Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jak je to s palivem e85?

o Navštíveno 2694x o
o 26.07.2010, 20:13 | P3RF3KT
ptal jsem se dneska obsluhy na benzince kde to nabizeji a nebyli mi schopni to objasnit. Dozvedel jsem se jen ze je to klasickej ethanol ve kterym je pridano cca 25% N95 v jakem pripade to tedy mohu tankovat?musim na to mit prizpusobene auto?Nebo to musim redit s normalnim benzinem?Jaka je na to spotřeba atd.?? Docela by me to zajimalo kdyz je to v prumeru o 7kc levnejsi nez benzin

o 26.07.2010, 20:34 | crestik | Upraveno: 2010-07-26 20:43:56
diskutabilní plusy, diskutabilní mínusy, za pár ušetřených korun větší spotřeba, mixovat s 95 se to stejně musí, tankování nadvakrát...ve výsledku srát na to ;-)
o 26.07.2010, 20:35 | kozlustechnykus
o 26.07.2010, 20:57 | P3RF3KT
jo ty linky se hodi :-D tak tohle klidne smazte ja priste nejdriv budu hledat :-D
o 26.07.2010, 21:56 | mishan
nj, kdybys neměl v hlavě na*ráno, tak by tě to napadlo zrovna...
o 26.07.2010, 22:24 | Šestikule
v jednom autě (Mercedes A160) na tom máme najeto přes 6.000 km a spokojenost, mixujeme 1:1, v zimě jezdíme jen na čistej Nat95, ohledně spotřeby to vychází +- stejný. Když jsme to poctivě měřili, tak byl nárůst spotřeby v řádu procent, ale zase ne vždy - záleží asi na trase, s E85 to má totiž vyšší oktanové číslo (cca jako bych vzal Nat98), takže to subjektivně o něco lépe jede.

Teď jsem to mixnul hned i do A8 a taky v klidu, tady jsem začal poměrem 3:1 (nat95:E85) a budu laborovat dál. Včera jsme s tím najeli na výletě 170km za 10.6 l/100km, převážně po silnicích druhé a třetí třídy.

Takže za mě doporučuji minimálně vyzkoušet, v poměru 1:1 to při dnešních cenách vychází na nějakých 26.50/l, což je příjemné.
o 27.07.2010, 07:29 | P3RF3KT
mishan: nepruď zbytečně
šestikule: jj diky taky premyslim ze to mixnu v pomeru 1:1 a uvidime co to bude delat, pak zkusim třeba jeste nat ubejvat. V pripade ze se to zacne nejak divne chovat tak vypustit to muzu dycky :)
o 27.07.2010, 08:16 | Šestikule
jj, za zkoušku to podle mě stojí, osobně neznám nikoho, kdo by měl při 1:1 problémy, jsou i lidi, kteří mixují v ještě větším poměru (20% Nat, 80% E85) a jezdí v klidu, je to vždy auto od auta. Zrovna jak jsem bral teď do té A8, tak přede mnou tankoval chlapík do Felicie a bral plnou jen E85 až po hrdlo.

Já to preventivně nikdy nezkoušel v zimě, protože tam se dají téměř jistě očekávat problémy se startováním. Jinak se auto dá vcelku finančně přijatelně (cca 400 USD pro osmiválec) "přestavět" výhradně na E85, vážně o vyzkoušení toho conversion kitu na A8 uvažuji. Mám dost obchodních záležitostí se Švédskem a tam se na to jezdí zcela běžně.
o 27.07.2010, 19:55 | P3RF3KT
tak po dnesku osobne odzkouseno
rikal jsem o tom kamosovi a ten se toho hned chytil, vyjel nadrz v Cliu I 1,2 do sucha a vzal jen cisty E85 :-D 20 litru a slo se na vec, start v pohode, rozjezd dobry, prijezd na krizovatku a plny plyn clio se rozjelo najednou cuk,cuk,cuk a zas jelo plynule pak zas cuk, cuk, cuk a zas plynule :-D takze hura na OMW kde se vzalo 5 litru carrery a pak uz to jelo vcelku klidne a v pohode. Jeste uvidime rano za studena.
Test č. 2 moje astra F cabrio 2,0 8V.
Po tom co sem videl co to delalo cisty v Cliu tak jsem vyjel nadrz do sucha a vzal to v pomeru 1:1 vzal jsem 5litru benzinu a 5 E85 cukáni se nedostavilo zadny ovsem vykon tak o 50% mensi :-D pri plnym plynu auto ve 4 tisicich cukne jak kdyz me nekdo v kilu nabere zezadu a vystřelí dopředu kdy pak uz jede jak vztekly.Ale do 4tis. jak kdyby me nekdo zezadu tahal lanem zpatky.
Takže boužel zase neusetrim :-D spotreba sice stejna jako u benzinu, ujel jsem na tento mix stejnej pocet km jako na cistych 10l benzinu ale za tu ztratu vykonu mi to nestoji.

škoda :)
o 28.07.2010, 23:02 | madaros
tak ja taky uz zkousel a auto vezme i cisty E85.. je to 4valec 16V 2.0i mazda motor,vyresetovala se řídící jednotka,nechalo se běžet aby to motor přebral a jezdim :) Jelikoz kupuju za 18kc/1l E85 tak jsem náklady na dopravu snížil znatelně, přes léto paráda :)
o 29.07.2010, 18:03 | Zdeny60
E85 má zcela jiný průběh hoření. Bez přizpůsobení ŘJ je to kravina. Ale neříkám, že auto nepojede, POjede, ale výhody E85 se jaksi z titulu chemických a hlavně pak fyzikálních zákonů jaksi nemohou dostavit :-)A taky nedostaví :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3102 sekund.