Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > vyzná se někdo v kytarách?

o Navštíveno 426x o
o 09.09.2009, 00:14 | maca123
Potřeboval bych poradit jakou kytaru pořídit na začátek..jsem absolutní amatér, samouk :) nevim jestli to hraje nějakou roli ale jsem levák..díky moc za rady

o 09.09.2009, 00:30 | maca123
jo ještě jsem zapomněl že chci takovou tu obyč táborovku..žádnou elektriku :) díkes
o 09.09.2009, 02:19 | Freerider
No, to, že jsi levák hraje roli přímo podstatnou. :o))) Není moc nástrojů, které umožní přehodit kobylku opačně, aby se dala kytara naladit, takže budeš mít zúženej výběr.
Já bych vybíral dle toho, co na tu kytaru budeš ponejvíc hrát. Klasická španělka je dobrá na naučení základu (ideálně s nylonovejma strunama), ale u mě to nikdy nebylo na delší hraní - bolej z toho ruce kvůli širokýmu hmatníku.
Pokud to budeš mít klasicky k táboráku, místo španělky bych koupil jumbo - především kvůli užšímu hmatníku.
Taky bude záležet na cenové relaci.
Z toho, co jsem držel v ruce: tohle je jeden z mých mazlíčků - měkký dohmat, přesné ladění, zvuk spíše hlasitější, ale takový jak kdyby sametový hlas, jemný dozvuk
[ Link ]

s tím souvisí toto - je za pár korun ale překvapila mě zvukem - hraje opravdu moc pěkně - koupil jsem ji strejdovi k narozeninám: [ Link ]

další z mých mazlíčků: [ Link ]
tohle je model, který tu moji nahradil, hrál jsem na tuto asi čtyři akce (elektroakustika), na tu moji nahrávám ve studiu (mám ovšem 12 strunnou) - má krásně měkký zvonivý zvuk

Další, co jsem držel v ruce a docela mě zaujalo:

[ Link ]
[ Link ]
tato je trochu výše cenově (i když nevím, co za ni chceš dát :o))
[ Link ]
o 09.09.2009, 02:29 | Freerider
Každopádně je potřeba zajít do hudebních nástrojů a pár kytar si vyzkoušet - jak se ti bude držet v ruce, jestli na tebe nebude moc velká nebo taky malá, vezmi v potaz, jestli budeš hrát v sedě nebo u toho budeš dělat divadlo ve stoje :o)) (to je důležité kvůli tomu, jak je ta kytara vyvážená, aby ti pořád nepadala hmatníkem dolů, pak to otravuje a bolej ruce..)

Po koupi to chce zkoušet a zkoušet :o)), kytaru je potřeba dávat do futrálu a ošetřit občas struny, vydrží déle a nereznou - já na to používám kalafunu (pro rejpaly - už jsem si kvůli tomu vyslechl dost vtipných poznámek :o))))
Chce to začít na strunách s menzurou 10 - 9 jsou moc měkký a 11 a 12 zase tvrdší a budou tě bolet prsty.

Jestli chceš pokecat, písni mi zítra navečer na ICQ, rád poradím dál :o))

Free
o 09.09.2009, 08:51 | KyklopDLS
koupil bych klasickou western kytaru, Jumbo je poměrně veliké a španěla má zase širokej hmatník, což mi moc nevyhovovalo. Teď mám wentern kytaru od společnosti Tenson. Je dobrá na naučení a po zvukové stránce hraje také pěkně. Jediné co asi budeš muset udělat, je podívat se, zda dělají i pro leváky. Potom na to naučení si kup měkčí struny, jinak se zblázníš. Jinak pak jako Freerider.. chce to zkoušet.
o 09.09.2009, 17:06 | maca123
díky chlapci..

Free: ozvu se ti pak na icq..díkes
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4113 sekund.