Navštíveno 528x

poraďte nějakou malou motorovku, cena je max. kolem 5000 Kč
je to na řezání větví a malých stromů
jaký s nima máte zkušenosti?
Husqvarnu? stihlku? oregonku?
díky za rady
mám doma poloprofi Stihl a maximální spokojenost, jinak jí předcházela nějaká uplně základ Dolmar která taky spoustu let pořezala bez závad spoustu dřeva
už mám druhou od firmy partner a taky spokojenost, cena příznivá a makaj fest
asi takle

31.08.2009, 19:57 |
petis squere: za 5K je jedno co koupíš vše je stejný. Doma máme Husku 61 asi 20let stará ještě vyráběná ve švedsku a utý se měnila za celou dobu jen svíčka, jinak nic. pak Stihlku 023, tý je asi 5 let a sere se co muže.
Takže kup to co je kolem tebe nejblíž kvuli servizu a je to.
Nevím, jak se pohybují ceny teď, ale šel bych do Stihlky znovu - mám ji cca 5 let možná i déle a naprostá spokojenost - není teda malá, je to MS440. Nařezala toho docela dost (z nedostatku jsem se věnoval těžbě :o))), na to byla zase docela malá :o), ale za celou dobu absolutně žádná závada, nic, co by se na tom podělalo.
Husqvarna - je na tom stejně,tam nemůžeš šlápnout snad vedle údajně má dražší servis, ale to jsem jen slyšel od kolegů a kamaradů. Pokud je to na řezání ale opravdu jen malých a drobných záležitostí, tak bych doporučil Stihl 170, držel jsem ji v ruce a zaujala mě. Pokud by to mělo být na nějaký větší řezání, tak jinou pilu, než 440 jsem neměl, ale určitě bych vzal o něco výkonnější.Držel jsem v ruce Oleo mac - to byla sračka šílená, po půl hodině trápení to už nešlo nastartovat, vibrovalo to úplně strašně - rozhodně nebrat, Oregon - nevím. Ještě bych koukl po značce Jonsered - to je taky poměrně slušná záležitost.
Já bych doporučil značku HECHT konkrétně typ 945.Máme jí u hasičů jako zálohu Husqvarny 372XP a je to neskutečně odolná pila.Takovej záhul co dostává by snad žádná jiná pila nevydržela(řezání ledu,dokonce jednou kolega zapoměl namíchat benzín s olejem a ani to jí neodrovnalo).A do 5ti tisíc se určo vejdeš.Jinak doma máme nějakej větší model od Oleo Macu a Husqvarnu 235 a obě makaj bez sebemenšího problému a to ten Oleo Mac má nařezáno mraky motohodin.