Navštíveno 435x

Mám nějaký finance na zateplení a zajímalo by mě, zdali bych taky nějakou podporu nemohl dostat od státu.. Umíte v tom někdo chodit, minimálně kdo by mě řekl v kostce co a jak a jestli to má smysl?
v první řadě nepočítej s tim, že se předaj. Zjisti si přímo na ministerstvu ŽP jaký firmy z tvojeho okolí sou v seznamu dodavatelů a ty firmy poptej. Pokud bys to chtěl dělat svépomocí, tak se obávám že na dotaci nebudeš mít nárok.
Pokud si dobře pamatuju tak další podmínkou pro dotaci je jakejsi znaleckej posudek, ve kterym bude uvedeno, kolik energie ušetříš.
A nakonec, dotaci dostaneš až po dokončení zateplení :-(
tohle všechno vím. Peníze mám, dělat to bude firma. Jde mi o to zdali je možné něco ze státu vytřískat nebo ne.... to potřebuju prověřit

04.09.2009, 14:39 |
clown nekdo to tu zkousel ..
tusim Aligator .., ve finale prisel na to, ze se mu to fakt nevyplati :o))
soused naproti zateploval před časem, dělala mu to firma a spočítali, že náklady na to papírování a posudky kolem toho by převýšily eventuální dotaci od státu, takže se na to vyprdl. Ale byl to jen rodinej domek a úspory nic moc, takže to u jiného projektu může vypadat odlišně.

04.09.2009, 20:36 |
Glgin Na získání dotací musíš kontaktovat projektanta který je zapsán v seznamu ZL.Podle projektu domu navrhne jak a co má být zatepleno aby to splňovalo nějaké parametry úspory.(Projekt stojí cca 25000kč na větší rodinný dům-nějakou dotaci na projekt dostaneš od státu).Pak si v seznamu firem které jsou taky v seznamu ZL vybereš firmu a tu kontaktuješ a zjistíš si celkovou cenu zateplení.Po skončení prací si vezneš faktury a stát ti něco z toho vrátí.Nevím ale za jak dlouho to dostaneš a nevím ani kolik dostaneš.
Teď stačí libovolně pro získání dotací vyměnit okna.
Příští rok uděláš třeba zateplení domu.
A další rok zateplíš stropy.
Pokaždé můžeš žádat o dotace.
Začal jsem teď dělat ve firmě která zatepluje,vyměňuje okna atd.Tak o tom něco vím.