Navštíveno 1455x

Mnozí už četli v jiném vlákně, že jedu s autem v ne moc dobrém stavu do Krkonoš. Auto skoro vůbec nebrzdilo. Včera jsme však s kamarádem odvzdušnily tři kola u jednoho se urval odvzdušňovák a světe div se po 20min. jízdy jde už auto do smyku.. Ale já prostě tomu technickému stavu i tak nevěřím.. Ačkoliv mám už něco najeto a krizové situace jsem vždy zvládl bravurně a s chladnou hlavou.. Vím co dělat když by selhali brzdy, ale nikdy se mi to nestalo, tak by mě zajímali postřehy od zkušenějších jak se chovat a jak co nejmíň ohrozit sebe a spolujezdce a okolí. Vím, že záleží hodně na okolnostech, místě kde se to stane apod.. Samozřejmě s tím pojedu pomalu a z kopce jedině s rychlostí..

02.09.2009, 10:50 |
Alííí :-DDDDDDDDDD Sebevrahu.
No ono to není k smíchu :-(
hlavně velký odstupy... na ručku jsem jednou jel 20km do servisu, když jsem měl sáplou-spíš schnilou trubku dozadu...
prostě jeden okruh nebrzdil a s druhým to po chvíli nebylo o moc lepší - snažil sem se co nejmíň šlapat na pedál brzdy a co nejvíc využívat ručky a brždění motorem..
pak zas byla ruplá hadička u jinýho auta a postup stejnej -velký odstupy, dojíždění ke křižovatkám s kvaltem a ručkou, z kopce přes kvalt..
a nejlepší story byla s kámošem , když s ejelo ze závodů..to na ducatu rupla trubka...za ducatem ještě podvál a auto na podválu..ale i tak se dalo s velkou opatrností dojet.. ještě že to ducato s autem na podválu vůbec nejede - motor je 2.5D
mě se stalo tak deset nebo dvanáct let zpátky, že při cestě na Živohošť z toho kopce dolů vyskočily z brzdiče brzdový destičky.. ručka moc nebrzdila,tak kvaltem a silou vůle jsem to nějak dobrzdil,ale měl jsem pěkně sevřenou prdel..
Jo zapomněl jsem doplnit, ručka je taky k hovnu. Ale jinak to auto má 14 dní čerstvou STK :-D Mám sto chutí jít na Magistrát a nechat to STKáčko zavřít.. Ale jen bych tím zase hodil klacek pod nohy kamarádovi, protože by musel zase řešit další věci.. Dost už, že si nasral do bot se samotnou koupi toho auta..
no já bych měl takovou radu: NEJEZDIT!! s takovýmhle autem nejezdit vůbec! Divím se že to sem dáváš. Je sice mooc pěkný že jsi mnohokráte s bravurou zvládl plno situací, ale to nic neznamená! Milionkrát ti to vyjde, perfektně to zvládneš, ale potom jednou ne, někomu něco uděláš a co potom?
PS: co kdyby tobě někdo, v lepším případě zranil, někoho blízkého a ty zjistil, že technický stav auta už delší dobu řešil jako ty??!! Co bys dělal??!
Thomas: Děkuji Ti za kázání. Sám vím, že nejlépe je s tím nikam nejezdit. Auto není moje a kamarádovi to rozmlouvám. Jenomže mě ani nikoho jiného neposlechne, tak jako neposlechl aby to auto vůbec nekupoval.. Jestli tam s tím nepojedu já, tak tam pojede on sám s čerstvě udělanými papíry.. A co je lepší aby řídil on vyježděnej jen z autoškoly nebo já který má za sebou už nějakou tu stovku za sebou.. Takže pouze se snažím minimalizovat následky. On tam s tím tak jako tak pojede, protože podle něj to má zkrátka STK a auto je super.. Neboj sám mám strach, protože vše co by se mohlo stát si vezmu na triko já.
a je tvuj kamarád vůbec normální? podle toho, co o něm píšeš tady i v tom minulým threadu mi přijde, že nemá všech pět pohromadě...jinak obdivuju, že na sebe bereš za někoho jinýho takovýhle riziko...
Bolthorn: Neber to nějak zle, ale co bylo předmětem tohoto tématu?
Říci nám, že pojedeš někam s blbýma brzdama? Stejně si rozhodnutej jet, tak prostě jeď no :) Co k tomu říci.

02.09.2009, 11:30 |
Midnite | Upraveno: 2009-09-02 11:32:22
Bolthorn: asi nejaka zarucena rada nez odstupy a mit porad zarazeny kvalt neexistuje, snad HODNE STESTI no.. Jinak mu doporuc at ti treba da penize na brzdy, popr za praci nebo flasku a udelej mu to.. je to peugeot? to je prace na odpoledne komplet

02.09.2009, 11:34 |
Veva Co dodat, jen ať jede vlakem nebo busem a pořádně zfackovat aby se mu těch pět opět srovnalo... neohrožujete jen sebe, ale i ostatní!!!
Dudelina: přečti si znovu co píšu výše.. tady nejde o mě
Luke: nevím už.. je to celkem inteligentní člověk.. sám celou tuto záležitost s autem nechápu.. prostě on si nepřipouští, že je to vrak a je přesvědčen že je to dobré auto..
Pred odjezdem propichat 2 gumy a jet necim jinym. Kamosa dokopat at to da do servisu.
aaaa nééébóóó hoď za auto lano s druhou káárou která tě bude brzdit
Bolthorn: Ano, v jiném příspěvku se řešila tech. situace.
Tady ty píšeš, že jsi zkušený řidič, pojedeš pomalu, pořád s kvaltem a připravenou ručkou. Myslím, že asi nic víc opravdu nejde vymyslet.
jeslti to veze někam kde to daj do kupy, tak axistuje ještě auto a vlek(to jeho auto na ten vlek) ! ;-) A jeslti jede na výlet, tak propíchat ty gumy no :-)))
Midnite: brzdy se dělat budou, tak jako náprava a rozvody, ale až příští týden.. a hlavně na komplet GO opravu brzd nemá peníze.. Takže se bude muset vyměnit jen to nutné..
desky, kotouce, brzdovka, atd.... komplet nevyjde na moc.
ty vole tak to musel být bezva kup teda :-)
No jedině propíchat gumy.. No a jede se na výlet jeho novým autem.. Snad ho ještě nějak do soboty přesvědčím ať se jede mým.. A co nejhorší tak takových vražd jezdí po silnici mraky.. STKáčka jsou úplně k hovnu, potom se někomu takovému dostane auto do rukou a neštěstí je hned..
Midnite: no ono jenom hlavní brzdový vajec vyjde na dvojku.. A no peníze nemá aby se mohla dělat komplet GO
vytahni kabel od rozdělovače a řekni mu že je motor ko
Bolthorn: Prostě ho přesvěč ať jede ničim jinym, tohle nemusí ods..t jenom on, ale i dost lidí okolo. V životě bych nejel s autem, co nebrzdí, navíc pokud by nebylo moje....
Něco s tím provedu.. Nejhorší je to, že potom odvzdušnění a pořádném rozhýbání to brzdit začalo, jenomže brzdit to může 10tis. km dobře nebo se to hned po 20km zesere. To auto stálo dlouho, musí se vše pořádně projít vše zkontrolovat, komplet soustavu potřebné vyměnit. Ale jak mu to mám vysvětlit, že i když to teď brzdí tak to neznamená že je to v pořádku.. Něco ale vymyslím.

02.09.2009, 12:34 |
sotek jako martin924
pak napiš jak jsi dojel :-)
Tak jsem teď mluvil s kamarádem se kterým jsme mu to odvzdušňovali, protože byl pod autem.. Tak mi říkal že brzdovka nikde neteče a trubky vypadají v pohodě.. To je však celé co mi k tomu může říct, brzdí to se zpožděním no.. Taky jízdu nedoporučuje. A navíc on má zase větší strach z vymláceného čepu co tam je :-D Protože ten je taky libovej..
Možná by bylo záhodno tady uveřejnit trasu a časy kudy kdy hodláte jet, aby se tomu co nejvíc lidí mohlo vyhnout. Za sebe napíšu a to naplno, že něco takovéhleho mě po cestě na silnici ohrozit nebo nedejbože nabořit/sundat ze silnice, věnuju každičkou vteřinu od vystoupení z auta až do příjezdu úklidových složek víte čemu.....
radek: neboj, to ja taky.. o to vic me to sere, ze budu za volantem takoveho auta ja.. jako dam maximalni usili do toho aby se s tim nejelo..
nevim, co resis, nejezdi. Kdyz ti kamos rekne, at skocis pod vlak, ze on se na to jeste neciti, tak taky pujdes skocit, jo? A jeste se tu predtim zeptas, jestli skocit pod masinu po hlave nebo bokem? tohle mi prijde postaveny na hlavu, auto v bordelu a ty se chystas vyrazit.
jj tak to bude nejlepsi kdyz to zustane doma nez to bude zpusobile
Šestikule: nepojedu já, tak pojede on s čerstvými papíry bez zkušeností a může to dopadnout mnohem hůř.. Čím víc nad tím přemýšlím, tak s tím zkrátka nepojedu. Dnes s ním budu mluvit.. Večer dám vědět..

02.09.2009, 13:23 |
Drtič Vážně přemýšlím, jestli jste vůbec normální
Drtič: sakra proč mluvíš v množném.. to auto se dostane tak jako tak na tu silnici a já, kdyby se něco stalo bych zareagoval lépe než člověk s čerstvými papíry.. ale to je furt stále dokola.. já sám vím, že to auto nemá na silnici co dělat..
taky vim,ze bych nemel Paroubka zastrelit, ale kdyz to neudelam ja, tak ho zastreli Topolanek, tak to ho radeji zastrelim ja, prece jen mam mladsi oci a je mensi riziko, ze netrefim
co mu na férovku říct že se nikam stimhle autem nepojede, když to nechápe, tak mu to postav na špalky a kola si odvez (aspoň 2). bude tebe za to teda nenávidět a tohle si asi slyšet nechtěl.
Šestikule: LoL!!!!
Bolthorn: Třeba by k přemlouvání poholo, kdybys kámošovi řek: Sorry, ale do týhle rakve já nevlezu.... Jestli je to opravdu kámoš, tak by na to mohl slyšet

02.09.2009, 13:35 |
Drtič No právě proto! Tak tim nejezdi! A mu bud domluv, nebo ho něčim přetáhni...snad mu dojde, co se může stát
Midnite: ja sem mu moje nabizel.. tady jde prostě jen a jen o něj, jeho auto a jeho rozhodnutí.. Fajn vynecháme mě, já nikam nejedu, prostě mám strach s tím jet.. Ale pořád jde o kamaráda, jinak upozorňuji jindy zcela normálního a inteligentního člověka.. Budu se opakovat, ale sám vím, že to auto nepatří na silnici.. A vezmi si kdyby si takové auto koupil kdokoliv jinej kdo nerozumí autům, tak normálně s vrakem jezdí po silnicích a nevědomky ohrožuje sebe a ostatní.. Tomu by měla STK zabránit a ne beztrestně pouštět do provozu..
tak si tedy udělejte pekný výlet a shoďte to někde ze skály
No ze skály bych to hodil taky..
se mi líbí, jak jsi na jednu stranu hrozně uvědomělej, ale na druhou stranu mi přijdeš uplně hloupej. sorry za upřímnost, ale já to tak vidim...
můžu se zeptat, co to je za auto?
tak at si s tim jede on. toto nebude delat inteligentni clovek.
jinak je to nejaky peugeot tusim r.v. 94
Luke: tak jde prostě o kamaráda no.. jako uvědomělej.. Já nevím, mě připadne, že mi nerozumíte o co mi jde..
Takže začneme jinak aby jste mě pochopily.. Takové auto by si člověk, který do toho vidí nikdy nekoupil. Člověk který má čerstvě řidičák a auto řídil prvně v autoškole si takové auto koupí protože se mu líbí a nerozumí tomu.. Auto má STK, tak nic neřeší a jezdí a ani neví že řídí vrak.. Kamarád to taky neví, a nechápe to, že i když je to teď v pohodě s brzdama díky tomu, že jsme to rozhýbali, že riziko je zdánlivě někde jinde.. Tudíž je těžké mu něco vysvětlovat.. Já bych přece jel jinak, protože si dokážu připustit riziko a vím jaký je technický stav ve skutečnosti, jel bych pomaleji, obezřetněji, držel rozestupy, atd. atd.. Jak pojede člověk který drží pár dnů papíry? A ještě přesvědčený o tom, že je vše v pořádku? Jak zareaguje v krizové situaci začátečník a jak zkušenější? Zkrátka už když se tam má to auto nevyhnutelně dopravit, tak ať jsou minimalizovany rizika. První varianta je ta ho přemluvit, vysvětlit mu to apod.. Tohle je krajní mez.. A mě se umřít nechce :-D Píšu to tu od začátku jak to myslím.. Tak mě snad už někdo pochopí...
Pominu to, že víš, že je to vrak. Brzdy se můžou posrat i u normálně fungujícího auta. Prostě jestli musíš, jeď co nejmíň po frekventovaných silnicích, pomalu, abys nemusel na hulváta brzdit, kdyby náhodou. Pokud by se tak stalo, tak při pomalé jízdě máš šanci to bez úhony poslat do meze nebo někam, kde se nic nestane, kromě toho, že auto pošleš tam, kam vlastně patří :o))
Jsi stejně kaskadér teda :o))
osobne bych nikam nejel a rekl at si jede v rakvi on, kamarad nekamarad... zarvat kvuli jineho blbosti by se mi nechtelo (nikdy nevis co se stane)

02.09.2009, 14:39 |
Long Kamarad nekamarad, kazdy je pravne odpovedny sam za sebe, kdyz chce jet at jede, az si namele hubu. tak mozna pochopi. Nedovedu si predstavit ze pak stojim pred soudem a na svou obhajobu uvedu "Nechtel jsem tuto nehodu se smrtelnym zranenim zavinit, vedel jsem ze auto je ve spatnem technickem stavu, ale co bych pro kamarada neudelal ....."
Kamaradstvi je pekna vec, ale ma urcite meze a pokud to kamarad nechape, tak to zustava jeho boj ....
Bolthorn: myslim, že tu všichni chápou, že mu chceš pomoct, je to svým způsobem hezký, ale padlý na hlavu...
Luke: jo je to padlý na hlavu.. máš pravdu.. pokusím se mu to ještě vysvětlit..
Bolthorn: nenápadně mu sdrápni nálepku STKčka - nová stojí tuším pade, ale bez ní to nesmí na silnici - udělej to tak, aby už novou nestihl na STKčku sehnat a máš vyřešeno - kdysi jsem měl podobnej problém s bratrancem - u rodiny je to horší, než u kamaráda - mělo se jet na vejlet, bratránek natěšenej, auto brzdy v hajzlu (zadní kotoučovky KO, ručka KO) a tak jsme to po domluvě se strejdou spáchli tak, že jsem v pátek ráno, kolem 4h, kdy ještě chrněl, došel k autu, strhnul nálepku STK (platila ještě rok) a jelo se mým :-D - bratránek dodnes nic netuší a nadával na zmetky skejťácký :-) - následující víkend jsme udělali brzdy (bratránek je o 10 let mladší, než já) - já mu radil a pomáhal, on makal - bylo to "jen" o vyčištění a promazání, nový destičky na celý auto plus odvzdušnit a bylo to - od tý doby, když má auto ne úplně OK a já řeknu, že se nejdřív musí opravit, tak drží hubu a krok :-DD
Bohužel to má na převozní značce.. Takže spz nemá..

02.09.2009, 16:27 |
Duri Bolthorn: posledních pár tvých témat je fantazie číst
Duri: jo jo, taky se bude vydávat celá knížka z mých témat z AHC. Myslím, že to bude bestseller :-D

02.09.2009, 19:03 |
X-sat (M)
Tak nevím, ale poslední dobou se tu množí příspěvky jak z Marsu... Co k tomu říct :-/
X-sat: jo jo, příspěvky jako co mi to ujelo za auto z benzínky
Já bych mu řekl o následcích jízdy s autem, které sice STK má, ale jak soudní znalec později zjistí, nebylo způsobilé k provozu a tudíž z jeho pojistky žádnou škodu jeho pojišťovna nezaplatí...takže ať si uvědomí prioritu - jízdu na výlet či půl života v prdeli splácením jedné mladické nerozvážnosti a chtíče.
Když Ti dneska pojišťovny krátí výplatu při sjetých gumách, což je 100% pravda, myslím že bys mu to mohl nakukat a najít i na netu, proč by nemohla být pravda že jemu v případě škody neuhradí nikdo nic i když tu nálepku STK má platnou třeba desetkrát? ( je to pravda či ne? I kdyby ne, zní to docela věrohodně ne? ;o) )
kamaradovi bych doporucil dovolenou v
[ Link ] :-)
Kounect: jasný, něco na tom je.ů.
Rajdlos: :-DDD
Alí: upřesnil bych tvoji klasifikaci: potenciální vrah. protože jede s vozidlem, o kterém předem ví, že mu nefunguje jedna z nejkritičtějších čístí!!!
Bolthorn:
prosím tě, kolik máš roků? .... všechno bych vzal na triko já....
ty jis snad Spasitel? Či co???
Ku*wa lidi, vzpamatujte se, jeden se diví ve druhým vlákně, že ho zaství cajti, když přlítne s kamionem křižovatku na červenou, druhý si hraje na Spasitel, to je hrozný!!! Že by zase nějaký erupce na Slunci?
Bothorne, ty máš jednu jedninou šanci udělat následujícíc: jetsli ten tvůj kamarád pazdrát chci mermo mocí s tímhle autem někam jet a potažmo do hor !!!!! tak mu rozbij hubu až se měsíc nenažere a vysvětli mu, že tohle bylo proti tomu, co se mu může a asi i přihodí, to nejmenší. A nebo, že mu pak budeš do krimu nosit makový....
Nechápu vůbec, proč tenhle doatz tady padnul, to mi připadá, jako kdybych napsal, hele beru si čezetu a jdu zastřelit souseda. Obsah je jiný, ale výsledek stejný, protože mi v tom nikdo nezabránil, i když jsem o věci předem informoval.
Asi jsem z jiný školy, tohle fakt můj mozek nebere.
A ještě poznámka: jak tu někdo psal, že měl poruchu na brzdách (ano, stát se mnůže leccos, je to přeci je stroj, to auto, že), ale JÁ bych to asi řešil tak, že bych si zcela jistě zavolal odtahovku, protože bych do aute s vadnými brzdami prostě nesdnul s pocitem, že někoho zabiju, nebo nedej bože zmrzačím. To fakt tedy ne. Ale jsou borci, co maj za autem plťák a na něm 3 tuny nákladu a jedou vesel, však co, nic se nestane, ne?
Prosím tě, dej mi návod, co mám dělat, když mi selhají brzdy v kopci dolů, jak to mám řešit? Já to možná teoreticky vím, ale ty v tom máš už praxi. Díky předem!!!
zdeny: chtelo by se to krotit krapet
Midnite:
ne, v tomhle to chce ba naopak přitvrdit, protože tady evidentně někteří jedinci nemají všech pět pohromadě!!! A pak to taky na cestách vypadá, jak to vypadá.
A nebo to vidím moc černě, jsem prostě z jiné staré školy....
ano zvyraznil bych to ze STARE, ackoliv mas pravdu v tom ze s timto na silnici by nemel co delat a zalezi jak se Boltorn (nebo jak) k tomu postavi. Kazdopadne bych ale nerikal kdyz nekomu skoci pred soupravou co ma 23 tun oranzova a cervena ze za to muze... toto je dle me dost nevybirave
Zdeny60: za prvé - prosil jsem o zkušenosti komu se to tak stalo.. za druhé: vím co mám dělat kdyby se to tak stalo, ale nezažil jsem to... za třetí: nejsi v mé situaci tak si nehraj na bůhví co.. za čtvrté: právě před chvilkou jsem dohodnul, že se jede mým autem.. za páté: i když kamarád pominul rozum kvůli autu, tak se na něj nevyseru, jako on se nevysral na mě když se mi pominul rozum před léty kvůli ženský..
Midnite:
ja nepíšu, že za to může. Já píšu něco o předvídavosti. To znamená - znovu to opakuji: jedu, jsem 80-100m od křižovatky a svítí zelená. Jedu Prahou, takže 50 nebo 70, více těžko povoleno a předpokládám, že za tu dobu, než tam dojedu, se sizuace změní a bude žlutá. Pak taky předpokládám, že mám 40T za sebou a že z tém dejme tomu 70ky potřebuji pár metrů a vteřin - a de facto ten dotyčný to píše!!! - na zastavemní. A taky si uvědomím, že nějaký reversní kšilťák může vylítnou s E46 na žlutou. A výsledek ti popisovat snad nemusím.
Možná je něco jiného, když jedeš s osobákem, ale princip je stejný. A kdyby to bylo jinak, než te´d púíšu, nebudu slyšet celý den na ZV ČR1, že se srazily 2-3 vozy kvůli NEDÁNÍ přednosti v jízdě - a kde?? hlavně v Praze, to mi prostě nevymluvíš. Kdyby se mohlo jezdit na červenou, nebuou na silnicíh semafory.
Prostě, mám za sebou náklad, tak se tomu musím podřídit, protože jak jevidět, řada věcí funguje pak jinak.
Ale tohle, myslím, patří do jiného vlákna.
Kvůli žensky nejde o život. Ale kvůli špatnému techn. stavu auta jít může - a většinou je v tom jeden nevinně. Takže asi tak a neděle mi morálku, kamráde. Pár pátků na světě běhám a mám na věc zcerla diametrálně odlišný názor, než ty. Ale ty ho snad časem, budeš-li mít to štěstí, změníš taky a pak si řekneš, že ten vůl (jako já) měl možná pravdu.
Mě , kamaráde, již v r. 1995 jede takovej borec opdstřelil P605 na šrot a zázrak je, že dnes dejcháým!!! Tak se nediv, že ti píšu, co nechceš slyšet (anejen ty).
A pořád mi dlužíš ten návod, tak na to nezapomeň. neznám vše a rád se nechám poučit od zkušených.
Ne ne, jsem zcela při smyslech. Ale značně rozčílenej.
Zdeny: ty jsi jeden z dalších co to nechápeš! nepojedu já, tak pojede on sám s čerstvými papíry!!! chápeš už??? o co jde? nebo já nevím???
a proč jsem se ptal??? protože jsem zažil za volantem dost, ale ne nefukční brzdy.. proto jsem se ptal lidí co to zažili.. myslím si, že t není to samé jako prdlá guma ve sto třiceti..
Nechápu. Dobře. Ať je to Petr nebo Pavel, tvůj příspěvek prostě je jaski špatně.
Já už se do toho nehodlám dál míchat, svůj názor jsem napsal. Ale jedno si přeji, aby, až se něco stane, si nabil hubu jen ten dotyčný a pořádně. A hlavně SÁM, ne, aby vzal někoho druhého.
Chápeš už zase ty??? Rodičů mi je předem líto, je to přeci jen syn.... Ale kdyby se něco stalo jemu, jeho mámou či tátou bych si nepřál být ani půl vteřiny. Je to naspané jasně? A nebo něčemu nerozumíš? Do smrti se nezbavíš pak výčitek, že njis mu v tom nedokázal zabránit, ne ty, ale táta či máma, ale nakonec i ty, vždyť víš, co chce udělat. je to holt těžký. Osobně z této diskuze vystupuji.
Zdeny asi moc hodně kuká na seriály...
Zdeny: napsal jsi to jasně.. ale opět opakuji - svým jedáním bych se snažil minimalizovat následky způsobené jím jako nezkušenému řidiči.. řeknu mu "nejedu nikam" a on mi řekne " fajn tak já jedu sám"... Selhají brzdy a co se stane? Zabije s tím pár lidských životů.. Já bych se snažil tomu z obezřetností předejít.. Ano beru, je t jeho zodpovědnost on si zodpovídá za svoje jednání.. Ale to jste sakra nikdy neměli kamaráda který vám stal za to? (A vy zase jemu v jiných dcvílých)

02.09.2009, 21:27 |
X-sat (M)
02.09.2009, 19:26 | Bolthorn X-sat: jo jo, příspěvky jako co mi to ujelo za auto z benzínky
hmmm, tak ty jsi mi taky případ... A kdepak jsi četl, že se jednalo o újezd od benzínky...? I tak to rozhodně nebyl dotaz, který většina řadí do skupiny "debilních". Podobný kokoty by na silnici měli rovnou střílet! Myslím toho, kdo s tím vrakem pojede...

02.09.2009, 21:31 |
Bolthorn | Upraveno: 2009-09-02 21:33:19
X-sat: podobný kokoty co si myslej že veškerou modroust světa sežrali miluju.. přečti si kurva o co mi šlo a jak se to vyřešilo.. a jestli něco máš, tak si to můžeme vyříkat přes icq.. myslím si, že spoustu rotumných lidí pochopilo o co tu jde..

02.09.2009, 21:35 |
X-sat (M)
Nebrzdí někomu auto, tak ať s ním nejezdí. Nevím, co bych na tom pitval.
X-sat: brzdí, ale není to 100%ní.. a ty to nemůžeš pocohopit protože to není tvůj kamarád a za další když víš, že se to auto stejně dostane mezi lidi a to v rukou amatéra, tak je asi lepší aby to raději řídil člověk který to v prvním momentě strhne někam jina,m než do protisměru..
Ale povedlo se mi to mu vysvětlit!! Takže jedeme mým autem.. Toto téma vzniklo abych věděl kdyby bylo nejhůř a ne že se stane.. Tak si to tu uvědomte..

02.09.2009, 21:56 |
JP Panenko Márjá... demence některých lidí prostě nemá meze a neustále se divim tomu, že je to tak. Tohle mi přijde jak kdyby si chtěl jít zastřílet ostrejma do davu lidí a Bolthorn to vzal za něj s tim, že je přecejenom lepší střelec a třeba se tentokrát nic nestane...
Nevim jak nad tim vůbec může někdo přemejšlet... bejt to na mě, prostě s tim nikdo nikam nepojede a konec. Zařídit to neni nejmenší problém (resp. je to 1000x menší problém, než jet autem s brzdama v p...).

02.09.2009, 21:59 |
JP Když vim, že se to auto stejně dostane mezi lidi a to v rukou amatéra, tak ho radši zapálim, než aby k tomu došlo. Právě proto, že mi za to ten kamarád stojí, tak ho vůbec nenechám udělat takovou bezmeznou kokotinu, ne že jí udělám za něj proboha...

02.09.2009, 22:15 |
X-sat (M)
Tak máš pochvalu. Tečka.

02.09.2009, 22:31 |
Bolthorn | Upraveno: 2009-09-02 22:35:51
Tak ho zabiju asi aby to auto nevyjelo.. To je to samé jako když padá letadlo a kdo ho má řídit?? Amatér, nebo člověk, který ví o co jde a může odvrátit katastrofu? Nevím, děláte ze mě debila, ale ani jeden z vás se nedokáže v cítit d situace...
JP: tu bezmeznou kokotinu jsem mu rozmluvil.. opět opakuji to, že jsem chtěl jet za něj v krajní nouzi, abych se pokusil minimalizovat škody, které by se tak jako tak stali kdyby ty brzdy odešli.. mám vás tentokrát v řiti, protože jsem nechtěl vědět váš názor, ale pouze zkušenost s nebrzdícím autem, kterou nikdo z vás co se ozvali nemají.. díky za morální kázaní, hlavně že víte co nejlepší..
Zdeny: no, rozhonil ses hezky, tak by mě zajímalo, jestli se podle těch zásad taky striktně řídíš a neděláš žádný pitomosti (momentálně si vzpomínám, jak ses kdysi holedbal tím, jak vytrubuješ cyklisty, což je taky paráda až se některej lekne a spadne ti pod kola)

02.09.2009, 23:37 |
jack1 to Bolthorn: OT: mužu se zeptat kolik maš najeto a jak dlouho maš papiry?
a kdyby vas stim ještě napadlo jed tak zabrzdi o nejbliší strom nebo sloup protože s takovym autem muže fakt jed jen sebevrah tak aspon to od*erete jen vy dva a ne nekdo nevinnej, jinak doporučuju, abyste se podivali přiště sem
[ Link ] než vas takova pi*ovina vubec napadne...
O majn got.............to je teda másáž,odborník se diví,lajk žasne a já zírám s čím se dá jezdit.Přeji pěknou a ničím nerušenou jízdu a hodně žážitků.Jo a doufám že budou i fotky či snad video at se pokocháme všichni kteří nemáme tolik odvahy si do tak sqelého vozu sednou ,a zjistit o co vlastně přicházíme......
se mi zdá že Bolthorn se tu snažil zamachrovat trochu, že pojede s autem který je bez brzd a že to zvládne v pohodě (na začátku to tak vypadalo) Potom začal že vlastně kamarádmá auto a že on mu to vymlouvá atd...prostě pokaždý něco jinýho. Přišlo mi to tak, že Bolthorn je velkej mahr, jelikož má papíry rok a ten jeho kamarád si je teprve udělal...
Toť můj názor ( vím že ho někdo bude odsuzovat popř. nadávat,ale to je osud.. ;-))
No tak machrovat já mám zapotřebí. Kdyby jsi četl předchozí téma které na to navazuje, tak by jsi možná pochopil situaci..

03.09.2009, 07:48 |
Bolthorn | Upraveno: 2009-09-03 07:53:09
By mě zajímal technický stav vozidel mnohých z vás, že tu tak kážete. Kdybych vás teď posadil do toho Peugeota co se brzdy odvzdušnily, tak mnozí ani nepoznáte, že s tím něco bylo a normálně by jste jeli.. Já zkrátka 15 let starému autu které stálo v bazaru nevěřím. Může se stát, že když se to auto bude příští týden dělat, tak se zjistí že je vše v normálu. Ale jde zkrátka o to, že na to nespoléhám a klidný bych byl až po komplexní kontrole. Víte kolik aut jezdí po silnicích s brzdami na které se léta nesáhlo a lidi s tím jezdí jak prasata.. Přestat brzdit může jakékoliv auto u kterého to ani člověk nečeká. Hodně lidí spoléhá na to, že když to má STK tak je vše v pohodě a kašle na vše.. Nestál jsem tu o vaše morální výlevy, u mnohých naprosto z cestných. Kamarádovi jsem to nakonec vysvětlil a použil jsem něco z vašeho kazatelského umění ke mě.. A světe div se kašle na to.. Řídit bude tak jako tak, ale s tím rozdílem, že technicky způsobilé auto.. A během příštího týdne se jeho P306 dá dohromady.. No a o to my šlo celou dobu.. Prostě kdyby si to nenechal rozmluvit tak by to auto na tu silnici vlezlo ať už se mnou za volantem, nebo beze mě... Nejsem blázen, mám rád svůj život.. Ale prostě jsem chtěl aby se vyhnulo případnému neštěstí.. Myslel jsem to dobře.. Ale pochopilo mě tu jen pár lidí..
Jo a ještě pro ty co mě neznají a píší tu o mé osobě nesmyslné scénáře. Nejsem žádný 18 letý teenager v Civicu z mega rourou místo výfuku co má řidičák půl roku a jel maximálně tak z Horní do Dolní a zpět.. Řidičák nemám opravdu dlouho, od roku 2004 a najeto mám nějakých 160tis. Není to nic závratného a netvrdím tím, že jsem až tak dobrý řidič.. Během té doby nemám na triku ani jednu nehodu ani žádnou pokutu..
Luke: jeste si zapomnel, ze na dalnici jezdi schvalne v levem 130 a vedome brzdi potencionalni "piraty silnic" :-)

03.09.2009, 08:44 |
Luke_288 | Upraveno: 2009-09-03 08:46:58
Rajdlos: LOL, vidíš, na to jsem už uplně zapomněl
Bolt:píšeš jak tě štve, že to auto má technickou, co takhle zkusit nějak řešit STK stanici, která na to auto tu známku dala (mam pocit, že jsi psal, že je docela čerstvá). udělat jim trošku problém?
Luke: no už jsem si zjišťoval na koho se obrátit s podnětem k prošetření.. Ale bylo mi řečeno, že stanice jako taková z toho postih mít nebude, protože se z toho vykroutí a odnese to jen pracovník který kontrolu prováděl.. Propustího a vezmou místo něj jinýho a jde to na novo.. Prostě tohle je jen na tahání peněz z lidí a neslouží to k tomu k čemu má..
no a? tak propustí toho co to vydal, i to by za to přece stálo...
Jako jasný.. Říkám, není problém zajít na Magistrát, tam jim celou věc oznámit.. S autem by se však musela udělat znovu řádná technická a pochybuju že on by tohle chtěl podstoupit a platit. I když by to bylo to nejlepší co by mohl udělat.. I když by nebyl problém aby mu to po příštím týdnu prošlo po tom co se auto udělá a pořádně zkontroluje.. Ale nastat problémy mohou s emisema. A kamarád bude v prdeli.. Tohle je na něm a byl bych rád kdyby se to tak udělalo..
kurva, to je zase material. uz se tesim, a si to tu pres vikend vsechno proctu :-)
(sorry za OT, pokracujte...)