ahoj, stavim plot, takže potřebuju pořešit zvonek. Chci zvonek s kamerou / určitě stačí černo-bílá varianta / nevim ale vůbec jakou značku. Máte s tím někdo zkušenosti - nebo komu tohle v klidu šlape doma. Mám připravené 2 x UTP kabel - na zvonek, kameru a el. vrátnýho, což by mělo stačit.
Commax je celkem hodně dobrej, ale BACHA - chce to hoooodně slušný dráty mezi vnitřní telefon a krabici na plotě - kamarád to má cca 30m od sebe - myslel, že bude stačit UTPčko a nestačilo - musel nakonec natáhnout tuším kabeláž o průřezu 1,5mm2, jinak to tak max. zazvoní, ale nejde obraz, pomáhal jsem mu to řešit, nakonec jsme právě z DS technik dostali tuhle informaci, ani tehdejší dovozce to nevěděl :-(, po natažení pořádný kabeláže no problémo :-D
- takže tady v návodu je potřeba na 30 metrů vzdálenosti průřez žil 0,5 mm2.
- potřeba je 8 žil, nám nataženo 2 x UTP, průřez každé žíly u UTP je 0,201 mm2, když vždy použiji 2 žíly - mám tu možnost, dostanu se teoreticky na 0,4 mm2. Myslíže si že to bude tak nějak v pohodě ? Kurva se mi nechce předělávat kabely .o(( musel bych sekat ve vymalovaný chodbě .o(
díky za každou radu, spíš mi je po elektrikářský stránce, zda to takhle může chodit