Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > odhad --- dědictví ?

o Navštíveno 793x o
o 14.09.2009, 18:05 | Midi34
mám dotázek
je dnes k dědickému řízení potřeba odhad ceny pozůstalosti (nemovitosti)

všichni tvrdí že ano

jen paní od advokáta vyřizujícího dědické řízení mi tvrdila po telefonu že není potřeba

jak o tedy je ?
(mám obavu po předchozích zkušenostech že si pan advokát chce napsat větší cenu a z toho vypočítat svou odměnu )
dědická dan se neplatí ,pokud vím
ae chystá se zvýšení ceny zápisů do katastru atd.

o 14.09.2009, 18:08 | Paczqo
neni to tak dlouho co jsem to řešil a odhad byl potřeba z důvodu spočítání celkoveho dědictví. Co se týká daně tu neplatíš a zápis do katastru jsme taky neplatily to za nás zařídil notář.
o 14.09.2009, 18:26 | Midi34
díky myslel jsem si to
o 14.09.2009, 19:33 | Ales
odhad potřeba je, ale tu neurčuje advokát
nech si ocenit např.nemovitost znalcem v oboru
o 15.09.2009, 07:20 | Midi34
mysle jsem si to , před 7 mi lety když umřel děda a barák zdědil táta - ten samej notář (ne advokát jak jsem psal nahoře) mu pořád napadal závět -protože se měnilo nějak ohodnocení jejich odměn v závislosti na ceně nemovitosti , je to zasr. alkoholik apěknej parchant

nedá se někde požádat o jinýho ?
o 15.09.2009, 14:04 | Harryp
to Midi34: u nás je to nějak dáno snad podle dne úmrtí a místa bydliště zesnulého...např. v PO to je ten či onen, v úterý jiný...Nicméně nevím co mohl napadat?! mu je to fuck, on to s Váma jenm sepíše a dá na soud,který když nebude mít námitek,tak to potvrdí a není co řešit. To slyším poprvé,že by notář měl nějaký problém...něco jiného by bylo kdyby třeba odhad nemovitosti byl hodně podstřelený,protože on má odměnu nějaká % z toho dědictví :-(
o 15.09.2009, 15:03 | Midi34
no právě , měnily se ceny nemovitostí (prostě nějaká ta tabulka co podle lokality určuje cenu ,atd.-tak po novým roce začínaly platit vyšší ceny )

detailům nerozumím ale něco takovýho tam proběhlo

závět existovala abyla potvrzená notářem ale jiným (to taky napadal (nedostal vyděláno ,tak byl nasranej)

tátu volal k řízení cca 3-5 krát

jeho sestra musela potvrdit osobně i to co bylo psáno a ověřeným podpisem opateno atd.
strašnej komediant
o 16.09.2009, 16:23 | Harryp
To Midi34 : tak to je fakt nějaký dement a jde mu jen o prachy
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4206 sekund.