Navštíveno 595x

13.12.2009, 13:38 |
Tichy | Upraveno: 2009-12-13 13:39:24
Mam takovy dilema co doporucit. Bracha ma rocni holcicku a chce koupit kameru do 8 tis. Ma cenu kupovat kameru v takovy cenovy relaci nebo podobnou kvalitu bude mit konkretne digi fotak PANASONIC DMC-FZ38?? Nataci v HD formatu a stereo zvuku. V kamerach se absolutne neorientuju, takze netusim jakou kvalitu muzu ocekavat, z kamery v takove cenove relaci. Z Panasonic fotaku, kterej jsem uvedl uz jsem nejaky video videl na 107cm plazme a kvalita videa i zvuku, se mi zdala na hodne dobre urovni. Mozna bych se u fotaku bal mensi stabilizace obrazu. Nebo je realita uplne jinde a kamera bude mit nesrovnatelnou kvalitu obrazu? Vyhoda fotaku je jasna. Bracha by mel fotak a kameru v jednom a nemusel by jeste kupovat fotak.
Nevím jak tento nahrává, ale švára má nějakého kompakta od Panasonicu a překvapil mě jak jako foťák, tak i videa co natáčí. A na to normální focení a video a nošení u sebe je bombovej.
Panasonic T7Z - HD video stero zvuk (tuším rozlišení 720).
Ale foťák ee. Není manuální režim-pouze AUTO.
Včera jsem řešl a dořešil kompakt pro dceru - po týdnu výněrů, návštěv prodejen a zkoušení a zkoumání nakonec FUJIFILM S200EXR. Kvůli pár věcem jsem nevzal rivala Panas T7Z ani Canon Power Shot 200. Video v základním rozlišení a mono zvukem je plně srovnatelné s kamerou kolem 6-8tCZK, ale limitované velikostí karty, atkže to chce pár karet navíc.
Pokud kameru, tak už 3čip a fullHD-není jich moc, ale vybrat se dá, avšak cena kolem +20, spíše kolem 30, pak to má význam. Kolem 8 je to zcela jedno. Mrňavý čip, levná optika, hromada kravin, co se nevyužije, sotření probelmatické, váha nízká tedy není pevný a jistý úchop a další...

13.12.2009, 20:46 |
Tichy | Upraveno: 2009-12-13 20:47:33
Zdeny60: Presne to si myslim taky, ze kamera kolem 8 tis, nebude stat za moc. 30tis do kamery se brachovi nebude chtit dat. To jsem si jistej. Jak ho znam, vytahne kameru jenom pri narozeninach malicky a o dovolenych a na to by mu mohl bohate stacit ten digi fotak.
Dneska už kvalitní fullHD kamery klesly někam ke 20k. Ale jinak souhlas, v ceně kolem 8k bych asi radši vzal nějakej lepší kompakt nebo EVF se solidním videem než videokameru, která to video o moc lepší nenatočí (jestli vůbec lepší).

13.12.2009, 20:53 |
Tichy Jinak kdyz fotak tak rozhodne vezmem ten Panasonic DMC-FZ38. Ma samozrejme moznost manualniho nastavneni, ale pro brachu zbytecna funkce.
rozhodně kameru.. 3chip, fakt na tom nešetřit
když ted na to koukáme na dvd po 20 letech, tak nezůstane oko suché..