděl ( a slyšel) explodovat ten zdroj.
Jinak tady v inzerci někdo nabízel tuším schopné stanice. Horký vzduch podle mě využije spíš někdo profi nebo hobby-expert. Na smd (aj IO) jsem používal mikropájku a tohle hodně schopné tavidlo
[ Link ]
(na aukru má ten týpek "rework" něco podobné za 40, ale rozhodně to tolik nefunguje)
o 24.01.2014, 14:12 | ACEMajky
Pajku z lidlu nechci, jsou na ni spatne recenze...

ja mam ted pajeci pero 40W co ej stale v elektrice bez regulace, proto chci neco s regulaci at porad nemusim cvakat vypinacem na prodluzovaku

Co se solomonu tyce (ne ze by se to dalo podle foto 100 rici),a le to pero na nem vypada presne jak na ty ZD-931 (tu mam v praci nove)
[ Link ]
o 12.05.2014, 10:17 | AR
Využiju a obnovím tohle téma. Potřeboval bych sehnat nějakou mikropájku ideálně s regulací. Ty co tady postnul ACEMajky sou fakt na nic? Potřebuju to na takové to domácí žvýkání, aktuálně přepájet 2x napájecí konektory na noťasech a cvičně zkusit vyměnit mikrospínač v kryse ;)

jeden noťas sem už dělal obyč perem co je na furt v zásuvce a bylo to docela peklo, ale nakonec povolil a je vyměněny ;)
o 12.05.2014, 11:29 | semysak
ja mam tu solomon

[ Link ]

pres 10 let s jednim hrotem a je uplne vklidu
o 12.05.2014, 20:49 | gizmi
Mám na prodej poslední kus viz inzerát: [ Link ]

Dva kusy jsou prodané zde na AHC a všichni spokojený, dokonce k této poslední mohu za 200,- přibalit ještě jednu, která je plně funkční, ale předělaná na jiné pero (zkrátka na náhradní díly super)
o 12.05.2014, 20:51 | ACEMajky
Ja sem moc spokojenej s touhle, na to domaci pajeni v aute, do ma, ....
[ Link ]
o 12.05.2014, 20:51 | ACEMajky
Ja sem moc spokojenej s touhle, na to domaci pajeni v aute, do ma, ....
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.314 sekund.