Navštíveno 656x

09.09.2009, 20:22 |
Komba Zdar,dneska jsem to pěkně vymňoukl,vypustil jsem olej z převodovky a teď řešim jak ho nalít zpátky.Už jsem našel malou modrou zátku,kterou bych to nalil,ale nevim jestli stačí samospádem nebo to natlačit šprickou...prosím napište mi co nejdřív,zítra to musím dodělat.Audi A6 Avant 2.5 TDi 110Kw 1999 automat

09.09.2009, 20:35 |
dj.DEKL | Upraveno: 2009-09-09 20:36:07
Kontrolní šroub tam není?
edit: u automatu asi ne...
Ajeeejda
Mno u autotamu a konkretne u tohoto tiptronicku tam nalij ted co se tam vejde a pote nastartuj, nech radici paku v poloze P a furt lij olej ono si ho to bude ten menic nacucavat.
Tusim ze takhle kdyz jsi ho jen vypustil tak by se tam melo vejit asi 9 litru, kdyby jsi ji i vyndal a poradne vylil tak 11 litru. A nebo to bylo 7 a 9.
Uz jsi to nepamatuju. Kazdopadne novy olejovy filtr jsi dal? :)

09.09.2009, 21:32 |
Komba No tak moc jsi mě nepotěšil že ta musím nalít tolik oleje,ale když jsem vypustil jen to co vyteklo a nestartoval jsem,tak to bude stačit nalít zpátky co?
zkus člena Satas, to je guru na A6
[ Link ]

09.09.2009, 22:21 |
Komba Tak jsem mu napsal,díky za tip a ještě prosím zkuste mi to povědět i někdo tady.
Jo Satas bude mel vedet ikdyz se vice zabyva motory a eletronikou ;)
Musis tam dostat toho uplne maximum, jinak ti to bude blbe radit a hlavne tam davat olej kterej tam patri :)
Cili pak to nastartuj a furt dolejvej...

09.09.2009, 22:40 |
Komba Jo snad poradí...
Hele teď nechci dělat chytráka,ale když vypustim asi 3litry a natlačim je zpátky všechny,tak by nemusel být problém s řazením že by se třeba nenaplnil koš co?
komplet náplň je 9 litrů, postup je u automatu obecně
- nalít do výše nalévacího otvoru
- mrsknout tam P a nastartovat
- nechat běžet na volnoběh, sešlápnout brzdu a postupně volit všechny stupně
- hodit zase na P a jít případně dolívat
- takhle to opakovat, dokud nezačne z kontrolního otvoru vytékat olej

09.09.2009, 23:44 |
KaZaN + dbát na to, aby se Ti tam při nalejvání nevesral ŽÁDNEJ bordel

10.09.2009, 10:08 |
Komba Tak jsem se do toho před chvílí pustil a musím říct že je to porod.Mechanicí z Audi říkali že se to tlačí zpátky tím šroubem,kterým se to vylévá...snad to klapne:D