No, to, že jsi levák hraje roli přímo podstatnou. :o))) Není moc nástrojů, které umožní přehodit kobylku opačně, aby se dala kytara naladit, takže budeš mít zúženej výběr.
Já bych vybíral dle toho, co na tu kytaru budeš ponejvíc hrát. Klasická španělka je dobrá na naučení základu (ideálně s nylonovejma strunama), ale u mě to nikdy nebylo na delší hraní - bolej z toho ruce kvůli širokýmu hmatníku.
Pokud to budeš mít klasicky k táboráku, místo španělky bych koupil jumbo - především kvůli užšímu hmatníku.
Taky bude záležet na cenové relaci.
Z toho, co jsem držel v ruce: tohle je jeden z mých mazlíčků - měkký dohmat, přesné ladění, zvuk spíše hlasitější, ale takový jak kdyby sametový hlas, jemný dozvuk
[ Link ] s tím souvisí toto - je za pár korun ale překvapila mě zvukem - hraje opravdu moc pěkně - koupil jsem ji strejdovi k narozeninám:
[ Link ] další z mých mazlíčků:
[ Link ] tohle je model, který tu moji nahradil, hrál jsem na tuto asi čtyři akce (elektroakustika), na tu moji nahrávám ve studiu (mám ovšem 12 strunnou) - má krásně měkký zvonivý zvuk
Další, co jsem držel v ruce a docela mě zaujalo:
[ Link ] [ Link ] tato je trochu výše cenově (i když nevím, co za ni chceš dát :o))
[ Link ]