Navštíveno 1142x

08.09.2009, 13:36 |
Rudi Náhodou jsem narazil na test na idnesu na test MB E350CDi. Jen tak jsem to přelítl, ale když jsem četl tudle větu, tak sem si opět uvědomil, že jakmile to není škodovka nebo korejec, tak je prostě všechno malý a k ničemu.
"Kufr trpí nevýhodou všech sedanů, totiž menší praktičností. Nakládací hrana je nízko, ale vstupní otvor je poměrně malý a kufr svou kapacitou 540 litrů neoslní (zadní sedačky sklopit nejdou). Nevím, jak moc to bude potencionálním kupcům vadit"
[ Link ] Rád bych se autora zeptal, kterej sedan má víc jak 540litrů zavazadlovýho prostoru nebo spíš komu to i přijde málo, ale hald to nejde. Pokud si ještě dobře pamatuju, tak většina těchhle sedanů má kufr kolem 450-500litrů.
Já se pak už vážně nedivim, že automobilky nepůjčou novinářům auta, když pak napíšou takovejdle mega blábol.

08.09.2009, 13:49 |
empiK (M)
zadni sedacky sklopit jdou, uz je to i v serii

08.09.2009, 13:53 |
clown njn .. malej ceskej clovek s malym mozkem potrebuje velkej kufr :o)))) to vis, normalni evropane nemaji moc chalupy .., resp. maji normalni auta a pak rodinna auta ..
nečetl jsem to celý, ale tady půjde spíš o to, že tam je malý otvor než o objem kufru. Měli jsme Omegu sedan, kufr taky jak kráva, ale kočárek by neprošel otvorem, takže musel z domu. Obdobné to bude s nakládáním ledničky apod.
Nu, vysvětlím. Když jsem byl v redakci a dělali se recenze (PC, příslušenství, multimédia), tak od šéfredaktora bylo nařízeno vždy v resumé dát tři plusy a tři mínusy. Někdy to bylo fakt těžký a fakt jsem se prostě někdy cítil až trapně za svůj výtvor.
Ale o čem je dneska psaní a recenzování:
1, buď pachtlání informací google vs. wiki
2, článek na objednávku
3, nebo jde o zaujatého nezkušeného magora
Kvalitní čtení je dneska spíš zázrak a horko těžko dnes lze najít jak internetovej titul nebo tištěný časopis, ve kterém by bylo byť pár kvalitních informací.
:(
k čemu komu je 540 litrů kufr? v tom vozí mrtvoly ne? ledničku si nechám z prodejny dovízt zdarma až do domu...ten kočárek je průser, ale když sme byl malej špunt, tak kočárek se vozil na střeše..f600 na dálnici s kočárem na střeše vypadal komicky:)

08.09.2009, 14:22 |
clown ja mam taky orisek :o))
blba 40" do sluzebni kokty ji nedostanu :o)))

08.09.2009, 14:32 |
FBS ja myslim že když u octy sklopíš sedadla, tak tam odvezeš 10 takovejch televizí, a ještě tam dáš bokem kočárek... :o)))

08.09.2009, 14:33 |
clown to si myslis ..,
do kufru ne .. neprojde mezi tlumicema do kabiny :o)))
clown : Tome, kolik je to v cm ?
Já v Celice odvezl 90 cm Samsunga, lehl přesně mezi tlumiče akurát jsem měl kolena pod bradou, tak mi neříkej, že zešikma to tam nenarveš ?
Kdyžtak s otevřeným kufrem a červenýma trenýrkama na konci no .. :-)

08.09.2009, 14:53 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2009-09-08 14:56:38
clown ma i cerveny trenyrky hnědý, takže bohužel... střecha + zahrádka ;-)

08.09.2009, 14:59 |
clown no furt lepsi ne LJ a jeho tanga :o))))
cerveny nenosim ..
tohle je 104cm ..
ale krabice 125x70x25 :o)))

08.09.2009, 15:00 |
clown jeste, ze je doma Galaxy, tam se toho vejde :o)) i kdyz jsem musel jednu sedacku poklopit, pac se to vozi na stojaka :o))

08.09.2009, 15:07 |
Arnie_one | Upraveno: 2009-09-08 15:08:13
Šestikule:
No tak me do Omegy kocarek prosel :) konkretne Jane slalom pro. Paradoxne se me vesel i do Twinga kdyz jsem sklopil predni kyvku.
Tkaze je to o manipulaci z vecma ne o tom ze ma sedan malej vstupni otvor.
Jo taky kdyz sem sklopil zadni sedadla, ta sem tam prevezl malymu 2m postel (ve slozenem stavu) a zavrel kufr, vazne se me nezda, ze by ty sedany byly tak OUT.
clown: a to kokta nemá blbejch 70 cenťáků mezi tlumičema? :-D
Arnie_one: nám nevešel na výšku neb to mělo origo audio Bose a pod platem byl zesík a repráky. Sedany out určitě nejsou, mně se líbí nejvíc z karosářských variant, ale ... má to své ale. Teď drapnu jeden nebo dva kočárky, najedu s nima do kufru a nějaký skládání neřeším.

08.09.2009, 15:24 |
clown samo, ze da, ale zase pak neda na vysku, diky sklopenejm sedackam .. :o))) takze se musi sedacky co ??? vyndat :o)))
Nie je to len u vas ale aj na Slovensku.
Mercedes triedy E nie je urceny na prevoz ladniciek a praciek ale limuzina. To asi pan redaktor zabudol. Navyse nakladacia hrana nizko, je len plus a kritizovat ju je absolutne scestne. Navyse objem kufra je nadpriemerny oproti sedanom v tejto kategorii.
Najvacsi problem je, ze v podtsate kazdy kto ma ostre lakte a vie troch apisat, tak to moze robit. Plus ako tu pisal niekto hore, nadriadeni vacsinou tlacia aby tam boli aj minusi ale u par automobiliek to vyznieva velice hlupo :-)

08.09.2009, 15:24 |
clown v nedeli v klidu nafotim, budu to prevazet :o))
to clown:kecáš v pohodě jsem odvezl 42",zavolej si prodavače ať ti to tam dá
co já vim, mám v kufru 450litrů , sedačky mi sklopit nejdou a vůbec mě to netankuje ...... ted tu mám bednu s 15" SW o rozměru 42x42x55 a vesele jí tam lupnu a pořád tam bude místa na 2 mrtvoly takže mi to je fakt buřt kolik mám místa v kufru....
nevim proč to novináři tak řešej, stejně se v těhle autech zpravidla vyskytuje 1x manažer + 1x sada golfovejch holí.....

08.09.2009, 17:35 |
Daryl (A)
ja vezl v mondeu 50" plazmu ... a v pohode :)
ja vezl plazma-gun od duke-nukena a taky v poho :-D co sem vyhral? :-)))
mam myslim docela velkej kufr, ale lednici si necham dovest :-)
Jestli neni problem v tom, ze se plazma nesmi klopit, to ma LCD vyhodu.

08.09.2009, 20:05 |
empiK (M) | Upraveno: 2009-09-08 20:05:52
Daryl: plazma by se nemela naklanet, tak to by me zajimalo, jak si ji tam daval :)
tak nez sem to docet, tak byl tappik rychlejsi

08.09.2009, 21:37 |
JEF clown: A neni to rukama? Me se do Octy vesla tak akorat 46", sirka 90.

08.09.2009, 22:25 |
Arnie_one | Upraveno: 2009-09-08 22:26:50
Šestikule:
Tak ja mam audio orig take od Bosse ze zakladu (tusim 8x repro) a stejne se tam ten kocarek postel i 37" palcova tv vesla :)
samozrejme kombik je jina vec hlavne kuli vysce veci, ale uricte sedan neni neprakticky.
v krátký octě I jsem v pohodě kdysi převážel Samsunga 82cm telku pro kámoše - kupodivu se ta bedna šílená vlezla - kolega nechtěl věřit, že se to vleze - sklopená sicna a asi 3cm od zadního skla, ale převezl jsem to :-))
proc se plazma nema naklanet? asi kazdej koho zna ji vezl naklonenou, vcetne jednoho, kterymu na ni sedel pes :-)
tíha vlastních pcb a vibrace může způsobit sebedestrukci boardu, tot z diskuze na TV freaku. A kdyz uz prej nezbyde nic jinyho, nez prevoz nalezato, tak obrazovkou nahoru.

09.09.2009, 14:51 |
clown a jeste by semi mohlo sesypat to linuxove jadro co ma Samsung inside :o))))

09.09.2009, 15:12 |
schwaboid | Upraveno: 2009-09-09 15:12:55
Do supa I se nevejdou do kufru jeho vlastní přední dveře :-)))
proto je taky u supaII udelali skladaci

09.09.2009, 21:00 |
Ravo | Upraveno: 2009-09-09 21:02:02
No...nevím jestli jsem neudělal chybu, když jsem prodal svou KRÁTKOU felici 1.6 GLX. Přesně takovou telku (40" Samsung 550) jsem v kufru vezl společně s pračkou Bosch (typ ví přítelkyně, ale je to BOKEM plněná). Všechno v původních obalech. A v pohodě jsem zavřel všechny dveře. A LCD tam stálo nastojato, takže i kdyby to byla plasma tak by to bylo OK ;-)
Je pravda, že plato i se zadníma sedačkama šlo ven...ale v ten moment to byl náklaďák...bude mi holka chybět...
V případě problémů s naložením do Octy to vidím spíš na chybu někde mezi sedadlem a volantem

11.09.2009, 11:46 |
clown Ravo .. do Cordoby v sedanu jsem taky nalozil kocarek a do Fabie ne :o))) A kokta vs felda .. rozdil je totiz v lomu podlahy za sedackou a vysce strechy :o)))