Navštíveno 565x

Včera si sestra koupila LCD Sharp a nevím proč, ale nejdou naladit přes DVB-T všechny programy (např.ČT1-ČT24 + třeba Noe :-D). Jediný co jsem byl schopnej naladit byla Nova (Cinema), Prima (COOL) a Barrandov TV. Je fakt, že jsem ladil automaticky, ale pak už jsem nepřišel na to, jak zbylé programy doladit ručně. Při automatickym laděni to našlo jen vysílač České radiokomunikace. Já bydlím ve vedlejším vchodě a přes Set top box naladím vše (ČTčka, Z1, Novu, NOE atd i nějaký rádia co neposlouchám).
Lokalita Zahradní Město - Praha
Uměl by někdo poradit co s tou velkou kraxnou udělat :-) ? Neřešil někdo podobný problém?
Jediný, co mě napadá je vzít s sebou Set top box k sestře a tam to zkusit přes něj abych vyloučil anténu. Víc zatím nic.
Sestra má vlastní anténu a nebo využívá domovní rozvod? Pokud rozvod, tak ten musí proběhnout revitalizací pro DVB-T příjem...

03.09.2009, 19:50 |
AR | Upraveno: 2009-09-03 19:51:40
t2: tak píše že bydlí ve vedlejším vchodu takže pokud jedou oba z domovního rozvodu mají stejnou anténu.
jinak u me byl podobny problem...zpocatku jelo jen par stanic nova, prima atd. pak delali neco s antenama a jelo vse a ted opet jen nova a spol., bohuzel prilis slaby signal.

03.09.2009, 19:53 |
hawai asi chyta signal z jinyho vysilace nez ty, taky jsem to resil u televizi mimo prahu, kdyz jsem chytal signal z Cukraku, tak stanice CT nesly, a kdyz sem to bral z Votic, tak to slo vsechno...nebo aspon tak nejak mi to rikal antenar co to tu delal

04.09.2009, 09:15 |
Tuner#2 | Upraveno: 2009-09-04 09:15:50
AR: To je jen zbožné přání, viděl jsem tři paneláky, které jeli na jednu anténu, ale taky jeden panelák tři vchody a všechny tři vchody (stoupačky) měli své antény, tudíš tři rozdílné rozvody...
Takže určitě to bude v rozvodu, chce to udělat úpravu aby tam byly kanály co se dnes používají pro DVB-T a taky projít celý rozvod. Občas se stane, že např. pán ve 3. patře maluje, vyndá zásuvku a pak jí zapojí opačně. No a je průser, protože ty pod ním mají problém.
to tuner 2: je to ze společnýho rozvodu a barák tam stojí něco málo přes rok a půl. To už se s digitalizací počítalo. Na starou TV jsem naladil nějaký programy po vypnutí analogu v Praze...takže DVB-T by měl být v rozvodu.
Přijde mi to divný, ale ještě jsem nezkoušel ten muj DVB-T tuner. Na ten přijde řada až příští týden. Do tý doby nic víc nevymyslím.
Spíš mě napadá, když nebude problém v anténě, tak jak doladit ostatní programy manuálně. Mno asi to bude formou pokus-omyl skoro jako u všeho :-)
Normálně v menu dáš položku ruční ladění a zadáš číslo kanálu toho multiplexu, který chceš ladit. Dokonce by Tě to mělo ukázat i jaká síla a kvalita signálu na něm je. Nevím jak v Praze, ale ono kanály a multiplexy se docela měnili včetně třeba polarity, takže je dost možné, že se bude muset otočit anténa a pustit do rozvodu nové kmitočty které tam třeba ještě před rokem a půl vůbec nebyly.
Každopádně za zkouku Tvého set top boxu nic nedáš a pokud to nepůjde ani na něm, tak je závada v rozvodu a chce to řešit s domovníkem/potažmo firmou, která rozvod dělala.
O anténu se správcovská firma stará celkem dobře. Když dojde k jakýmukoliv výpadku, vše vyřeší rychle (vždycky si nestačím ani stěžovat:-D). V tom problém nevidím. Myslím, že to bude tím ručním doladěním...i když nechápu, že automaticky to našlo jen pár kanálů. Na mim DVB-T tuneru naladím vše najednou, vyberu programy který stojej za to a pak už jen koukám. Mno zřejmě to každej výrobce řeší jinak. Ono je taky možný, že tuner v LCD TV bude třeba v něčem horší. Každopádně mě čeká to ruční ladění (do toho zapojim sestru a bude :-))