Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Naceneni stavby domu?

o Navštíveno 808x o
o 13.09.2009, 22:19 | Jerry.s
Servus, s pritelkyni se rozhodujem postavit si vlastni haus ale v tomhle oboru se absolutne neorientuju pac jsem mel do ted jaksi jine zajmy a konicky, tak bych se chtel zeptat nekoho zkusenejsiho jak je to s nacenenim vystavby domu u ruznych firem? potrebuju k naceneni uz hotovy projekt, nebo jim staci jen nejake zakladni informace? projekt totiz koupeny jeste nemame

o 13.09.2009, 22:32 | TomsonT
Tak určitě ten projekt. Pokud budeš chtít vybírat firmy je dobré si nechat udělat i rozpočet stavby-jeden budeš mít vyplněný s cenama dle cenové úrovně,druhý (slepý-bez cen) dáš dodavateli stavby pro cenovou nabídku,je to lepší než když jim dáš samostatný projekt.
o 13.09.2009, 23:09 | Luke_288
cena jde nahrubo spošítat z obestavěnýho prostoru a docela to i odpovídá, nicméně jako Tomson, přesný nacenění jedině na základě prováděčky (realizační dokumentace)
o 14.09.2009, 09:45 | kamil306
A málokterej rozpočtář ti bude chtít něco vymýšlet bez kompletního projektu...proč taky. Jinak jako Luke, aspoň zhruba pro představu no:-)
o 14.09.2009, 20:23 | Jerry.s
mno me jde jen o to, ze v katalogu jsou uvedene ceny na klic, ale u takove spolecnosti jako treba lexus hause nebo RD rymarov, maji ty ceny urcite vyzsi nez kdybych si nasel svoji vlastni levnejsi firmu ktera by mi rekla "jo tenhle barak by jsme dokazali postavit o tretinu levneji"
V tom pripade bych mohl za usetrene penize sahnout po vetsim a drazsim dome, coz bych nemohl udelat kdybych mel uz koupeny projekt na ten puvodni mensi domek.
o 14.09.2009, 20:43 | rover (WoodTech)
No možna ti to nekdo řekne ale realita pak bude jina ono totiž když ptáčka lapají pěkně mu zpívají, a pak by se ti mohlo stat ze budes mít drahej projekt a ne peníze na nej. Vyber barak kterej ti nejvic vyhovuje a pak pospekuluj o cene ,připadne o zmenach-co oželet a tak. A hlavni otázka ,máš pozemek?? Rozměry sou dost důležitý.
o 14.09.2009, 21:04 | KaZaN
Jako Rover, taky sme spekulovali a vykulilo se na nas tolik pruseru a vicenakladu hned v zacatku, ze sem byl na masli, coz jsem vlastne i nadale (o: ale ted uz se jen hystericky chechtám všemu , hyena to vlastně ani jinak neumí (o:
o 14.09.2009, 21:10 | Jerry.s
no pozemek mam da se rict vcelku pekny tak ze tam problem nevidim. Projekt bych chtel koupit typizovany pac je mnohem levnejsi nez "original" a to ze by mel nekdo z vedlejsi obce stejny barak jako ja mi zas tak nevadi.
Chtel bych drevostavbu na ktere tady mame docela frajery co jsem slysel a jsou udajne jedni z nejlevnejsich v okoli tak bych to chtel dat nim, popr. i nekomu jinemu k naceneni at mam na vyber, ale jak uzjsem psal ze by bylo idealni kdyby byli aspon shruba rict i bez projektu za kolik by to zvladli abych se podle toho mohl zaridi a prizpusobit
o 14.09.2009, 21:17 | KaZaN
Jo a k tem typizovanejm projektum si poradne zjisti co vsecko mas v cene, priprav se na to, ze das jeste relativen dost penez za usazeni do terenu a dalsi projekcni prace, ja nakonec zjistil, ze sem si mohl nechta udelat projekt celej a vyslo by mne to levnejc. Ale to zalezi jaky mas moznosti a jaky znas lidi.
A pozemek zalezi spi sjak je velkej nez jakje peknej (o: a jakej teren to je, ale to asi tusis, ze bys mel domek vybirat podle toho jakej je pozemek...
o 14.09.2009, 21:23 | Jerry.s
to "usazeni do terenu" znamena co? nechal jsem si poslat detailni rozpis daneho domu tak je tam cenova kalkulace jak jenom hrube stavby tak celeho domu na klic a je tam rozepsana kazda polozka od kominu po elektrickou zasuvku + materialy ze kterych co bude. na pozemek bylo mysleno ze je velky a ne pekny:)
o 14.09.2009, 21:26 | rover (WoodTech)
Tak pokud chces katalog kup si jen projektové studie stoji par korun a podle toho by ti borci mohly zhruba říct co za to.Nabízí to euroline pokud vým
o 14.09.2009, 21:28 | KaZaN
no nebudu tu machrovat, taky vo tom vim docela prdlajz, ale uz jsem se n a vlastni kuzi docela poucil a pochopil-li jsem dobre, tak ten projekt co koupis Ti pak musi jeste nekdo zamerit a nakreslit do toho pozemku, coz taky neni zadara, musi se prizpusobit zaklady Tvymu terenu, coz muze obnaset geologickej pruzkum atd, proste nasekas do toho jeste ranec prachu driv nez poprvy kopnes, a jak kopnes, prijdou dalsi prekvapka na ktery ted ani nemas sanci pomyslet. Chci tim jen rict to co se psalo vyse, vyber to na co mas a pokud usetris, budes rad, ze mas na nacekany jobovky a kdyz Ti nakonec precejen zbyde, tak jedine dobre, prachy se daj topit tak hraveeeee
o 14.09.2009, 21:32 | rover (WoodTech) | Upraveno: 2009-09-14 21:36:20
Je to presne tak koupiš projekt pak musis nechat vypracovat dokumentaci na usazení do terenu.niveliti a tak,potom samo projekt na sítě to je taky ranec pak dvacet povoleni a je to!!! Jo a mezi tim ti pulka uradu a instituci rekne ze musis neco predelat a furt platis projektantum za zmeny!!! Jo a taky projekt na přijezdovku a energeticky prukaz!!!! mam toho tak metrovej stoh:-)
o 14.09.2009, 21:35 | KaZaN
jako mne kluk co mi dela tyhle "dodelavky" rovnou rekl, ze sem idiot, ze sem mu mel v katalogu jen ukazat ktera ta hacienda se nam to libi a mohl mi to udelat cely za mnohem min nez mne to vyjde takhle a mel bych to presne podle svych "snu" a bez kompromisu.
o 14.09.2009, 21:43 | Jerry.s
tak ze projektova studie? to slysim poprve ale diky za radu, hned jdou poslat maila at to poslou, snad by to stavebnikum mohlo stacit pro naceneni..
Jinak je mi jasny ze v dnesni dobe postavit barak neni jak zezrat buchtu, ale s tim pocitam. rikam si cim driv zacnu tim driv se budu smat ze uz mam hypoteku splacenou. i kdyz to uz ze me bude stary kmet..
o 14.09.2009, 21:53 | rover (WoodTech)
U euroline je to Projektová studie a u Gservisu tomu říkaj malí projekt cena byla loni 189 resp.320Kč

foto k příspěvku  od rover (WoodTech)

o 14.09.2009, 23:57 | Tommy69 | Upraveno: 2009-09-14 23:58:07
Za sebe řikám že kdybych řešil bydlení, natož uvažoval o dřevostavbě, určitě bych zkusil zeptat se po pár projekčních ateliérech za kolik by byly schopný nabídnout projekt třeba na RD se zelenou úsporám (dotace)...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4303 sekund.